Preskoči na glavni sadržaj

Willow Rose- Ne laži mi

 Bivša FBI-eva agentica Eva Rae u gadnom je periodu života. Bez posla, usred razvoda i s djecom čije obaveze nikako ne može pohvatati. Obećala je i sebi i djeci da se više neće baviti policijskim poslom, ali kada slučajno pronađe tijelo dvanaestogodišnje djevojčice koja je bila oteta iz kampa prije tri mjeseca sve se naglo preokrene. Eva Rae ponovno kreće u akciju jer progonjena je sličnim slučajem iz svoje prošlosti.

Rastrgana između prošlosti i sadašnjosti sumnja na sve i svakoga što će se dogoditi i vama jer puno je likova koji će biti samo usput spomenuti i svaki od njih bit će kao stvoren za osumnjičenika. Ali naravno, ubojica je doslovno onaj na kojeg nikada ne biste ni posumnjali. Ja definitivno nisam jer bilo mi je nepojmljivo posumnjati na tu osobu koja je trebala biti oslonac, podrška i uzor, a ispalo je da se tu samo radi o potisnutim osjećajima i bolesnom umu.

„Ne laži mi“ odlično je napisan psihološki triler koji istražuje brutalna ubojstva djece, a ubojica se bazira na opisima razvoda i kroz što prolaze djeca razvedenih roditelja. Naravno u ubojičinoj glavi pojam razvoda je točan, ali shvaćanje je potpuno pogrešno što proizlazi do dječjih trauma, a manifestira se ubojstvima koja bi navodno trebala postati poanta.

Jako napeta priča, jako teška i uznemirujuća. Sva ta jadna djeca, svi ti slomljeni roditelji i sva ta bol stvorit će jezivu atmosferu, a vjerujem da će vam kraj biti poseban šok i servirati vam puno pitanja. Knjiga je doslovno čista opsesija i kada krenete nema stajanja. Barem je danas meni tako bilo, evo pročitala sam je u nekoliko sati i odmah sam morala s vama podijeliti dojmove.

Stravična je priča, ali znatiželja je bila ta koja me vukla dalje i morala sam istražiti što se tu zapravo događa i koji je uzrok svemu tome. Nisam požalila. Pomalo sam uznemirena temom, ali ukupni dojam na knjigu je odličan jer držala mi je pažnju, bila je zanimljiva i moram priznati da sam baš nekako bila raspoložena za neki triler pa mi je ovo bilo samo poticaj za dalje i otvaranje interesa budući da me još nekoliko trilera gleda s police. Moja preporuka.
Stilus knjiga

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe