Preskoči na glavni sadržaj

Veronica Henry-"Produženi vikend"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Claire i Luca vode „Kućicu na moru“, predivan pansion sa zadivljujućim vidikom i spremaju se za produženi vikend koji će biti za pamćenje. Na taj vikend u Kućicu dolazi Colin sa svojom nezakonitom kćeri. On se kaje što je prije 12 godina prevario svoju suprugu koja se tada borila sa depresijom i sve te godine skrivao je od nje svoju veliku tajnu koja će sada zbog spleta okolnosti morati izaći na vidjelo pa će se Colin naći u poziciji koja neće biti nimalo obećavajuća.

U Kućicu dolaze i Dan i Laura, mladi par koji vodi svoje bitke. Naime, Laura želi saznati tko je njen otac pa je istraga odvede upravo u Pennfleet gdje živi čovjek koji bi joj po svoj prilici mogao biti otac. Njihov susret svodi se na puno laži, a odgovora koji Laura traži nema nigdje. Shrvana je i željna istine.

Trevor i Monique dolaze u Kućicu nagovoriti Claire i Lucu da zajedno otvore restoran u Londonu i dok Luca, strastveni kuhar, je očaran idejom, Claire se dvoumi. A Trevor i Monique imaju bolnu prošlost koju žele zaboraviti i ostaviti iza sebe, ali nada je ta koja ih koči i stalno uzima maha pa je duhove prošlosti teško smiriti.

Da bi se sve to malo zapaprilo u Kućicu dolazi i Nick, Claireina prva ljubav, bivši dečko sa kojim je prekinula na ružan i bolan način i zbog jako krivih razloga. On dolazi proslaviti svoju momačku večer, ali stvari se gadno zakompliciraju kada se Nick i Claire sretnu. Nick je pred vjenčanjem, a Claire se upravo tog produženog vikenda zaručila, ali među njima ipak frcaju iskre. Pravo je pitanje hoće li se Nick oženiti sa Sophie ili će u Claire potražiti nešto više od samo strastvene afere? A kako će na sve to reagirati Claire koja zapravo uopće ne voli Lucu, ali je on ulovi na prepad što se zaruka tiče pa ona nema izlaza.

U svemu tome je i jedna plaha cura puna problema koja radi na recepciji Kućice. Angelica vodi rat sa majkom alkoholičarkom dok usput odgaja bolesnog brata, a uz sve te probleme potajno je i zaljubljena u Lucu.

Da, prava zavrzlama, priče su to koje su tako različite, a opet tako blisko povezane i sve će se to ni manje ni više odvijati u Kućici na moru jednog produženog vikenda. Roman je ovo o snovima i realnosti, o strasti i požudi, o odanosti i izdaji. Te neobične priče kriju mnoge tajne, parovi lažu i tonu svakom rečenicom sve dublje u ponor, a sve zbog jednog jedinog razloga-ljubavi, prave istinske ljubavi koja im je u mnogočemu zagorčala živote. Sada je vrijeme da se stvari isprave, vrijeme je da se tajne otkriju i dosta je bilo laganja. Junaci ovog romana biti će na mnogim kušnjama, imati će dvojbe, sumnje i strahove, ali imati će i izbora, a to je ipak najvažnije. Kako će tko od njih odabrati saznajte sami čitajući njihove iskrene i bolne priče koje su im uvelike promijenile živote.

„Produženi vikend“ roman je koji će vas odmah u startu zarobiti u vrtlog intriga naizmjenično isprepličući nekoliko priča ispričane iz različitih prespektiva. Priče se lako prate, likovi se upoznaju u tren oka, a svaka situacija skladno dopunjava sljedeću. Jedan će vrući produženi vikend našim likovima ostati u dugom sjećanju, nekima u gorkom, a nekima u slatkom, a sigurno je da ga nikada neće zaboraviti jer upravo su se tu u Kućici na moru dogodile mnoge prekretnice u njihovim zbrkanim životima. Pronašli su prave ljubavi, utažili strast, pronašli su dugo tražene istine i ostavili prošlost iza sebe. Uživajte i vi u „Produženom vikendu“ i zaplovite sa junacima ovih priča u posve novi svijet obavijen tajnama.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo