Preskoči na glavni sadržaj

Julie Garwood-"Dar"

Mozaik knjiga

Bilo je puno problema sa zloglasnim gusarom Paganom u romanu „Anđeo čuvar“ za koji već znate da mi se jako svidio, a malo više o njemu saznat ćete upravo u ovome romanu. Usput rečeno „Dar“ mi je podjednako odličan kao i „Anđeo čuvar“, dok mi je „Lavlja družica“ bila dobra, ali falilo mi je malo više onog nekog unutarnjeg zbivanja kao što je naprimjer strah prikazan na poprilično realan način, čega u „Daru“ itekako ima. Stoga zaključak, ovo je roman koji daje pravi uvid u zamišljenu ljubav, u čekanje na onu pravu stvar, te susret sa zbiljom i razočarenjem, a sve pod cijenu ljubavi. Komplicirano? Da, možda, ali ostvarivo.

Nathan i Sara sklopili su ugovor o zajedničkom braku prije četrnaest godina dok su još bili djeca. Dogovor i ugovor za brak između dvije obitelji koje se nikada nisu slagale, izgledao je kao ratna bojišnica, ali brak je ipak sklopljen i dvije su strane uvučene u opaku smicalicu. Naravno da je sve to bio paravan, ali o tome vam neću pričati da ne otkrijem važne detalje. O kakvoj se zavadi radi i kako su Sara i Nathan uvučeni u sve to otkrijte sami. Kako su godine prošle i Nathan postao pravi muškarac, a Sara tek nevina djevojka sa muževim obećanjem da će se jednoga dana vratiti po nju, tako su došle i nevolje. Sara pokušava spasiti tetu taman kada Nathan pokušava oteti Saru kako bi od nje dobio obećanu bračnu noć i nasljednika za ostvarivanje bogatstva.

Sara i teta Nora spletom se slučaja nađu na Nathanovom brodu gdje kreće niz nezgoda izazvanih naravno, od strane luckaste Sare, ali na brodu se rađa i ljubav, romansa između čovjeka koji je po naravi cinik i po navici borac, koji se mnogo puta razočarao u ljudima i koji je uvijek bio prvi u tučnjavi, i ratoborne te tvrdoglave djevojke sa glavom u oblacima. Ona naivna i nevina pojma nema što je čeka, ali zato hrabro zahtijeva ono što sama smatra doličnim, a on očaran njome i pod svaku cijenu uporan u svome naumu dok u njemu tinja plamen ljubavi spreman pokoriti ga.

Predivan, smiješan i zabavan „Dar“ je povijesno ljubavni roman koji će vas nasmijati u samom startu, pa vas natjerati da malo strepite i na kraju vam pružiti pregršt pitanja koja će malo pomalo dobivati odgovore pomiješane sa putenim užicima, a sve u jednoj nježnoj ljubavnoj zavrzlami. Jedna će djevojka biti dovoljno hrabra da prizna bol, strah i sve strepnje koje je tište, ali hoće li zgodan i ratoboran Nathan učiniti isto? Hoće li joj priznati bol koju skriva u svome srcu i napokon joj priznati tko je zapravo on? I to ostavljam vama da istražujete jer ipak kao što sam već rekla, nije na meni da vam takve stvari govorim.

Ipak, moram reći još samo ovo-nećete pogriješiti ako uzmete ovaj roman u ruke i ako ste ljubitelj povijesno ljubavnih romana Garwood je pravi izbor za vas i svaka njena knjiga dirne na posve drugačiji način, ali svaka dirne. Svaka divno prikaže ljubavne jade, svaka ta jade i pomno analizira te ponudi moguće rješenje i svaka daje dozu smijeha baš onako da se počnete osjećati opušteno, ali isto tako uvijek su tu neke zavjere, osvete i intrige koje nas svako malo prenu iz sanjarenja i baš po guštu začine priču. Ma čitajte, što da vam pričam, bolje je da taj ljubavni ushit doživite sami.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo