Preskoči na glavni sadržaj

Willow Rose- Ne laži mi

 Bivša FBI-eva agentica Eva Rae u gadnom je periodu života. Bez posla, usred razvoda i s djecom čije obaveze nikako ne može pohvatati. Obećala je i sebi i djeci da se više neće baviti policijskim poslom, ali kada slučajno pronađe tijelo dvanaestogodišnje djevojčice koja je bila oteta iz kampa prije tri mjeseca sve se naglo preokrene. Eva Rae ponovno kreće u akciju jer progonjena je sličnim slučajem iz svoje prošlosti.

Rastrgana između prošlosti i sadašnjosti sumnja na sve i svakoga što će se dogoditi i vama jer puno je likova koji će biti samo usput spomenuti i svaki od njih bit će kao stvoren za osumnjičenika. Ali naravno, ubojica je doslovno onaj na kojeg nikada ne biste ni posumnjali. Ja definitivno nisam jer bilo mi je nepojmljivo posumnjati na tu osobu koja je trebala biti oslonac, podrška i uzor, a ispalo je da se tu samo radi o potisnutim osjećajima i bolesnom umu.

„Ne laži mi“ odlično je napisan psihološki triler koji istražuje brutalna ubojstva djece, a ubojica se bazira na opisima razvoda i kroz što prolaze djeca razvedenih roditelja. Naravno u ubojičinoj glavi pojam razvoda je točan, ali shvaćanje je potpuno pogrešno što proizlazi do dječjih trauma, a manifestira se ubojstvima koja bi navodno trebala postati poanta.

Jako napeta priča, jako teška i uznemirujuća. Sva ta jadna djeca, svi ti slomljeni roditelji i sva ta bol stvorit će jezivu atmosferu, a vjerujem da će vam kraj biti poseban šok i servirati vam puno pitanja. Knjiga je doslovno čista opsesija i kada krenete nema stajanja. Barem je danas meni tako bilo, evo pročitala sam je u nekoliko sati i odmah sam morala s vama podijeliti dojmove.

Stravična je priča, ali znatiželja je bila ta koja me vukla dalje i morala sam istražiti što se tu zapravo događa i koji je uzrok svemu tome. Nisam požalila. Pomalo sam uznemirena temom, ali ukupni dojam na knjigu je odličan jer držala mi je pažnju, bila je zanimljiva i moram priznati da sam baš nekako bila raspoložena za neki triler pa mi je ovo bilo samo poticaj za dalje i otvaranje interesa budući da me još nekoliko trilera gleda s police. Moja preporuka.
Stilus knjiga

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Kristin Hannah- Četiri vjetra

  Zadivljujuća priča o preživljavanju i nestvarno realna borba u kontrastu s hrabrosti. Nevjerojatan san, snažne žene i potresna obiteljska saga koja će vas na trenutke i pošteno rasplakati. Kao što već pišu, priča je to o ljubavi, upornosti i gruboj stvarnosti u vrijeme velike suše, odnosno razdoblja Velike depresije. Romane Kristin Hannah obožavam sve redom, nisam još naišla na neki koji bi me razočarao. Istina da su neki bolji, a neki pomalo na ljestvici niže, ali svejedno ih nekako sve volim. Jedini još koji nisam čitala je Boje istine, ali i to ću ovih dana ispraviti. Nego vratimo se ovoj priči. Sažetak ću vam citirati: „Teksas 1934. Elsa je oduvijek žudjela za ljubavi i prihvaćanjem koje joj njezini bogati ali hladni roditelji nikada nisu pružili. Štoviše, misle kako će ostati vječna usidjelica jer nije lijepa poput svojih sestara. Kada upozna Rafea, zgodnog lokalnog momka, poželi iskusiti pravu ljubav. Rafe baš i ne dijeli njezine osjećaje, no kad Elsa ostane trudna i pod pritis

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja