Preskoči na glavni sadržaj

T.M.Logan- Odmor

Četiri prijateljice na odmoru sa svojim obiteljima u prekrasnoj vili u Francuskoj. Krasni vinogradi, skupocjeni bazen, luksuzna vila opremljena da vam oduzme dah, obitelji usko povezane, najbolji prijatelji. Zvuči idilično, zar ne? Ali tu idile nema. Kate odmah prvoga dana odmora pronalazi u muževom mobitelu poruke koje ukazuju na prevaru i slomljena je jer muževa ljubavnica navodno je jedna od njenih prijateljica i ta se prevara događa upravo sada. Kroz cijelu priču ona ih sve redom sumnjiči što doista nije teško jer svi se na tom odmoru ponašaju čudno. Svi nešto kriju, svi se povlače u sebe i nekako je očito da će se dogoditi nešto strašno.

Svaka od njenih prijateljica mogla bi biti prijetnja njenom braku, ali Kate samo mudro šuti i prati tragove koji je dovode do ludila. Više ne zna kako reagirati kada s jednom ulovi muža u zagrljaju ili kada kod druge pronalazi mužev vjenčani prsten ili kada kod muža pronalazi prezervative za koje je sigurna da nisu namijenjeni njoj, ali njen moto je istina i samo istina i ne odustaje dok istinu ne istjera na vidjelo. A kako se stvari polako bliže kraju doznaje nešto što će uništiti mnoge živote i u probleme baciti njihovu djecu.

Priča je napeta od samoga početka i nisam mogla prestati čitati sva ta poglavlja koja pratimo sa strepnjom i u neznanju od onoga što dolazi, a dolazi i ubojstvo koje ledi krv u žilama. Postoji li doista ljubavnica koja će razoriti Katein brak? Ako postoji, tko je ona? Tko je i zašto ubijen? Nema naznaka otkrivanja svega toga do samoga kraja, a sumnjivaca ima koliko vam srce želi jer ovaj psihološki triler otkriva nam puno o istini, zaljubljivanju, tajnama i prijateljstvu. Priča je napeta i uzbudljiva, a likovi uvjerljivi i spremni za laž u svakome trenutku. Kraj je nepredvidljiv i šokantan, a istina se saznaje kada postane puno prekasno.

Uživala sam u čitanju i nisam ni primijetila koliko sam se brzo približila kraju otkrivajući zastrašujuće tajne svakoga od njih. Njihove su prošlosti toliko zapetljane da vam svako malo dolazi ona misao o tome kako zapravo nije ni čudno što se to sve događa kada oni ni sami nisu gospodari svojih života i kada svi žive s tajnama koje ih polako razaraju. Preporučujem od srca ovaj samouvjereni triler i moram priznati da mi je Loganov najbolji do sada i svaka mu čast što je tako glatko zakomplicirao priču, a mi je i dalje pratimo bez zbunjivanja.

Možda da spomenem i kako je ovo priča ne samo o tajnama odraslih već i o tinejdžerskim tajnama koje za njih znače kraj svijeta pa se tu potežu i pitanja jesmo li ih dobro odgojili ili zašto nam se djeca tako teško povjeravaju. Svakako pročitajte jer vjerujem da će vas priča zaintrigirati i pokazati vam da laži mogu biti i razlog za ubojstvo.
Stilus knjiga

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije