Preskoči na glavni sadržaj

Margaret Mallory- Ratnik


Mozaik knjiga

Treća je ovo knjiga iz serijala o četiri hrabra ratnika koji osvajaju voljeno Visočje te nastoje vratiti svoje posjede i prava. Igrice su tu raznorazne uključene, osvete, porazi i ponos, ali najvažnije od svega je to da se vode ratovi između klanova ponajviše zbog časti i korijena. Zakulisni podmukli planovi, ucjene i natezanja, a sve popraćeno budnim okom uhoda. U svom tom metežu srca lome Moira i Duncan.

Mladi i nadobudni zavoljeli su se još kada je Moira imala sedamnaest godina i bili su naprasno rastavljeni jer ona je navodno trebala boljeg muža, a on jednostavno nije bio dovoljno dobar za nju. Moira je sve te godine što su prošle smatrala da ju je Duncan namjerno ostavio, a on je vjerovao kako ga nije željela čekati pa se udala za drugoga prvom prilikom. Eto zavrzlama smo takva. No, ali oni se sada sretnu u ne baš lijepim okolnostima. Ona je u opasnosti, a on je spašava. Naravno da tu ima puno više od ovoga što sam vam ispričala, ali dalje šutim o radnji jer mogli bi mi i spojleri izletjeti.

„Ratnik“ je priča o snazi i hrabrosti, ali ne samo na bojnom polju već i u realnim životnim situacijama kada vodimo brojne polemike u svojim glavama i tražimo pravi put. Priča je to i o povjerenju jer Moira je Duncanu mnogo lagala, pa je njegovo povjerenje bilo poljuljano, ali riješit će to oni već nekako. Uglavnom, ovo je vrlo zanimljiva, pitka i lagana priča sa ponekim napetim preokretom i divnim ljubavnim pustolovinama.

Moira je lik koji mi se posebno sviđa jer je žena koja uvijek kaže što misli i koja radi što ona želi. Iako pod kontrolom nasilnog supruga, ali i dalje nesputana duhom i uvijek zaštitnički nastrojena. Spremna za bilo koju vrstu napada i pustolovine te majka koja svoje brani kao lavica. Duncan je više tajanstven lik, da, ratnik je i snažan i zgodan (navodno), ali meni je na trenutke izgledao kao plaho janje, a u samo tren oka opet napadao poput vuka. Zbunjujuće, da znam, ali takva je to priča u kojoj se kriju neke tajne, neke strasti i bolne istine.

Povijesno ljubavni roman i opet povijesti malo, tek toliko da vidimo kakva je priča na bojnom polju, a ljubavi ima na sve strane i pršti ta energija pomiješana sa seksualnim nabojem. Emocionalno i hrabro u kombinaciji sa strasti i strahom. Svakako za malo pustiti mozak da odmori, za odmoriti dušu i za pustiti nokte da narastu jer izgrizli smo ih dovoljno uz recimo neki triler. Serijal je zabavan i, kao što sam već spomenula, jako sličan radnji serijala Čuvari Visočja pa tko voli čitati priče M. McCarty neka posegne i za romanima M.Mallory.

Od mene ide preporuka, ne jer je priča ljubavna nego jer ima ono nešto što mi nije dalo da se maknem od nje sve dok nisam okrenula posljednju stranicu, a tu su puno pridonijele situacije povezane sa povjerenjem te mračne istine koje je trebalo istražiti. I na kraju, priča je nekim dijelom zabavna i nasmijat ćete se prepucavanju glavnih likova, nadmudrivanju i zgodnim noćnim avanturama. Pa krenite :)

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo