Preskoči na glavni sadržaj

T.M.Logan- Odmor

Četiri prijateljice na odmoru sa svojim obiteljima u prekrasnoj vili u Francuskoj. Krasni vinogradi, skupocjeni bazen, luksuzna vila opremljena da vam oduzme dah, obitelji usko povezane, najbolji prijatelji. Zvuči idilično, zar ne? Ali tu idile nema. Kate odmah prvoga dana odmora pronalazi u muževom mobitelu poruke koje ukazuju na prevaru i slomljena je jer muževa ljubavnica navodno je jedna od njenih prijateljica i ta se prevara događa upravo sada. Kroz cijelu priču ona ih sve redom sumnjiči što doista nije teško jer svi se na tom odmoru ponašaju čudno. Svi nešto kriju, svi se povlače u sebe i nekako je očito da će se dogoditi nešto strašno.

Svaka od njenih prijateljica mogla bi biti prijetnja njenom braku, ali Kate samo mudro šuti i prati tragove koji je dovode do ludila. Više ne zna kako reagirati kada s jednom ulovi muža u zagrljaju ili kada kod druge pronalazi mužev vjenčani prsten ili kada kod muža pronalazi prezervative za koje je sigurna da nisu namijenjeni njoj, ali njen moto je istina i samo istina i ne odustaje dok istinu ne istjera na vidjelo. A kako se stvari polako bliže kraju doznaje nešto što će uništiti mnoge živote i u probleme baciti njihovu djecu.

Priča je napeta od samoga početka i nisam mogla prestati čitati sva ta poglavlja koja pratimo sa strepnjom i u neznanju od onoga što dolazi, a dolazi i ubojstvo koje ledi krv u žilama. Postoji li doista ljubavnica koja će razoriti Katein brak? Ako postoji, tko je ona? Tko je i zašto ubijen? Nema naznaka otkrivanja svega toga do samoga kraja, a sumnjivaca ima koliko vam srce želi jer ovaj psihološki triler otkriva nam puno o istini, zaljubljivanju, tajnama i prijateljstvu. Priča je napeta i uzbudljiva, a likovi uvjerljivi i spremni za laž u svakome trenutku. Kraj je nepredvidljiv i šokantan, a istina se saznaje kada postane puno prekasno.

Uživala sam u čitanju i nisam ni primijetila koliko sam se brzo približila kraju otkrivajući zastrašujuće tajne svakoga od njih. Njihove su prošlosti toliko zapetljane da vam svako malo dolazi ona misao o tome kako zapravo nije ni čudno što se to sve događa kada oni ni sami nisu gospodari svojih života i kada svi žive s tajnama koje ih polako razaraju. Preporučujem od srca ovaj samouvjereni triler i moram priznati da mi je Loganov najbolji do sada i svaka mu čast što je tako glatko zakomplicirao priču, a mi je i dalje pratimo bez zbunjivanja.

Možda da spomenem i kako je ovo priča ne samo o tajnama odraslih već i o tinejdžerskim tajnama koje za njih znače kraj svijeta pa se tu potežu i pitanja jesmo li ih dobro odgojili ili zašto nam se djeca tako teško povjeravaju. Svakako pročitajte jer vjerujem da će vas priča zaintrigirati i pokazati vam da laži mogu biti i razlog za ubojstvo.
Stilus knjiga

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga