Preskoči na glavni sadržaj

Caroline Kepnes-Ti


Stilus knjiga

Radnju romana vidim da već znate, ona prelijepa ulazi u knjižaru, on je opčinjen njome, on je počinje uhoditi na najbolesniji mogući način, ona pada u ralje poremećenog uma, on otkriva sve njene mračne tajne. I kada to ovako napišem ne zvuči čudno, ali vjerujte mi priča je podjednako čudna, jeziva, bolesna i uvrnuta. Zgrozit ćete se, bojat ćete se i to će vas neopisivo zaintrigirati. Pretvoriti ćete se u čitatelja željnog onog „Još, dajte mi još!“ jer moram znati što je bilo dalje, moram znati tko je tu lud, moram znati do koje je ona granice žrtva.

Splet svega toga postaje vrlo pametna priča neke oronule i tmurne atmosfere koja govori o ljubavi koja nikada nije ni postojala, ali napravila je totalnu pomutnju. I oduševila me, doista jest i prikovala me da je čitam i da se istovremeno počnem pitati sa koje se strane nalazi istina, gdje je prava strana priče? I biti će vam napeto, vjerujem da hoće i uznemirit će vas cijeli koncept u kojem jedan tip priča priču njoj, ženi koju uhodi.

Cijelo vrijeme živimo u njegovoj glavi i borimo se sa mišlju-„Daj prestani više čovječe!“ ali on ne prestaje već se sve taloži u jednu šalicu, sve postaje mračan psihološki triler koji ledi krv u žilama. Uz to tu je kao što već isto znate vrlo zanimljiva priča u tom uhođenju koja progovara o utjecaju društvenih mreža, o tome kako svi sve moraju objaviti na Facebooku jer ako se nije objavilo nije se ni dogodilo. E pa taj će Facebook i neobuzdano tvitanje jedne cure napraviti vrlo detaljan uvid u njen život i pomoći predatoru da lakše dođe do svoje lovine. Kažu-pazite što objavljujete, da, ali... ponekad je to jače od nas, ponekad je to pod cijenu svega jače od nas.

I za kraj to je roman o lažima, prevarama, ubojstvima i vrlo perverznim igricama te o osobama koje nemaju ni morala ni straha. Oni su pokvareni, sebični, oni su bolesni. Manipulatori bez premca i nitko im nije ravan jer oni su posve drugi svijet.

Iako ne želim pričati o radnji jer sve bi bilo spojler, od srca vam preporučam ovaj roman. Pročitajte i zavirite u jezivi svijet gdje ni ljubav više nije što je nekad bila i gdje je čak i ubojstvo prisniji čin od same ljubavi. Uživajte ekipo.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo