Preskoči na glavni sadržaj

T.M.Logan- Odmor

Četiri prijateljice na odmoru sa svojim obiteljima u prekrasnoj vili u Francuskoj. Krasni vinogradi, skupocjeni bazen, luksuzna vila opremljena da vam oduzme dah, obitelji usko povezane, najbolji prijatelji. Zvuči idilično, zar ne? Ali tu idile nema. Kate odmah prvoga dana odmora pronalazi u muževom mobitelu poruke koje ukazuju na prevaru i slomljena je jer muževa ljubavnica navodno je jedna od njenih prijateljica i ta se prevara događa upravo sada. Kroz cijelu priču ona ih sve redom sumnjiči što doista nije teško jer svi se na tom odmoru ponašaju čudno. Svi nešto kriju, svi se povlače u sebe i nekako je očito da će se dogoditi nešto strašno.

Svaka od njenih prijateljica mogla bi biti prijetnja njenom braku, ali Kate samo mudro šuti i prati tragove koji je dovode do ludila. Više ne zna kako reagirati kada s jednom ulovi muža u zagrljaju ili kada kod druge pronalazi mužev vjenčani prsten ili kada kod muža pronalazi prezervative za koje je sigurna da nisu namijenjeni njoj, ali njen moto je istina i samo istina i ne odustaje dok istinu ne istjera na vidjelo. A kako se stvari polako bliže kraju doznaje nešto što će uništiti mnoge živote i u probleme baciti njihovu djecu.

Priča je napeta od samoga početka i nisam mogla prestati čitati sva ta poglavlja koja pratimo sa strepnjom i u neznanju od onoga što dolazi, a dolazi i ubojstvo koje ledi krv u žilama. Postoji li doista ljubavnica koja će razoriti Katein brak? Ako postoji, tko je ona? Tko je i zašto ubijen? Nema naznaka otkrivanja svega toga do samoga kraja, a sumnjivaca ima koliko vam srce želi jer ovaj psihološki triler otkriva nam puno o istini, zaljubljivanju, tajnama i prijateljstvu. Priča je napeta i uzbudljiva, a likovi uvjerljivi i spremni za laž u svakome trenutku. Kraj je nepredvidljiv i šokantan, a istina se saznaje kada postane puno prekasno.

Uživala sam u čitanju i nisam ni primijetila koliko sam se brzo približila kraju otkrivajući zastrašujuće tajne svakoga od njih. Njihove su prošlosti toliko zapetljane da vam svako malo dolazi ona misao o tome kako zapravo nije ni čudno što se to sve događa kada oni ni sami nisu gospodari svojih života i kada svi žive s tajnama koje ih polako razaraju. Preporučujem od srca ovaj samouvjereni triler i moram priznati da mi je Loganov najbolji do sada i svaka mu čast što je tako glatko zakomplicirao priču, a mi je i dalje pratimo bez zbunjivanja.

Možda da spomenem i kako je ovo priča ne samo o tajnama odraslih već i o tinejdžerskim tajnama koje za njih znače kraj svijeta pa se tu potežu i pitanja jesmo li ih dobro odgojili ili zašto nam se djeca tako teško povjeravaju. Svakako pročitajte jer vjerujem da će vas priča zaintrigirati i pokazati vam da laži mogu biti i razlog za ubojstvo.
Stilus knjiga

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo