Preskoči na glavni sadržaj

Lauren Weisberger- Supruge


Stilus Knjiga

Emily, Miranda i Karolina divne su žene koje vode stresne životne bitke. U te su zavrzlame uključeni, tko drugi nego, njihovi partneri pa dok jedna strahuje kako joj se gasi dugogodišnja karijera, druga ne odustaje od ciljeva, a treća upada u neprilike. One su obične žene sa vrlo neobičnim stajalištima, ali posve iskrene i prepune ljubavi. Te žene ratovati će sa brojnim emocijama, balansirati sa ogovaranjima i odgajati djecu, ali nikoga neće poštedjeti istine njihovi odlučni jezici. Da, svakome po zasluzi, svima direktno u lice i bez dlake na jeziku jer one koliko god slomljene bile i povrijeđene postupcima njima najbližih osoba, i dalje su hrabre i jake žene.

Svijet bogatih i slavnih pravo je leglo laži i obmana, pa kada ove žene krenu rješavati ne samo svoje osobne probleme nego i one slavnih osoba onda to izgleda kao divlji zapad gdje se samo čeka tko će prvi povući okidač. Naravno da to nije sve u ovoj priči...jesu one majke i divne žene, ali netko će se i u tome naći da ih pokuša upropastiti i osramotiti. Ako ste neka elita sramota je nešto najgadnije što vam se može dogoditi, ali ove su žene našle način da ih zaboli ona stvar za cijeli svijet i pokazale su kako one rješavaju stvari na svoj način.

Pokazale su isto tako što znači i dalje biti svoj kada vas okružuju snobovi i kako se nositi sa tračevima za koje saznate od neke treće osobe. Pobrinule su se i za nevjerne muževe, a i za one koji ne pokazuju dovoljno emocija. Ma sve su one sredile onako kako njima odgovara i nikoga pritom nisu povrijedile, ali su itekako na fin i pristojan način pokazale da grizu.

„Supruge“ je hrabro napisana priča o poniženjima i emocionalnoj boli sa kojima se nosi puno žena, priča je to o onoj strani nevjere o kojoj baš i nema puno spomena, a uz to ovo je i zamamno smiješna priča o seksu, odnosima i lažnim prijateljima. Poanta svega ovoga zapravo je jasna iz aviona- draga nacio, važno je uz sebe imati prave prijatelje, koji će ti reći da si kuja/kreten a da se nitko ne naljuti, koji će uskočiti ako hitno zatreba pomoć, koji će razgovarati sa vama dugo u noć i pomoći kako god znaju i umiju. Važni su prijatelji koji sa vama dijele svoje tajne i vjerno čuvaju vaše.

Svima nam ponekad bude kriza, a to je vrijeme da se obratite svojim prijateljima/prijateljicama i zatražite pomoć. Nema tu mjesta sramu ni strahu, nema tu opcija za bijeg, potrebno je samo ostati i nositi se sa situacijom podignute glave i bez puno drame. Tako da, ova će vas priča poprilično nasmijati, ali i uvesti vas u neke jako ozbiljne teme kao što su djeca te međuljudski a ujedno i bračni odnosi. Lagano štivo, lako čitljivo i bez nepotrebnih opisivanja, a jako poučno i maštovito. Svakako vrijedi zaviriti u ovu knjigu.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo