Preskoči na glavni sadržaj

Kristina Koren- "Gabriellina tajna"

Kristina Koren
Izdavačka kuća RROM produkcija Beograd

Gabrielle je kao dijete ostala bez roditelja, njihova navodna smrt u nesreći nikako nije bila dovoljno objašnjenje za djevojku koja tek treba postati punoljetna. Do sada nije saznala sve detalje tog nemilog događaja i često je pitanjima gnjavila svoga ujaka koji je inzistirao da joj sve objasni tek kada navrši osamnaest godina vodeći se time kako će onda možda bolje prihvatiti i shvatiti pravu istinu i pomiriti se sa okrutnom sudbinom koja se njima gadno poigrala.

Istinu Gabrielle saznaje prije planiranog vremena, ali splet okolnosti pridonio je tome, preokrenuo cijelu situaciju te unio u Gabriellin i Jackov život puno strepnje i boli. Bolna i teška saznanja pogodila su Gabrielle kao grom iz vedra neba te nikako nije bila spremna za tako šokantan preokret, ali napokon je saznala sve o svojim roditeljima, ali i nešto posve novo, Jack nije njen ujak.

Uh, pa dosta sam vam ispričala o samoj radnji, tajne će kad tad isplivati na vidjelo i obiteljske laži postat će novi život za Gabrielle. Kažu da svi mi imamo poneko „čudovište u ormaru“, a ove obitelji imaju dovoljno tajna da naprave pravi kaos te će za Gabrielle i Jacka to biti prava kušnja koja će narušiti odnose među rođacima i pokrenuti prvu emocionalnu erupciju. Jedna tajna sustiže drugu, redaju se bolne istine, a Gaby i Jack kao oslonac jedno drugome sve to sa iščekivanjem podnese.Tragedije, osvete, mržnja, krivnja, urote i izdaje, jedna dramatična priča prepuna boli pretvara se u zamamnu ljubavnu priču. Slatka ljubav, čista i nevina kročiti će trnovitom stazom uzdignute glave hrabro prema ispunjenju snova, a istine koje će otkriti ojačat će im srca.

„Gabriellina tajna“ kratka je priča bez nepotrebnog opisivanja te brze radnje protkane religioznim elementima, a od napete psihološke priče do sladunjave ljubavne pustolovine dolazimo u tren oka. Dijalozi su nježni i obzirni čak i u dramatičnim trenucima, a likovi su emocionalno izgubljeni i slomljeni, opterećeni prošlošću, nemirni su, neiskvareni i iskreni, a vodi ih vjera i ljubav.

Nemirna je to priča o tragedijama i patnji, ljubav je stavljena pred brojne zidove, javlja se čežnja za domom i obitelji, a najjača je želja da se istina istjera na vidjelo. Spačke i podvale najgore vrste učestale su i neminovne kako bi ovakav roman dobio strukturu dok su likovi većinom negativci sa jasnim ciljem da unište i ponize sve pred sobom. Roman je podijeljen na četiri dijela, a povezani su radnjom i čine cjelinu u kojoj se nižu brojna pitanja, ali i odgovori, što je zaista prava rijetkost jer romani većinom daju puno pitanja ali odgovora nigdje. I da ne duljim, roman je vrijedan čitanja, tajne će vas okupirati i držati vam napetost, a ljubavna priča vam raznježiti srce. Taman da pročitate nešto novo, nešto mistično i originalno i naravno, nešto kvalitetno domaće. Što vam više treba osim volje za čitanje da zaplovite u psihološku ljubavnu priču i prepustite se prkosu i inatu koji kolaju venama i vrebaju priliku da zarobe i vaše srce.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Kristin Hannah- Četiri vjetra

  Zadivljujuća priča o preživljavanju i nestvarno realna borba u kontrastu s hrabrosti. Nevjerojatan san, snažne žene i potresna obiteljska saga koja će vas na trenutke i pošteno rasplakati. Kao što već pišu, priča je to o ljubavi, upornosti i gruboj stvarnosti u vrijeme velike suše, odnosno razdoblja Velike depresije. Romane Kristin Hannah obožavam sve redom, nisam još naišla na neki koji bi me razočarao. Istina da su neki bolji, a neki pomalo na ljestvici niže, ali svejedno ih nekako sve volim. Jedini još koji nisam čitala je Boje istine, ali i to ću ovih dana ispraviti. Nego vratimo se ovoj priči. Sažetak ću vam citirati: „Teksas 1934. Elsa je oduvijek žudjela za ljubavi i prihvaćanjem koje joj njezini bogati ali hladni roditelji nikada nisu pružili. Štoviše, misle kako će ostati vječna usidjelica jer nije lijepa poput svojih sestara. Kada upozna Rafea, zgodnog lokalnog momka, poželi iskusiti pravu ljubav. Rafe baš i ne dijeli njezine osjećaje, no kad Elsa ostane trudna i pod pritis

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja