Preskoči na glavni sadržaj

Lene Kaaberbol i Agnete Friis-"Dječak u koferu"

Izdanje ALGORITAM

Jan, Anne i Karin, Jučas i Barbara, Sigita i Mikas, kako su svi ovi ljudi povezani na težak će način saznati Nina, medicinska sestra koja radi u Crvenom križu i koja je kako njen muž misli ovisnica o adrenalinu jer ponajprije želi pomoći svima dok sebe i svoju obitelj zapostavlja. Dok joj jednog dana nekada najbolja, a danas udaljena prijateljica Karin daje ključ ormarića i moli je za pomoć, Ninin život u trenu će se izmijeniti. Ona u ormariću pronalazi kofer, a u koferu dječaka. Trogodišnje dijete, golo i drogirano. Nina ne zna je li pametnije otići na policiju nakon čega bi dijete završilo u nekom sirotištu ili bi bilo bolje pomoći djetetu i pokušati mu sama naći roditelje. Nina se odlučuje za drugu opciju, ali pronaći djetetove roditelje nije nimalo lagan posao.

Prijatelj joj savjetuje da ode na policiju, a kada ona odbije on je doslovno potjera sa izgovorom kako ne želi sudjelovati u tome u što se uvalila. Nina i dječak sami su, ona ne zna tko je on ni kako je završio u tom koferu, je li otet ili prodan, a on ne razumije ni riječi onoga što mu Nina priča. Izgubljeni dvojac kreće u potragu koja će im donijeti samo probleme. Nina u potrazi za odgovorima pronalazi svoju prijateljicu brutalno ubijenu i tu shvaća kako je i sama u opasnosti.

U međuvremenu pratimo priču Sigite koja trga za otetim sinom. Pojma nema što se dogodilo, samo zna kako je ostala bez svijesti i u to je vrijeme njen sin nestao. Nitko ne vjeruje njenoj priči jer je pronađena u alkoholiziranom stanju i potpuno je nesvjesna svega što se događalo u vrijeme nestanka djeteta. Sigurna je kako je djetetov otac nekako upleten u sve to, ali kada sazna da on ništa ne zna sve se preokrene. Sigita shvaća kako nema smisla čekati policiju da nešto učini stoga sama kreće u potragu u kojoj će saznati šokantne stvari, a bolne uspomene vratiti će se da naplate dugove.

Ova potresna priča vuče korijene duboko iz prošlosti četiriju obitelji koje vjerno čuvaju svoje tajne u nemirnim srcima. Priča je to koja će u vama probuditi strah. Nemogućnost da pomognete, izgubljenost u vremenu i prostoru i tajne koje morate otkriti, ali niste sigurni želite li to. Britka krimi priča koja osjećaje ostavlja po strani, razum je zadnja rupa na svirali, ali zato adrenalin radi sto na sat, rade se gluposti i povratka više nema. Tko je dječak pronađen u koferu i kako je tamo dospio saznajte sami u ovoj šokantnoj priči. Je li važniji novac ili život?

„Dječak u koferu“ roman je koji se čita bez potrebe za spavanjem. Oštar je, prkosan i pisan upravo tako da vam se naježi koža od siline iščekivanja, a nervoza koja raste u vama neće vam dati da razmišljate o ničem drugom osim o jadnom djetetu daleko od svoje majke. Razarajuće i dirljivo, zapravo štivo koje obavezno morate pročitati.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…