Preskoči na glavni sadržaj

Lauren Weisberger- Supruge


Stilus Knjiga

Emily, Miranda i Karolina divne su žene koje vode stresne životne bitke. U te su zavrzlame uključeni, tko drugi nego, njihovi partneri pa dok jedna strahuje kako joj se gasi dugogodišnja karijera, druga ne odustaje od ciljeva, a treća upada u neprilike. One su obične žene sa vrlo neobičnim stajalištima, ali posve iskrene i prepune ljubavi. Te žene ratovati će sa brojnim emocijama, balansirati sa ogovaranjima i odgajati djecu, ali nikoga neće poštedjeti istine njihovi odlučni jezici. Da, svakome po zasluzi, svima direktno u lice i bez dlake na jeziku jer one koliko god slomljene bile i povrijeđene postupcima njima najbližih osoba, i dalje su hrabre i jake žene.

Svijet bogatih i slavnih pravo je leglo laži i obmana, pa kada ove žene krenu rješavati ne samo svoje osobne probleme nego i one slavnih osoba onda to izgleda kao divlji zapad gdje se samo čeka tko će prvi povući okidač. Naravno da to nije sve u ovoj priči...jesu one majke i divne žene, ali netko će se i u tome naći da ih pokuša upropastiti i osramotiti. Ako ste neka elita sramota je nešto najgadnije što vam se može dogoditi, ali ove su žene našle način da ih zaboli ona stvar za cijeli svijet i pokazale su kako one rješavaju stvari na svoj način.

Pokazale su isto tako što znači i dalje biti svoj kada vas okružuju snobovi i kako se nositi sa tračevima za koje saznate od neke treće osobe. Pobrinule su se i za nevjerne muževe, a i za one koji ne pokazuju dovoljno emocija. Ma sve su one sredile onako kako njima odgovara i nikoga pritom nisu povrijedile, ali su itekako na fin i pristojan način pokazale da grizu.

„Supruge“ je hrabro napisana priča o poniženjima i emocionalnoj boli sa kojima se nosi puno žena, priča je to o onoj strani nevjere o kojoj baš i nema puno spomena, a uz to ovo je i zamamno smiješna priča o seksu, odnosima i lažnim prijateljima. Poanta svega ovoga zapravo je jasna iz aviona- draga nacio, važno je uz sebe imati prave prijatelje, koji će ti reći da si kuja/kreten a da se nitko ne naljuti, koji će uskočiti ako hitno zatreba pomoć, koji će razgovarati sa vama dugo u noć i pomoći kako god znaju i umiju. Važni su prijatelji koji sa vama dijele svoje tajne i vjerno čuvaju vaše.

Svima nam ponekad bude kriza, a to je vrijeme da se obratite svojim prijateljima/prijateljicama i zatražite pomoć. Nema tu mjesta sramu ni strahu, nema tu opcija za bijeg, potrebno je samo ostati i nositi se sa situacijom podignute glave i bez puno drame. Tako da, ova će vas priča poprilično nasmijati, ali i uvesti vas u neke jako ozbiljne teme kao što su djeca te međuljudski a ujedno i bračni odnosi. Lagano štivo, lako čitljivo i bez nepotrebnih opisivanja, a jako poučno i maštovito. Svakako vrijedi zaviriti u ovu knjigu.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…