Preskoči na glavni sadržaj

Sarah Vaughan- Anatomija jednog skandala

Ovaj je roman kroz mnoge recenzije prikazan vrlo zorno i u detalje pa ću vam ja samo ukratko napisati svoje dojmove da se puno ne ponavljamo. Sophien suprug James optužen je za silovanje, ali Sophie je uvjerena u njegovu nevinost bez obzira na to kakav je on jer očajnički želi zaštititi obitelj. Kate je odvjetnica koja pod svaku cijenu želi istinu i pravdu i sigurna je da je James kriv. E sad tko je u pravu ostavljam vama da saznate, a svakako pročitajte jer ova sudska drama donosi detaljno iznošenje slučaja, puno opisa i karakterizacija likova te mnoge neočekivane obrate.

Imamo tu nekoliko tipova žena, one snažne i odlučne i one povodljive koje su svjesne istine, ali je ne žele priznati kako ne bi sve to postalo stvarnost. Radnja se većinom odvija u sudnici i ti dijelovi su poprilično rastegnuti pa uspore radnju i umore čitatelje, ali svejedno je ovo priča koja daje vrlo važne poruke i potiče pravdu. Pokušat će se zaobići pravda i izbjeći zakon dok mi polako ulazimo u klimavu strukturu jednog braka gdje se često pitamo kome da vjerujemo. Radnja se lako prati i često vam se između redova postavlja pitanje što biste vi učinili da ste u središtu toga svega te kako biste vi na sve to reagirali.

Roman ima elemente psihološkog trilera, ali svejedno više vuče na sudsku krimi seriju kakve često gledamo dok tražimo pravdu. Priča je provokativna, napeta i stalno ćete biti u neizvjesnosti dok gledate kako se naizgled jedan savršeni brak raspada. Likovi su slojeviti kao i priča, a radnja je zanimljiva usprkos opisima. Ujedno je ovo priča o ženama, žrtvama čija je pravda rijetko kada postignuta. I da li je on kriv ili nije? Hoće li se izbjeći zakon? Hoće li se sve zataškati?

A priču piše žena koja je godinama bila novinarka i odradila je odličan posao pa vam knjigu preporučujem da zavirite u svijet gdje su ponajprije važne statistike i ugled, a tek onda pitanje prava i pravde. Vraćat ćete se u prošlost, istraživati sadašnjost i polako otkrivati tajne koje će promijeniti mnoge živote.
Mozaik knjiga

Osvrt napisala Sandra Avar

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sažalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie.

Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgodan i…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…