Preskoči na glavni sadržaj

Monica McCarty- Napadač


Deseti dio serije Čuvari Visočja

Ovoga puta nećemo o ratu već o jednoj posve novoj, divljoj i neočekivanoj ljubavnoj priči koja me zatekla nespremnu i ostavila bez teksta. Do sada je sve bilo nekako očekivano, Čuvari su nalazili svoje žene i sklapali brakove bez puno problema, osim naravno onih koje su si sami stvorili, a sada tu imamo jednog Eoina, zvanog Napadač koji je tajno oženio kćer zakletog neprijatelja i onda je ostavio samu sa njegovim roditeljima. Kada je shvatila da je izigrano njeno povjerenje i strpljenje, ona odlazi i ostavlja ga zauvijek, a usput ga izdaje na najgori mogući način.

Šest godina kasnije Eoin dolazi na vjenčanje, gdje gleda svoju Margaret kako se udaje za drugoga, nesvjesna da je on još uvijek živ i jako ljut. Ali on nije došao zbog nje, već zbog njenog oca da napokon naplati dug. Sada tu mnoge tajne sakrivane dugi niz godina dolaze na vidjelo, a Eoin i Margaret upadaju u igru laži i manipulacija. Kuju se planovi, izdaja je opet aktualna, podbada se gdje tko i koga stigne, a tu je i osveta jer neke tragedije nikada neće biti prežaljene.

Smijeh i zabava, to je ovaj roman, čak i uz ozbiljnost rata i otmica, ova priča ima i vrckavost i opuštenost i ponajprije zanimljivu ljubavnu priču. Što se te priče tiče, ima drugačiji redoslijed svakako, prvo vjenčanje, a onda niz problema, i upravo zato, što nije bilo obrnutim redoslijedom, me toliko iznenadilo jer napokon je bilo drugačije, napokon se nešto drugo stavilo u fokus i to me natjeralo da knjigu pročitam u svega par sati. Ne možete ne zapitati se- Kako je uopće došlo do tolike zavrzlame? Na čijoj je tu tko strani? Hoće li i ovoga puta pobijediti ljubav bez obzira što su u jako klimavom braku zapravo zaraćene strane?

Priča je to o povjerenju i odanosti spram ljubavi i strasti, i sve bi to u kompletu savršeno funkcioniralo da se nisu upleli mnogi zavidni spletkaroši i pokušali razdvojiti par koji ionako sve radi naopako, ali pomutili su im planove, zaratili su dva srca koja se i dalje jako vole, samo...kako li će Margaret reagirati na Eoinove tajne? Koliko li će još strpljenja morati uložiti u čovjeka kojeg voli i pred kojim i sama ima tajne.

„Napadač“ je osebujan i napet povijesno ljubavni roman sa mnoštvo laganih preokreta, opet tu ima i puno intriga, a i seksi igrice ovoga su puta puno ranije stupile na scenu i zadržale su se u istom tonu kroz cijeli roman te dale poseban začin i itekako ubrzale i zapalile radnju. Uživancija i smijeh su vam zagarantirani, a i zgodni Visočani uvijek spremni priskočiti u pomoć milostivama u nevolji. I još samo za kraj, kaže autorica da je dvanaest knjiga u serijalu, još bi značilo da nama dolaze (nadam se) još dvije pa je serijal kompletan i jedna pozadinska priča o ratu, a jako važna za cijeli serijal, koja se proteže kroz sve knjige i koju bi trebalo čitati redom polako dolazi kraju. Kakav nas kraj očekuje? Rado bih se iznenadila, a uz Monicu vjeruje da i hoću. I još samo preporuka, jako velika za cijeli serijal jer mislim da je to prvi serijal o nekim gorštacima koji mi se baš jako uvukao pod kožu i koji želim čitati čak i kada budem u penziji.
Mozaik knjiga
Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga