Preskoči na glavni sadržaj

Kristina Koren- "Gabriellina tajna"

Kristina Koren
Izdavačka kuća RROM produkcija Beograd

Gabrielle je kao dijete ostala bez roditelja, njihova navodna smrt u nesreći nikako nije bila dovoljno objašnjenje za djevojku koja tek treba postati punoljetna. Do sada nije saznala sve detalje tog nemilog događaja i često je pitanjima gnjavila svoga ujaka koji je inzistirao da joj sve objasni tek kada navrši osamnaest godina vodeći se time kako će onda možda bolje prihvatiti i shvatiti pravu istinu i pomiriti se sa okrutnom sudbinom koja se njima gadno poigrala.

Istinu Gabrielle saznaje prije planiranog vremena, ali splet okolnosti pridonio je tome, preokrenuo cijelu situaciju te unio u Gabriellin i Jackov život puno strepnje i boli. Bolna i teška saznanja pogodila su Gabrielle kao grom iz vedra neba te nikako nije bila spremna za tako šokantan preokret, ali napokon je saznala sve o svojim roditeljima, ali i nešto posve novo, Jack nije njen ujak.

Uh, pa dosta sam vam ispričala o samoj radnji, tajne će kad tad isplivati na vidjelo i obiteljske laži postat će novi život za Gabrielle. Kažu da svi mi imamo poneko „čudovište u ormaru“, a ove obitelji imaju dovoljno tajna da naprave pravi kaos te će za Gabrielle i Jacka to biti prava kušnja koja će narušiti odnose među rođacima i pokrenuti prvu emocionalnu erupciju. Jedna tajna sustiže drugu, redaju se bolne istine, a Gaby i Jack kao oslonac jedno drugome sve to sa iščekivanjem podnese.Tragedije, osvete, mržnja, krivnja, urote i izdaje, jedna dramatična priča prepuna boli pretvara se u zamamnu ljubavnu priču. Slatka ljubav, čista i nevina kročiti će trnovitom stazom uzdignute glave hrabro prema ispunjenju snova, a istine koje će otkriti ojačat će im srca.

„Gabriellina tajna“ kratka je priča bez nepotrebnog opisivanja te brze radnje protkane religioznim elementima, a od napete psihološke priče do sladunjave ljubavne pustolovine dolazimo u tren oka. Dijalozi su nježni i obzirni čak i u dramatičnim trenucima, a likovi su emocionalno izgubljeni i slomljeni, opterećeni prošlošću, nemirni su, neiskvareni i iskreni, a vodi ih vjera i ljubav.

Nemirna je to priča o tragedijama i patnji, ljubav je stavljena pred brojne zidove, javlja se čežnja za domom i obitelji, a najjača je želja da se istina istjera na vidjelo. Spačke i podvale najgore vrste učestale su i neminovne kako bi ovakav roman dobio strukturu dok su likovi većinom negativci sa jasnim ciljem da unište i ponize sve pred sobom. Roman je podijeljen na četiri dijela, a povezani su radnjom i čine cjelinu u kojoj se nižu brojna pitanja, ali i odgovori, što je zaista prava rijetkost jer romani većinom daju puno pitanja ali odgovora nigdje. I da ne duljim, roman je vrijedan čitanja, tajne će vas okupirati i držati vam napetost, a ljubavna priča vam raznježiti srce. Taman da pročitate nešto novo, nešto mistično i originalno i naravno, nešto kvalitetno domaće. Što vam više treba osim volje za čitanje da zaplovite u psihološku ljubavnu priču i prepustite se prkosu i inatu koji kolaju venama i vrebaju priliku da zarobe i vaše srce.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo