Preskoči na glavni sadržaj

Cecelia Ahern- P.S.volim te

Izdanje Profil

Nakon što zbog tumora na mozgu Hollyn suprug Gerry umre ona je izgubljena i sama. Slomljena je, nema muža kojega je obožavala, nema posao, nema djece.. Osjeća se kao da nikamo ne pripada, a već joj je i poprilično dojadilo svakodnevno slušati one riječi utjehe: „Vrijeme liječi rane...izađi malo na zrak bit će ti bolje...popij malo čaja.“za koje je provjereno znala da ne pomažu, barem ne njoj koja je samo željela jedno- da joj se vrati njen Gerry. Sve se mijenja kada dobije Gerryev „popis“, deset pisamca koje joj je napisao neposredno prije smrti. Svako pismo za jedan mjesec, svako pismo novi zadatak za Holly. I tu se trgnula iz tuge i počela ispunjavati Gerryeve zahtjeve.

Nakon što je obavila odličnu kupovinu, napokon posjetila frizera, postala karaoke-diva i našla zanimljiv posao počela je doslovno živjeti prema Gerryevim pismima koja su uvijek završavala sa P.S.volim te. Znala je da joj Gerry tim pismima pomaže da ponovno stane na noge, ali povremeno se i zapitala što će biti i kako će jednom kada se tih deset pisama izreda.

Njena divna obitelj i bliski prijatelji bili su joj velika pomoć i utjeha u teškim trenucima, a kada su svi oko nje postali sretni i sredili svoje živote ona nije znala kako sa njima podijeliti njihovu radost. Bila je ogorčena, ljubomorna i očajna. Znala je da su njeni osjećaji krivi, ali nije znala kako da se raduje zbog drugih i njihove sreće ili kako upotrijebiti riječi utjehe. Njen se život uz Gerryeva pisma vraćao u normalu, ali problema je oko Holly i dalje bilo u izobilju. Razuzdana sestra, jedan brat uštogljen, a drugi u nekom svom filmu, prijateljice koje obožavaju Holly i uvijek su tu za nju. Novi prijatelji, stari problemi i minule uspomene. Sa svime će se time Holly morati primiti u koštac kako samo ona zna. Bit će tu puno suza i kriznih situacija, bit će puno straha od novih početaka, a bit će i ponešto smijeha u novim pustolovinama.

Koliko god se priča vrti oko pokojnog muža ipak će tu biti i mnoštva šaljivih događaja, partijanja i opijanja, mamurluka i mnogo neprospavanih noći. Bit će i slavlja i puno sreće jer to je ono što život donosi. Nije sve samo tuga, ima i sretnih trenutaka koji nas iza ugla čekaju.

„P.S.volim te“ priča je o jednoj velikoj ljubavi koja je puno prerano došla svome kraju i priča o srodnim dušama koje pronađete baš onda kada ih uopće niste tražili. Roman je to o iskrenom i predivnom prijateljstvu, odanosti i privrženosti pa i prijateljskoj pomoći koja je itekako dobro došla. Ova neopisivo dirljiva priča neće vas deprimirati iako je u njoj puno tuge već će vam pokazati pravi put, izlaz iz tjeskobe, način da ojačate i da sjetne uspomene pretvorite u sretne. Ova će vas knjiga inspirirati i potaknuti da idete dalje čak i onda kada za to nemate snage. Holly je nakon godine dana boli i žalovanja, prisjećanja i bolnog ali i motivirajućeg oporavka ipak pronašla smisao života, pronašla je mir, pomirila se sa gubitkom i odlučila je ponovno živjeti, a možda se čak i ponovno zaljubiti.

Sve o popisu koji je Gerry napisao za Holly, o pustolovinama koje joj je pripremio, sve o curi koja je od ogorčene postala sretna saznajte dalje sami u ovoj očaravajućoj, dirljivoj i zabavnoj priči.

Recenziju napisala Sandra Avar




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga