Preskoči na glavni sadržaj

Stephanie Laurens-"Preljubnikova zakletva"

(2.dio Cynster serijala, A rake's vow)

Oluje su kobne za muškarce iz obitelji Cynster. Kako to mislim? Pa eto opet oluje i opet će jedan Cynster upoznati djevojku koja će mu na prvi pogled zavrtjeti glavom. Vane traži sklonište od oluje pa odluči skloniti se kod svoje kume lady Bellamy koja vodi kućanstvo za osiromašene rođake i bogate socijalne slučajeve. Tamo Vane susreće Patience nećakinju lady Bellamy i njegov interes za nju raste u visine, on je želi imati iako se zavjetovao kako se nikada neće oženiti. Slični zavjet dala je i Patience, ni ona ne želi brak jer jako ju je potresla tuga koju je njena majka proživljavala uz oca koji nije mario za svoju obitelj. Patience ne želi muža kakav je bio njen otac, ali ona itekako žudi za strasti. Pa možda ne mora imati brak ako to ne želi, ali svakako će se potruditi spoznati strast u muškarčevom krevetu, ali to neće biti bilo koji krevet, već krevet Vanea od kojeg joj je mozak postajao kaša čim bi se on našao u njenoj blizini.

Lady Bellamy ima jedan problem, naime već neko vrijeme netko zvan „Sablast“ plaši njene stanare, a postoji i lopov koji krade sitne tričarije iz soba ukućana. Sve to jako uznemirava gospođu koja samo želi miran život za sebe i svoje ukućane pa traži Vanea da ostane kod nje još nekoliko dana i pokuša saznati tko to radi spačke. Stanara je puno, svi su različite osobnosti i karaktera i Vane ima puno posla upoznavajući ih, ali nije mu bilo nimalo teško prihvatiti dužnost otkrivanja lopova jer je znao da će tako dobiti priliku biti u blizini žene za koju si je zacrtao da će oženiti pod svaku cijenu.

Potraga kreće i svi se aktiviraju, a Patience gubi strpljenje (ime joj je odlično i vrlo prigodno) te odlučuje predati se Vaneu, ali bez ikakvih obaveza. Oni provode noć zajedno nakon čega je Vane zaprosi, ali ona odbije, ma budimo realni, odbit će ga ona nebrojeno puta (isto koliko mu je puta bila i u krevetu) iako ga voli do bola, ali neće mu to nikada priznati. Ah, pusta obećanja... Uglavnom, da skratim..tko je lopov i Sablast i što zapravo oni žele? Kako će Vane uloviti krivce? Hoće li Patience prihvatiti brak sa Vaneom?

On je arogantan i drzak, ona je željna strasti, kombinacija su stvorena za potpunu propast, ali naći će oni način kako sakriti bol, kako uživati u trenutku i kako popustiti iskušenjima, da, popustiti jer oni se svojim iskušenjima nisu odupirali. „Preljubnikova zakletva“ senzualan je i zavodljiv roman, blage radnje koja nema posebnu napetost, ali je itekako sočna i povodljiva. Lov na lopove samo je okidač za malo akcije koja u ovom slučaju ne predstavlja nikakve opasnosti. Priča je to ujedno o unutarnjim demonima koji sežu daleko u prošlost te o vrijednosti obitelji. Priznajem, prvi mi je dio bio mrvicu bolji i napetiji, ali ni ovo nije loša priča. Lako se čita, likovi su smotani, smiješni i zaluđeni, dijalozi podrugljivi, strasti ima u izobilju i odlično je prikazana ta neka podsvijest koja nas izjeda.
Izdanje Znanje

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…