Preskoči na glavni sadržaj

Stephanie Laurens-"Preljubnikova zakletva"

(2.dio Cynster serijala, A rake's vow)

Oluje su kobne za muškarce iz obitelji Cynster. Kako to mislim? Pa eto opet oluje i opet će jedan Cynster upoznati djevojku koja će mu na prvi pogled zavrtjeti glavom. Vane traži sklonište od oluje pa odluči skloniti se kod svoje kume lady Bellamy koja vodi kućanstvo za osiromašene rođake i bogate socijalne slučajeve. Tamo Vane susreće Patience nećakinju lady Bellamy i njegov interes za nju raste u visine, on je želi imati iako se zavjetovao kako se nikada neće oženiti. Slični zavjet dala je i Patience, ni ona ne želi brak jer jako ju je potresla tuga koju je njena majka proživljavala uz oca koji nije mario za svoju obitelj. Patience ne želi muža kakav je bio njen otac, ali ona itekako žudi za strasti. Pa možda ne mora imati brak ako to ne želi, ali svakako će se potruditi spoznati strast u muškarčevom krevetu, ali to neće biti bilo koji krevet, već krevet Vanea od kojeg joj je mozak postajao kaša čim bi se on našao u njenoj blizini.

Lady Bellamy ima jedan problem, naime već neko vrijeme netko zvan „Sablast“ plaši njene stanare, a postoji i lopov koji krade sitne tričarije iz soba ukućana. Sve to jako uznemirava gospođu koja samo želi miran život za sebe i svoje ukućane pa traži Vanea da ostane kod nje još nekoliko dana i pokuša saznati tko to radi spačke. Stanara je puno, svi su različite osobnosti i karaktera i Vane ima puno posla upoznavajući ih, ali nije mu bilo nimalo teško prihvatiti dužnost otkrivanja lopova jer je znao da će tako dobiti priliku biti u blizini žene za koju si je zacrtao da će oženiti pod svaku cijenu.

Potraga kreće i svi se aktiviraju, a Patience gubi strpljenje (ime joj je odlično i vrlo prigodno) te odlučuje predati se Vaneu, ali bez ikakvih obaveza. Oni provode noć zajedno nakon čega je Vane zaprosi, ali ona odbije, ma budimo realni, odbit će ga ona nebrojeno puta (isto koliko mu je puta bila i u krevetu) iako ga voli do bola, ali neće mu to nikada priznati. Ah, pusta obećanja... Uglavnom, da skratim..tko je lopov i Sablast i što zapravo oni žele? Kako će Vane uloviti krivce? Hoće li Patience prihvatiti brak sa Vaneom?

On je arogantan i drzak, ona je željna strasti, kombinacija su stvorena za potpunu propast, ali naći će oni način kako sakriti bol, kako uživati u trenutku i kako popustiti iskušenjima, da, popustiti jer oni se svojim iskušenjima nisu odupirali. „Preljubnikova zakletva“ senzualan je i zavodljiv roman, blage radnje koja nema posebnu napetost, ali je itekako sočna i povodljiva. Lov na lopove samo je okidač za malo akcije koja u ovom slučaju ne predstavlja nikakve opasnosti. Priča je to ujedno o unutarnjim demonima koji sežu daleko u prošlost te o vrijednosti obitelji. Priznajem, prvi mi je dio bio mrvicu bolji i napetiji, ali ni ovo nije loša priča. Lako se čita, likovi su smotani, smiješni i zaluđeni, dijalozi podrugljivi, strasti ima u izobilju i odlično je prikazana ta neka podsvijest koja nas izjeda.
Izdanje Znanje

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)

FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svla…