Preskoči na glavni sadržaj

Melody Anne- Tajkunova osveta


#24sataknjige

Jasmine je odrasla bogata i bezbrižna sve dok je loše poslovanje njenoga oca nije dovelo do toga da mora paziti kamo njen novac odlazi. Tu nije pomogla ni gadna prošlost koju će narednih deset godina nositi sa sobom. Stalni podsjetnik na njenu prvu pravu ljubav živi sa njom i svakoga dana Jasmine gleda u lice dječaka koje neopisivo podsjeća na čovjeka kojeg je voljela više od svoga života i za kojeg se htjela udati unatoč očevom negodovanju. Derek je za nju bio cijeli svijet, a onda ju je jednostavno ostavio, bez objašnjenja. Nakon dugog niza godina ponovno se susreću i stvari gadno eskaliraju.

Derek je sada milijunaš, postigao je zavidnu karijeru, bogatstvo i status najpoželjnijeg samca, ali ljubav nikada nije imao, ne nakon što ga je Jasmine davnih dana ostavila i nikada mu se više nije javila. Barem je on tako vjerovao, njeno je uvjerenje bilo potpuno suprotnost njegovo. Uglavnom, trebat će puno vremena, natezanja, boli, suza i nenadanih seksi susreta kako bi to dvoje razjasnili sve nedoumice koje imaju, kako bi prošlost ostavili upravo u prošlosti i izveli stvari na čistac.

„Tajkunova osveta“ prvi je dio serijala o obitelji Titan, zanosna i strastvena priča koja zadire u ljudsku psihu i pokazuje koliko stvari mogu biti komplicirane sve do onoga trenutka kada se o tim stvarima počne otvoreno razgovarati. A bit ove priče i jest u tome da nema te stvari koja se ne može riješiti razgovorom, pričajte o svemu, dajte ljudima koje volite do znanja da ih volite i cijenite, objasnite im svoje postupke i sve će biti lakše, bolje i jednostavnije. Laži su te koje razdvajaju sve pred sobom, laži su te koje nas sputavaju i uništavaju. Ne dozvolite da vas vlastiti ponos pregazi i da odbacite ljubav onda kada stvari nisu razjašnjene. Ovu poruku dali su nam Jasmine i Derek i pokazali kako i veliki nesporazum koji ih je razdvajao godinama može postati tek mali djelić njihove prošlosti i kako je vrijeme da se izgradi veliki dio nove budućnosti.

Uživancija je uz ovu priču zagarantirana, smijeh nešto manje, ali bit će i njega, a ponajviše tu će biti osvetničkih planova kako uništiti one koje mrzite, a zapravo ih iz dubine duše volite. Pa čemu onda osveta? Eto, tako, dođe taj neki trenutak ludila kada su nam glave usijane i srca slomljena pa tražimo zadovoljstvo u mržnji, a samo bi trebalo porazgovarati. Jasmine i Derek imaju zajedničku prošlost, imaju i nešto što ih spaja puno jače od mržnje i osvete. Hoće li uspjeti izgladiti stvari i pustiti prošlost iza sebe saznajte sami u ovoj uzbudljivoj priči prepunoj strasti i emocija. Suze radosnice za kraj, poneko vjenčanje i naznaka kako serijal ide dalje.

Knjige se mogu čitati svaka za sebe bez ikakvih problema jer svaka će biti o jednom paru i svaka će imati lijepo definiran kraj sa upravo onakvim završetkom kakvi mi vječni romantičari uvijek priželjkujemo. Još da vam samo dam veliku preporuku i ako ste na moru onda ovu knjigu obavezno ponesite na plažu jer ona je kao stvorena da vam uljepša dan i popravi raspoloženje.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo