Preskoči na glavni sadržaj

Lisa Gray- Bez traga

 Jessica Shaw privatna je istražiteljica, koju ništa ne može iznenaditi. Ili ipak može? Kada dobije dojavu o otmici djeteta ostaje itekako zatečena jer na slici nije bilo koje dijete već upravo Jessica. Odmah kreće u istragu saznati što se točno u tom slučaju događalo, tko je ubio njenu majku i nju oteo, a kako je slučaj ostao misterij dugi niz godina tragovi su se pomalo ohladili.


S druge strane imamo detektiva Jasona Prycea koji istražuje ubojstvo studentice, a slučajevi Jessice i Jasona uskoro će se nenadano ispreplesti. Svi će morati sjećanjima vratiti se daleko u prošlost kako bi iskopali mračne tajne, a opasnost će vrebati na svakome koraku.

Roman je pravi misterij od početka pa do samoga kraja. Moglo se tu puno toga nagađati, upirati prstom u svakoga, ali uvijek iznova nailazila sam na zid u istragama upravo kao i spomenuti detektivi. Nikako pronaći krivca za brutalna ubojstva, a hladnokrvan ubojica zapravo mi je cijelo vrijeme bio pred nosom samo što to uopće nisam shvaćala. Priča je baš dobro zapetljana, dijalozi opušteni, a radnja zanimljiva i brza.

U svega 300 stranica dobila sam neočekivano dobru priču o tajnama, lažima i obiteljskim vezama, a sve vrlo smisleno i u današnje vrijeme i više nego realno. Koliko čujem ovo je trilogija za koju se toplo nadam da će nam biti prevedena u cijelosti jer sad me baš zanima kamo je dalje na put krenula Jessica i hoće li biti išta od možebitne romanse koja je, recimo, imala neki početak u ovom prvom dijelu. Vjerujem da će se knjige morati čitati redom jer inače puno toga ne bi imalo smisla.

Sve u svemu, odličan triler uzbudljivih zbivanja, komplicirani likovi koji super barataju sarkazmom i neobični slučajevi kojima se previše ne ulazi u dubinu već se baziraju na prikazu gubitka, osvete i pravde. Eto, meni se roman svidio, čisto ležerno ga se može pročitati u nekoliko sati, nema teške teme, ali ima uzbudljivu radnju koja vas stalno vuče da zainteresirano čitate dalje. Preporuka.
Stilus knjiga


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo