Preskoči na glavni sadržaj

Charlotte Link- "Prevarena"

Znanje

Ubijen je umirovljeni policijski inspektor pa njegova kći narednica počinje i sama istraživati njegovu smrt jer je uvjerena kako nadležna policija ne radi dobro svoj posao. Ona je sama, bez muža, bez djece i bez obitelji, rastresena je i pogođena smrću oca, usamljena i nepovjerljiva. Sumnja da inspektor kojem je dodijeljen slučaj predano radi svoj posao pa stoga sama njuška tražeći istinu i rješavajući teške zločine.

Obitelj Crane odlazi na odmor, scenarist Jonas treba se riješiti stalnog iščekivanja katastrofe pa ga liječnik šalje na odmor bez posla, na putovanje gdje će biti nedostupan i smanjiti stres te osjećaj sloma i pada. Craneovi imaju posvojenog sina, a njegovi biološki roditelji prava su katastrofa. Craneovi upadaju u neprilike koje je izazvala upravo biološka majka njihova sina, smušena, mlada i povodljiva djevojka, naivna je i sama pa spas vidi samo u tipu koji joj ponekad skida zvijezde sa neba i obožava je dok u drugom trenutku ubije Boga u njoj batinama. On je manipulator i nasilnik, opsesivno ljubomoran zlostavljač, a ona izgubljena pa misli da je on njen jedini izlaz i jedini koji je voli, ali tko je zapravo on shvatit će na teži način. Neil i Terry sve su samo ne normalan par, a sve to će malo zakomplicira stvari i tri obitelji nađu se u istom problemu.

U toku istrage ubijena je i ljubavnica umirovljenog policajca te njegov dugogodišnji kolega i naizgled su njihova ubojstva povezana i skoro identična. Nekolicina ljudi povezana je na potpuno neočekivan način, a svi istodobno pate od urušavanja života, svaki je u svojem svijetu i koliko god oni bili različiti, svi su zapravo bili jako slični, a njihovi životi završili su tragično i u strašnih mukama dok su skrivali strašnu tajnu. Godinama su nosili bol u srcu i skrivali istinu, a sada dolazi ubojica da osveti drage osobe.

Likovi su bez samopoštovanja, izgubljeni su i usamljeni, nitko se o njima ne brine i nemaju nikakav oslonac u svojim životima, pa ni riječi utjehe i potpore. Svi su oni opisani u najsitnije detalje, a njihove male tajne izlaze polako na vidjelo. Isto je tako i sa narednicom Kate koja je povučena i izolirana, ali ne odustaje od potrage za ubojicom svoga oca. I dok polako povezuje slučajeve saznaje mnoge tajne koje je njen otac krio od nje i zašto je ubijen i on i nekolicina njemu dragih ljudi. Neuračunljiv ubojica muči i na kraju ubije svoje žrtve koje ga poznaju i koje znaju zbog čega ih je zadesila takva sudbina. Policija tapka u mraku, pojma nemaju od kuda krenuti sa istragom ni koja točno pitanja si trebaju postavljati. Ubojica je brz, tih i nemilosrdan te sa pomno razrađenim planom kreće u napad bez milosti.

Zločini su šokantni i uznemirujući te priči daju neopisivu napetost, a radnja je savršeno razrađena dok se preklapaju u gadnoj boli životi nevinih ljudi. Priča je slojevita i precizna, oštra i neizvjesna. Uvjerljiv je ovo psihološki triler koji priča o krivnji i osveti, emocionalan je i potresan, a laži su na svakom koraku. Ulazimo u neobičan svijet ljudske psihe, virimo u njihovu intimu i pitamo su što ljude pokreće u uništenju vlastitih života. Što je to što ih potiče na ubojstvo? Je li sve to samo stvar osvete? Kao što kaže naslovnica :„Tri tijela dijele mračnu tajnu, a jedna je žena obmanuta i prevarena...“ sve istina, stoga krenite u otkrivanje istine i saznajte tko je ubijen, a tko ubojica, i tko je ta prevarena..

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)

FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svla…