Preskoči na glavni sadržaj

Chloe Esposito-Opaka


Stilus Knjiga

Koliko je točno Alvie luda saznali smo iz prve knjige, a sada ćete saznati da je i poprilično opaka. Radnja se nastavlja točno tamo gdje je prva knjiga završila pa je itekako važno da ove romane čitate pravilnim redoslijedom kako bi mogli pratiti našu Alvie i njene ludorije. Isto tako molim da ne čitate dalje ovu recenziju ako niste čitali prvi dio jer bi vam puno stvari moglo biti spojler.

Nakon što je ubila sestru, njenog muža i ljubavnika te još cca desetak usputnih likova Alvie je sa plaćenim ubojicom Ninom pobjegla u Italiju u nadi da će se uspješno sakriti od mafije, ali plan joj pada u vodu kada Nino da petama vjetra uzevši sa sobom svu lovu koju su ukrali prije bijega. Alvie je užasnuta, prodaje sestrine dijamante i kreće u lov. Ovoga puta lovina je Nino, Alvinin novi, ali odmah i bivši dečko za kojim svakoga trena žudi da je pošteno povali, a istovremeno ga želi koknuti na bezbroj načina. Osveta je na vidiku, samo je pitanje vremena i naravno, načina.

Alvie je sasvim svoja, još uvijek neobuzdana, nezaustavljiva i krajnje bezobrazna. Ne preza pred opasnostima, ne bježi od neprilika, ne oprašta, a bome ni ne zaboravlja. Njeni postupci su nepromišljeni i ishitreni, njen um je složen ili bolje da kažem poremećen, njen život potpuni je kaos. Gdje god se Alvie pojavi nastaje pakao i apsolutno ništa je ne može zaustaviti.

Roman je zabavan koliko i zabrinjavajuć i moglo bi se reći da nije komičan bio bi tragičan, ali hvala nebesima duhovit je i opuštajući jer napokon sam našla ženu koju boli ona stvar i stalo joj je samo da ima puno love, dobre ljubavnike i da se zadovolji osvetom. Dalje nema smisla pričati o radnji, ali obavezno pročitajte i saznajte je li Alvie sredila Nina ili mu je ipak oprostila.

„Opaka“ jasno daje do znanja da je u pitanju trilogija pa vjerno čekam saznati dalje što će Alvina postati nakon što je već luda i opaka. Knjige pršte neobičnom energijom, sumanutom radnjom te mnoštvom ubojstava i spletka, a sve je začinjeno brzim i vrućim seksom koji uključuje kombinacije svih spolova. Alvina donosi jednu usranu odluku za drugom, reda ubojstva, požare, kurve, lopove, štenad i časne sestre, a sve kako bi pronašla onoga koji ju je doveo od samog ruba ludila (ako takvo što postoji kod Alvine). Ovaj drugi dio trilogije baziran je na traganju za Ninom koji vješto izmiče i Alvini i policiji, pa čak i profesionalnim ubojicama, a nasmijati ćete se divlje i od srca svim glupostima koje će zadesiti veselu ekipu spremnu na sve.

Kako „Luda“ tako i sada „Opaka“ Alvina me zabavila, nasmijala, šokirala i nadasve zaintrigirala do te granice da se pitam ima li njenoj gluposti kraja i odakle autorici tako divlja, divna i zamršena priča koja spaja, razdvaja, pustoši i čini ljude opuštenima, smirenima i čak nimalo uplašenima iako su tu brojna ubojstva u pitanju. Vidi se da se autorica baš potrudila na lak, jednostavan i brz način prikazati jednu izvanserijsku ženu, dati joj labilan karakter, brz i prost jezik i neutaživu želju za seksom i preživljavanjem. Stoga, knjigice u ruke, čitajte obavezno pa se i vi uvucite u Alvinin svijet, ali pazite da i vas ne kokne.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo