Preskoči na glavni sadržaj

Catherine Steadman-Nešto je u vodi


Mozaik knjiga

Erin i Mark su uobičajen par, rekli bi, i sve je sasvim normalno, a onda njihove planove za brak i raskošno bračno putovanje bude uzdrmano prekidom Markovog posla i jezivim kandidatima koji Erin tjeraju strah u kosti, ali prođe vjenčanje i oni ipak odu na medeni mjesec sa nadom da će tamo prebroditi sve krize i skovati plan kako po povratku spojiti kraj sa krajem i započeti siromašniji zajednički život. A onda u vodi pronađu torbu punu novaca, a na dnu mora stravičan prizor.

Dalje vam ne smijem više ništa o radnji reći jer sve bi bilo spojler. Stvari koje se nakon pronalaska torbe počnu događati graniče sa ludošću, a Erin i Mark svojom će odlukom napraviti totalni kaos. Najbolje od svega u ovoj priči je prvo poglavlje o kojem sam razmišljala cijelo vrijeme čitanja knjige jer taj početak jedan je iskopan grob i u njega će biti ubačeno muško tijelo, tijelo koje će Erin pokopati, a tek onda počinjemo pratiti priču od samoga početka. Taj se grob do samoga kraja više ne spominje i to je ono što me tjeralo da čitam dalje i da saznam što se tu za ime svega dogodilo. Kako oni sa tim novcem, kako sa problemima, kako sad netko mrtav?? Jezivo. Apsolutno jezivo i mistično.

Uvukla sam se u tu priču sa novcem i imala sam u glavi stotinu ideja kako sve to riješiti, ali stalno mi je tu bilo u mislima i onaj leš sa početka priče. E sad kada znam što se dogodilo mogu reći da novac stvarno ljude čini čudovištima, i ne osuđujem, samo zapažam. Pojma nemate kakav vas neočekivan i šokantan preokret očekuje, nema sumnje, iznenadit ćete se i pomisliti kako je sve to vrlo nezgodno završilo, ali završilo je i Erin na kraju priče može odahnuti. Radnja je spora i jako detaljna što stvara dodatni pritisak i strepnju. Slikovito su opisama sva mjesta i kada malo bolje pogledam nijedno od tih mjesta nije opisano kao nešto divno i zanosno već sve vuče na nešto zlokobno i sumnjivo.

Torba sa novcima stvoriti će brdo problema i ta priča nikako da dođe kraju jer Erin i Mark sve su radili da prekriju svoje tragove, ali jedno od njih biti će nasamareno, netko će platiti svoju izdaju. Priča je to još jedna u nizu o povjerenju i stvara se osjećaj kako malo kome možete vjerovati. „Nešto je u vodi“ vrlo je zanimljiv i pametan psihološki triler koji uključuje i kriminalce i razne zločine, a savršeno je upotpunjen brojnim emocijama i razmišljanjima glavne junakinje koja nam pokazuje koliko stresno zna biti živjeti u problemima i previše te iste probleme analizirati, ali stvorila je divan plan, napravila je najbolje iz najgore situacije i izvukla je poantu, a uz to je dobila i divan primjer kako naivni ljudi padaju u najgadnije ralje.

Poteže se tu pitanje koliko poznajemo ljude, koliko nam treba da bi nekoga upoznali i pročitali, a onda opet, koliko poznajemo sebe i za što smo sve sposobni. Priča je uzbudljiva i nevjerojatno razrađena i dajem vam veliku preporuku. Čitajte pažljivo svako slovo, svaka riječ krije neku tajnu i važan dio slagalice, a ono nešto što je u vodi neće biti samo torba sa novcem već i jedna jako simbolična poruka koja pokazuje kako svaka dubina ima crnilo, tajnu koju možda ne želite saznati, isto je i sa ljudima.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i