Preskoči na glavni sadržaj

Margaret Mallory- Grešnik


2.roman iz serije Povratak Gorštaka
Mozaik knjiga

Ovo je priča o Alexu poznatom po vještoj borbi, odanosti svome klanu, uspješnom lovcu na razuzdane žene i poborniku stava-nikada se neću oženiti. Ženskaroš je i to ne poriče, voli se valjati u tuđim krevetima, voli provocirati, štipati i namigivati, eto razuzdan je isto kao i žene sa kojima se intimno druži, a sada je stavljen pred izazov i ne zna kako se izvuči od odgovornosti. Djetinjstvo mu je bilo grozno gledajući oca kako u kuću dovodi žene bez morala majci pred očima te slušajući njihove svađe stoga se zakleo kako on to ne treba u svome životu, on ne treba ni kaos, ni suze, ni slomljena srca, ne treba on ženu.

Ali tu je onda jedna jako lijepa žena, doista ljupke vanjštine i vrlo neobičnog ponašanja. Slovi da je zbog bludničenja prvoga muža bodežom mu pokušala odrezati muškost te mu otela brod i ostavila ga jednom za svagda. Nju bi navodno Alex trebao oženiti. Nevolja na vidiku! On ne želi brak, ona ne želi brak. On bi je odveo u svoj krevet, ona bi bila odvedena u njegov krevet. A onda njen otac zakomplicira stvari i Glynis je primorana pobjeći te ucijeni Alexa da je povede sa sobom.

Dok putuju intimno se zbliže, što je i bilo za očekivati, a onda se rastaju. Njihov ponovni susret sa sobom će potegnuti puno neprilika, prepreka i iznenađenja. A što ih dalje očekuje saznajte sami. Roman vrvi zajedljivošću i originalnošću, smijeh i suze često se pomiješaju, a cijela se stvar začinila sa mnoštvom vrućih scena. Čita se toliko brzo da uopće nećete shvatiti kako je sve to samo priča i biti ćete povučeni u veliku pustolovinu gdje je ratno stanje sasvim normalna stvar isto kao i ganjanje tuđih žena.

Tu su kao i inače osvete i ubojstva, žestoke borbe i ratna osvajanja, a tome se pridružuju i tri žene koje će našem Alexu stvoriti puno problema. Naravno da će i Glynis imati svoje nevolje, od bivšeg muža slomljenog ponosa do svladavanja vještine zvane povjerenje, a sve itekako potrebno da bi priča bila sočna i jako uzbudljiva. Preporučam svakako, volim takve priče brze radnje koje ljubavnom pričom dirnu u srce, a onda i pokažu što su to odanost i povjerenje. Nadalje, romani se mogu čitati zasebno, ali preporučam ipak redom kako bi mogli pratiti i pozadinsku priču o borbama između klanova. Svaki roman priča je o jednom gorštaku koji se uvijek na početku priče zaklinju da se nikada neće oženiti, a onda ipak pokleknu čarima neke ljepotice.

Priče su zamamne i duhovite, šarmantne i zanimljive i jednom kada krenete sa čitanjem vezat ćete se za likove i naravno uzeti stranu pa na kraju požaliti zbog prebrzih zaključaka i slaviti njihovu sreću jer istini na volju glavni likovi tu sreću zaslužuju obzirom na sve poteškoće sa kojima se susreću tokom cijele priče. Još jednom preporuka i vjerujte mi uživat ćete sa vrlo odlučnim Alexom i Glynis koji se nikako ne žele vjenčati, ali ipak nešto je u zraku i svi znamo da im spasa nema.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo