Preskoči na glavni sadržaj

Mary Balogh- "Dogovor"


Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sažalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie.

Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgodan i šarmantan što je dovelo do novih problema. Majka joj je umrla na porodu, a otac u dvoboju, ostala je siroće, prepuštena na skrb mnogim tetama koje su se prema njoj ponašale kao da je zadnje smeće. Za sve je njih bila sluškinja, nevidljiva, neugledna mala mišica, stjerana u kut, nikome predstavljena i odjevana u dronjke. Odbačena je bila od svih pa čak i od svoje prve prave ljubavi. Nikada nije željela udati se nakon tog incidenta, samo je željela biti sama. Smatrala je da je ružna i da izgleda kao dječak. Bez trunke samopouzdanja težila je samo snovima.

Kada Sophie spasi Vincenta njena je obitelj izbaci iz kuće, a on joj ponudi dogovor kako bi joj pomogao. On joj nudi brak u kojem će oboje imati slobodu, u kojem će ona postati vikontesa i biti za cijeloga svoga života financijski zbrinuta i brak koji će trajati samo godinu dana, a nakon toga tko zna što će biti dalje. Ona nerado pristaje na taj brak kako bi ugodila njemu, ona mu želi pomoći da postane neovisan, ona ga želi zavoljeti.

Ovo dvoje mladih ljudi čeka prava pustolovina, od braka koji su sklopili samo tjedan dana nakon što su se upoznali, preko raznih putovanja i dogovora, do upoznavanja obitelji i uigravanja u novu ulogu vikonta i vikontese. Zajedno su se smijali i tugovali, povjerili jedno drugome svoje mračne prošlosti i bolne uspomene, postali su prijatelji, a postupno su se i zaljubili jedno u drugo. Zamamna priča je to o neobičnim ljudima, čudnim dvobojima i velikim ljubavima. Sophie i Vincent koji su toliko težili samo biti sami, našli su se u situaciji kada im je počelo goditi društvo onog drugog, njihove su priče oduševljavale djecu, njihov je dogovoren brak postao snažna priča o ljubavi i boli. Roman je to koji odlično prikazuje da moramo voljeti sebe onakve kakvi jesmo, sa svim našim manama i vrlinama moramo sebi biti važni. Vincent je pomogao Sophie za zavoli sebe, da mu se opiše onakva kakva zaista je, a ne onakva kakvom su je drugi vidjeli, oni koji su je samo ponižavali.

„Dogovor“ je roman o iznenadnim promjenama, o težnji ka ispunjenu snova, o oprostu i iskupljenju, jer znajte da za ništa od toga nije kasno. Jedan čovjek osuđen na tamu i jedna mala nevidljiva mišica pronaći će svoj put, zajedno, oni će biti puno jači i pokazati svijetu što je bezuvjetna ljubav i povjerenje. Kakve sve tajne krije Sophie i što to radi Vincent u mraku podruma? Što će se dogoditi kada Sophie primi pismo od svoga strica kojega nikada nije upoznala? Što će Vincent učiniti kada upozna osobu koja je ponizila i uvrijedila Sophie? E pa puno toga ne želim vam otkriti , dovoljno je što sam vas malo upoznala sa likovima, a ostalo saznajte sami u ovoj divnoj, nježnoj i strastvenoj priči.

Recenziju napisala Sandra Avar

Komentari

  1. Ako vam je potrebna usluga pouzdanog hakera za hakiranje baze podataka mobitela ili sustava, brisanje kriminalnih dosijea ili vraćanje ukradenog Bitcoina, obratite se easybinarysolutions@gmail.com ili whatsapp: +1 3478577580 koji su vrlo pouzdani i povjerljivi.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…