Preskoči na glavni sadržaj

Julie Garwood- "Anđeo čuvar"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

U pokušaju da ulovi Pagana, gusara koji krade bogatima i plijen daje siromašnima, Markiz od Cainewooda upoznaje crvenokosu Jade koja je naizgled upala u gadne nevolje. Caine se predstavlja da je Pagan jer želi uloviti ubojicu svoga brata, a Jade za njega ima neobičnu molbu. Dok otkrije da Caine zapravo nije Pagan više joj nije nivažno hoće li njena želja biti ispunjena ili ne jer im je na tragu horda nepoznatih ubojica. Caine želi zaštititi mladu Jade i ne sluteći kako mu ona niže laž na laž zbog nekog drugog cilja. Jade izmišlja hrpu besmislica koje zbunjuju Cainea, ali ono što ne može lagati su njeni osjećaji koje sve više gaji prema njemu. E pa pola ovoga što sam tu napisala ispast će sasvim drugačije nego što očekujete.

Caine vrlo brzo pada na Jadein šarm i on se nađe uvučen u uzbudljivu ljubavnu igru ni ne pomišljajući kakav će sve to skupa imati ishod. Jade negira bilo kakve osjećaje prema Caineu, ali ipak pristaje na niz strastvenih poljubaca. Eh, ali tu tek postaje napeto, oni su u bijegu, skrivaju se i polako zaljubljuju jedno u drugog dok Jade plete mrežu izdaje. Ipak se upuštaju u putene užitke, ali Jade sa jako dobrim razlogom samo njoj poznatim, traži od Cainea da joj obeća kako se nikada neće zaljubiti u nju. On naravno sve to shvaća jako neozbiljno i već planira kako će oženiti tu prelijepu mladu i vatrenu djevojku i ne sluti kako je i ta ljubavna igra samo mali dio velike laži. Caine ima svoje osvetničke planove, dok Jade krije svoje mračne tajne. Nitko tu ne govori potpunu istinu, svi se izvlače na osjećaje i sprema se velika izdaja. Poljuljani su osjećaju, ranjena su mnoga srca, a spletke i intrige u svemu tome nikako ne pomažu.

Životi su u pitanju, ljubav je na kocki, sve ide do vraga, sve što su u bijegu dobili u samo će jednom trenu biti izgubljeno. Je li to kraj jedne ljubavi koja je tek započela? Kako oprostiti i tražiti oprost kada su laži namjerno izrečene? Je li osveta jača od ljubavi?

„Anđeo čuvar“ predivna je povijesno ljubavna priča koja očarava svojom jednostavnošću i izrazitom napetošću. Glavni likovi tu su da vas do suza nasmiju, ali i da u vama probude onaj osjećaj krivnje, neku bol, možda i istinu...u svakom slučaju ovo je savršena priča koja će vam pokazati kamo nas zapravo laži mogu dovesti i kako sve postaje jednostavno kada pustimo da istina ispliva na površinu. Ova je priča jedinstvena pustolovina prepuna zapleta i uzbudljivih prepucavanja, sve pršti od strasti i intimnih užitaka, a kraj priče bit će itekako neočekivan i šokantan.

Roman o osveti, boli i neprežaljenom gubitku, priča koja ljubav stavlja na najgore kušnje, a sve kako bi se uhvatilo jednog gusara koji se ponaša kao Robin Hood. Tko je zapravo Pagan i hoće li Caine napokon dobiti svoju dugo očekivanu osvetu? Zakulisne igre zapravo su te koje su od jednostavne situacije napravile totalni kaos i mnoge ljude natjerale da izgovore prljave laži. Puno je više tu svega od samo ljubavne priče, ne dajte se zavarati, nije sve tako očito kako se čini, ima tu onog nečeg što će vas uznemiriti i zaprepastiti, a ima i nečeg divnog što će vas oboriti s nogu. Velika preporuka od mene za ovu strastveno-pustolovnu priču gdje osjećaji nemaju veze sa pameti.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo