Preskoči na glavni sadržaj

Monica McCarty- Napadač


Deseti dio serije Čuvari Visočja

Ovoga puta nećemo o ratu već o jednoj posve novoj, divljoj i neočekivanoj ljubavnoj priči koja me zatekla nespremnu i ostavila bez teksta. Do sada je sve bilo nekako očekivano, Čuvari su nalazili svoje žene i sklapali brakove bez puno problema, osim naravno onih koje su si sami stvorili, a sada tu imamo jednog Eoina, zvanog Napadač koji je tajno oženio kćer zakletog neprijatelja i onda je ostavio samu sa njegovim roditeljima. Kada je shvatila da je izigrano njeno povjerenje i strpljenje, ona odlazi i ostavlja ga zauvijek, a usput ga izdaje na najgori mogući način.

Šest godina kasnije Eoin dolazi na vjenčanje, gdje gleda svoju Margaret kako se udaje za drugoga, nesvjesna da je on još uvijek živ i jako ljut. Ali on nije došao zbog nje, već zbog njenog oca da napokon naplati dug. Sada tu mnoge tajne sakrivane dugi niz godina dolaze na vidjelo, a Eoin i Margaret upadaju u igru laži i manipulacija. Kuju se planovi, izdaja je opet aktualna, podbada se gdje tko i koga stigne, a tu je i osveta jer neke tragedije nikada neće biti prežaljene.

Smijeh i zabava, to je ovaj roman, čak i uz ozbiljnost rata i otmica, ova priča ima i vrckavost i opuštenost i ponajprije zanimljivu ljubavnu priču. Što se te priče tiče, ima drugačiji redoslijed svakako, prvo vjenčanje, a onda niz problema, i upravo zato, što nije bilo obrnutim redoslijedom, me toliko iznenadilo jer napokon je bilo drugačije, napokon se nešto drugo stavilo u fokus i to me natjeralo da knjigu pročitam u svega par sati. Ne možete ne zapitati se- Kako je uopće došlo do tolike zavrzlame? Na čijoj je tu tko strani? Hoće li i ovoga puta pobijediti ljubav bez obzira što su u jako klimavom braku zapravo zaraćene strane?

Priča je to o povjerenju i odanosti spram ljubavi i strasti, i sve bi to u kompletu savršeno funkcioniralo da se nisu upleli mnogi zavidni spletkaroši i pokušali razdvojiti par koji ionako sve radi naopako, ali pomutili su im planove, zaratili su dva srca koja se i dalje jako vole, samo...kako li će Margaret reagirati na Eoinove tajne? Koliko li će još strpljenja morati uložiti u čovjeka kojeg voli i pred kojim i sama ima tajne.

„Napadač“ je osebujan i napet povijesno ljubavni roman sa mnoštvo laganih preokreta, opet tu ima i puno intriga, a i seksi igrice ovoga su puta puno ranije stupile na scenu i zadržale su se u istom tonu kroz cijeli roman te dale poseban začin i itekako ubrzale i zapalile radnju. Uživancija i smijeh su vam zagarantirani, a i zgodni Visočani uvijek spremni priskočiti u pomoć milostivama u nevolji. I još samo za kraj, kaže autorica da je dvanaest knjiga u serijalu, još bi značilo da nama dolaze (nadam se) još dvije pa je serijal kompletan i jedna pozadinska priča o ratu, a jako važna za cijeli serijal, koja se proteže kroz sve knjige i koju bi trebalo čitati redom polako dolazi kraju. Kakav nas kraj očekuje? Rado bih se iznenadila, a uz Monicu vjeruje da i hoću. I još samo preporuka, jako velika za cijeli serijal jer mislim da je to prvi serijal o nekim gorštacima koji mi se baš jako uvukao pod kožu i koji želim čitati čak i kada budem u penziji.
Mozaik knjiga
Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo