Preskoči na glavni sadržaj

Chloe Esposito-Opaka


Stilus Knjiga

Koliko je točno Alvie luda saznali smo iz prve knjige, a sada ćete saznati da je i poprilično opaka. Radnja se nastavlja točno tamo gdje je prva knjiga završila pa je itekako važno da ove romane čitate pravilnim redoslijedom kako bi mogli pratiti našu Alvie i njene ludorije. Isto tako molim da ne čitate dalje ovu recenziju ako niste čitali prvi dio jer bi vam puno stvari moglo biti spojler.

Nakon što je ubila sestru, njenog muža i ljubavnika te još cca desetak usputnih likova Alvie je sa plaćenim ubojicom Ninom pobjegla u Italiju u nadi da će se uspješno sakriti od mafije, ali plan joj pada u vodu kada Nino da petama vjetra uzevši sa sobom svu lovu koju su ukrali prije bijega. Alvie je užasnuta, prodaje sestrine dijamante i kreće u lov. Ovoga puta lovina je Nino, Alvinin novi, ali odmah i bivši dečko za kojim svakoga trena žudi da je pošteno povali, a istovremeno ga želi koknuti na bezbroj načina. Osveta je na vidiku, samo je pitanje vremena i naravno, načina.

Alvie je sasvim svoja, još uvijek neobuzdana, nezaustavljiva i krajnje bezobrazna. Ne preza pred opasnostima, ne bježi od neprilika, ne oprašta, a bome ni ne zaboravlja. Njeni postupci su nepromišljeni i ishitreni, njen um je složen ili bolje da kažem poremećen, njen život potpuni je kaos. Gdje god se Alvie pojavi nastaje pakao i apsolutno ništa je ne može zaustaviti.

Roman je zabavan koliko i zabrinjavajuć i moglo bi se reći da nije komičan bio bi tragičan, ali hvala nebesima duhovit je i opuštajući jer napokon sam našla ženu koju boli ona stvar i stalo joj je samo da ima puno love, dobre ljubavnike i da se zadovolji osvetom. Dalje nema smisla pričati o radnji, ali obavezno pročitajte i saznajte je li Alvie sredila Nina ili mu je ipak oprostila.

„Opaka“ jasno daje do znanja da je u pitanju trilogija pa vjerno čekam saznati dalje što će Alvina postati nakon što je već luda i opaka. Knjige pršte neobičnom energijom, sumanutom radnjom te mnoštvom ubojstava i spletka, a sve je začinjeno brzim i vrućim seksom koji uključuje kombinacije svih spolova. Alvina donosi jednu usranu odluku za drugom, reda ubojstva, požare, kurve, lopove, štenad i časne sestre, a sve kako bi pronašla onoga koji ju je doveo od samog ruba ludila (ako takvo što postoji kod Alvine). Ovaj drugi dio trilogije baziran je na traganju za Ninom koji vješto izmiče i Alvini i policiji, pa čak i profesionalnim ubojicama, a nasmijati ćete se divlje i od srca svim glupostima koje će zadesiti veselu ekipu spremnu na sve.

Kako „Luda“ tako i sada „Opaka“ Alvina me zabavila, nasmijala, šokirala i nadasve zaintrigirala do te granice da se pitam ima li njenoj gluposti kraja i odakle autorici tako divlja, divna i zamršena priča koja spaja, razdvaja, pustoši i čini ljude opuštenima, smirenima i čak nimalo uplašenima iako su tu brojna ubojstva u pitanju. Vidi se da se autorica baš potrudila na lak, jednostavan i brz način prikazati jednu izvanserijsku ženu, dati joj labilan karakter, brz i prost jezik i neutaživu želju za seksom i preživljavanjem. Stoga, knjigice u ruke, čitajte obavezno pa se i vi uvucite u Alvinin svijet, ali pazite da i vas ne kokne.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga