Preskoči na glavni sadržaj

Catherine Steadman-Nešto je u vodi


Mozaik knjiga

Erin i Mark su uobičajen par, rekli bi, i sve je sasvim normalno, a onda njihove planove za brak i raskošno bračno putovanje bude uzdrmano prekidom Markovog posla i jezivim kandidatima koji Erin tjeraju strah u kosti, ali prođe vjenčanje i oni ipak odu na medeni mjesec sa nadom da će tamo prebroditi sve krize i skovati plan kako po povratku spojiti kraj sa krajem i započeti siromašniji zajednički život. A onda u vodi pronađu torbu punu novaca, a na dnu mora stravičan prizor.

Dalje vam ne smijem više ništa o radnji reći jer sve bi bilo spojler. Stvari koje se nakon pronalaska torbe počnu događati graniče sa ludošću, a Erin i Mark svojom će odlukom napraviti totalni kaos. Najbolje od svega u ovoj priči je prvo poglavlje o kojem sam razmišljala cijelo vrijeme čitanja knjige jer taj početak jedan je iskopan grob i u njega će biti ubačeno muško tijelo, tijelo koje će Erin pokopati, a tek onda počinjemo pratiti priču od samoga početka. Taj se grob do samoga kraja više ne spominje i to je ono što me tjeralo da čitam dalje i da saznam što se tu za ime svega dogodilo. Kako oni sa tim novcem, kako sa problemima, kako sad netko mrtav?? Jezivo. Apsolutno jezivo i mistično.

Uvukla sam se u tu priču sa novcem i imala sam u glavi stotinu ideja kako sve to riješiti, ali stalno mi je tu bilo u mislima i onaj leš sa početka priče. E sad kada znam što se dogodilo mogu reći da novac stvarno ljude čini čudovištima, i ne osuđujem, samo zapažam. Pojma nemate kakav vas neočekivan i šokantan preokret očekuje, nema sumnje, iznenadit ćete se i pomisliti kako je sve to vrlo nezgodno završilo, ali završilo je i Erin na kraju priče može odahnuti. Radnja je spora i jako detaljna što stvara dodatni pritisak i strepnju. Slikovito su opisama sva mjesta i kada malo bolje pogledam nijedno od tih mjesta nije opisano kao nešto divno i zanosno već sve vuče na nešto zlokobno i sumnjivo.

Torba sa novcima stvoriti će brdo problema i ta priča nikako da dođe kraju jer Erin i Mark sve su radili da prekriju svoje tragove, ali jedno od njih biti će nasamareno, netko će platiti svoju izdaju. Priča je to još jedna u nizu o povjerenju i stvara se osjećaj kako malo kome možete vjerovati. „Nešto je u vodi“ vrlo je zanimljiv i pametan psihološki triler koji uključuje i kriminalce i razne zločine, a savršeno je upotpunjen brojnim emocijama i razmišljanjima glavne junakinje koja nam pokazuje koliko stresno zna biti živjeti u problemima i previše te iste probleme analizirati, ali stvorila je divan plan, napravila je najbolje iz najgore situacije i izvukla je poantu, a uz to je dobila i divan primjer kako naivni ljudi padaju u najgadnije ralje.

Poteže se tu pitanje koliko poznajemo ljude, koliko nam treba da bi nekoga upoznali i pročitali, a onda opet, koliko poznajemo sebe i za što smo sve sposobni. Priča je uzbudljiva i nevjerojatno razrađena i dajem vam veliku preporuku. Čitajte pažljivo svako slovo, svaka riječ krije neku tajnu i važan dio slagalice, a ono nešto što je u vodi neće biti samo torba sa novcem već i jedna jako simbolična poruka koja pokazuje kako svaka dubina ima crnilo, tajnu koju možda ne želite saznati, isto je i sa ljudima.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo