Preskoči na glavni sadržaj

Johanna Lindsey-"Zatvorenik moje čežnje"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

J.Lindsey je autorica sa kojom se do sada još nisam imala prilike susresti, pa je naše upoznavanje kroz ovaj roman bilo poprilično intenzivno i uzbudljivo u svakom smislu tih riječi. Nekako mi je ova priča sjela onako na prvu samim time što je neobična, nema tu nikakvog odugovlačenja ni okolišanja, tu sve kreće odmah u glavu. Priča je zavodljiva i strastvena, ali neće biti slatkog udvaranja. A ne, ovo je nešto potpuno drugačije i neočekivano.

Mlada Rowena kako bi spasila majku prihvaća gorku sudbinu koju joj sprema nemilosrdni polubrat. Naime mora se udati za starog lorda i podariti mu sina kako bi uspjela polubratova prevara, ali sve krene naopako kada stari lord nenadano umre. Tada Rowena u krevet dobije okovanog Warricka i mora sa njim tako vezanim zatrudnjeti. To je protiv njene volje isto koliko i protiv njegove, ali ona mora to učiniti jer nema drugog izbora. Rowena zbog toga mrzi i brata i sebe, ponižavala se pred nepoznatim muškarcem za kojeg se smatralo da je običan kmet, a na kraju je ispalo kako je Warrick plemenitog roda, muškarac koji je pun mržnje i boli, a ovo što mu je Rowena učinila u njemu je pokrenulo novi osvetnički nagon.

Rowena ipak pomaže Warricku da pobjegne, ali on se vrati na drugi način i zarobi Rowenu, učini je svojoj zatočenicom i stavi je u tamnicu, a onda slijedi osveta-oko za oko.. Ona mrzi njega, on mrzi nju, ali ipak dijele postelju, da zvuči nečuveno, ali morate ipak sami pročitati kako bi saznali prave razloge. Osveta je slatka, ooo bila je isprva veoma bolna i frustrirajuća, ali postala je divno slatka i prepuna čežnje. Dvoje ljudi, zaljubljenih, ali i dalje vođenih osvetom pokušavaju istodobno mrziti i voljeti, a uz to i pokušavaju vratiti izgubljene posjede, uništiti one vrijedne prijezira i postaviti zamke za slomljena srca. A pletu se tu i laži i zavjere, kuju se planovi za uništenje, plaće se i okrutno smije, otimaju se mlade djeve, a kada dođe vrijeme istine padaju teški okovi i potrebno je tražiti oprost. Prošlost će se morati ostaviti u prošlosti jer vrijeme donosi neke nove izazove.

Ispočetka pomalo bolna priča prelazi kasnije u strastvenu pustolovinu. Prvi seks pada odmah na početku pa nećete morati puno čekati da buknu iskrice i priča je sa svakom stranicom sve napetija i strastvenija prepuna ljubavnih osveta, vrtloga mržnje i čeznutljivih pogleda. Definitivno roman za pustiti mozak na pašu i jednostavno iščekivati što će nam ovo dvoje ogorčenih ljubavnika novo prirediti. Zagarantirani su oštri dijalozi, zajedljive primjedbe i opake igre. Ima kvalitetnog smijeha i na kraju emotivna epizoda koja izmami pokoju suzu radosnicu. Svakako zanimljivo i lako čitljivo, buntovništvo će skočiti na novu razinu, zamke će se možda izjaloviti, ali i dalje je tu ta topla priča koja se rađa iz mržnje i postaje predivna ljubavna avantura sa mnoštvom kompliciranih događaja.

Što još reći osim, vrijedi pročitati, dakako da vrijedi, povijesno ljubavni romani uvijek će probuditi neki zaboravljeni plam u romantičnim dušama, zagolicat će vam maštu vrućim scenama i dati vam neke odlične materijale za razmišljanje..pa to nam je ponekad i potrebno zar ne?

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga