Preskoči na glavni sadržaj

Lauren Weisberger- Supruge


Stilus Knjiga

Emily, Miranda i Karolina divne su žene koje vode stresne životne bitke. U te su zavrzlame uključeni, tko drugi nego, njihovi partneri pa dok jedna strahuje kako joj se gasi dugogodišnja karijera, druga ne odustaje od ciljeva, a treća upada u neprilike. One su obične žene sa vrlo neobičnim stajalištima, ali posve iskrene i prepune ljubavi. Te žene ratovati će sa brojnim emocijama, balansirati sa ogovaranjima i odgajati djecu, ali nikoga neće poštedjeti istine njihovi odlučni jezici. Da, svakome po zasluzi, svima direktno u lice i bez dlake na jeziku jer one koliko god slomljene bile i povrijeđene postupcima njima najbližih osoba, i dalje su hrabre i jake žene.

Svijet bogatih i slavnih pravo je leglo laži i obmana, pa kada ove žene krenu rješavati ne samo svoje osobne probleme nego i one slavnih osoba onda to izgleda kao divlji zapad gdje se samo čeka tko će prvi povući okidač. Naravno da to nije sve u ovoj priči...jesu one majke i divne žene, ali netko će se i u tome naći da ih pokuša upropastiti i osramotiti. Ako ste neka elita sramota je nešto najgadnije što vam se može dogoditi, ali ove su žene našle način da ih zaboli ona stvar za cijeli svijet i pokazale su kako one rješavaju stvari na svoj način.

Pokazale su isto tako što znači i dalje biti svoj kada vas okružuju snobovi i kako se nositi sa tračevima za koje saznate od neke treće osobe. Pobrinule su se i za nevjerne muževe, a i za one koji ne pokazuju dovoljno emocija. Ma sve su one sredile onako kako njima odgovara i nikoga pritom nisu povrijedile, ali su itekako na fin i pristojan način pokazale da grizu.

„Supruge“ je hrabro napisana priča o poniženjima i emocionalnoj boli sa kojima se nosi puno žena, priča je to o onoj strani nevjere o kojoj baš i nema puno spomena, a uz to ovo je i zamamno smiješna priča o seksu, odnosima i lažnim prijateljima. Poanta svega ovoga zapravo je jasna iz aviona- draga nacio, važno je uz sebe imati prave prijatelje, koji će ti reći da si kuja/kreten a da se nitko ne naljuti, koji će uskočiti ako hitno zatreba pomoć, koji će razgovarati sa vama dugo u noć i pomoći kako god znaju i umiju. Važni su prijatelji koji sa vama dijele svoje tajne i vjerno čuvaju vaše.

Svima nam ponekad bude kriza, a to je vrijeme da se obratite svojim prijateljima/prijateljicama i zatražite pomoć. Nema tu mjesta sramu ni strahu, nema tu opcija za bijeg, potrebno je samo ostati i nositi se sa situacijom podignute glave i bez puno drame. Tako da, ova će vas priča poprilično nasmijati, ali i uvesti vas u neke jako ozbiljne teme kao što su djeca te međuljudski a ujedno i bračni odnosi. Lagano štivo, lako čitljivo i bez nepotrebnih opisivanja, a jako poučno i maštovito. Svakako vrijedi zaviriti u ovu knjigu.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…