Preskoči na glavni sadržaj

Suzana Firestone- Lollipop

Sasvim neočekivano jučer mi je stigla na adresu ova knjiga i rekoh samo ću je malo prelistati da vidim o čemu se radi. Tako listajući počela sam čitati, malo pomalo i odjednom shvatim da sam već skoro pri kraju romana koliko me radnja obuzela. Odmah u startu je preporučam pogotovo ako ste ljubitelji romantičnih priča se neobičnim preokretima. A ovo je upravo jedna takva priča..

Dennis i Ana u konstantnoj su komunikaciji putem jedne igrice gdje pričaju o svemu i svačemu sa svojom ekipom igračima. Njihovi avatari Thor i Lollipop usred žustre borbe protiv čudovišta počinju vrlo neobičnu konverzaciju i polako otkrivaju kako osjećaju nešto jedno prema drugome. Prošli su mjeseci u njihovom dopisivanju, a njihova privrženost svakim je danom bivala sve veća, a onda Thor poželi saznati tko je zapravo njegova Lollipop koja mu je stalno u mislima. I sve bi bilo super, ali Lollipop jednoga dana bez objašnjenja nestane i više se ne pojavljuje u igrici.

Kako Dennis tako i Ana imaju svoje demone, mračne prošlosti koje ih prate u stopu i od kojih se teško maknuti, ali potisnu sve kada se druže putem igrice i svakim danom sve više razmišljaju o onom drugom. Priča je ovo koja će vas cijelo vrijeme držati napetima i u neizvjesnosti jer taman kada pomislite da će se oni napokon upoznati opet nešto iskrsne i pomuti im planove. A onda na kraju doživite šok stoljeća jer autorica je napravila takav preokret da sam u jednome trenu ostala i zatečena i zbunjena. Radnja je brza, a dijalozi će vas nasmijati do suza.

U svemu tome kriju se vrlo važne poruke, kome i kada vjerovati, kada ispitati situaciju s oprezom, a kada se prepustiti osjećajima, ali najvažnija od svega je činjenica da se u virtualnom svijetu najčešće kriju razni predatori i bolesnici. Lolli je imala sreće pa je naletjela na doista super ekipu koja voli zdravu zezanciju i prepucavanja, ali roman daje poruku kako virtualnom dopisivanju treba pristupiti s velikim oprezom jer nikada ne znate tko se krije iza avatara sve dok jednom druga strana ne poželi upoznati vas. Roman bi trebali pročitati i mladi, ove današnje generacije koji su istovremeno prikopčani na mobitel, iPAD i računalo i koji ne dišu ako je WiFI ugašen. Njima bi ova knjiga dala i dobre i loše strane tog internetskog prostranstva i pokazala im da ljubav preko neta jest moguća i da doista postoje divni i pristojni ljudi, ali isto tako ubacila bi im „bubu u uho“ i definitivno bi se zapitali mogu li potpuno vjerovati osobama koje u stvarnom svijetu nikada nisu upoznali.

Svakako za reći da je „Lollipop“ super knjiga, ima smijeha, ima suza, ima ozbiljnost kada je to stvarno potrebno, ima nade u ljudski rod i svakako ima puno divne ljubavi koja se istinski bori za opstanak. Zbog napetosti i zanimljive radnje brzo ćete je pročitati i nadati se da autorica piše nastavak serijala koji i sama jedva čekam čitati jer pozitivno sam iznenađena inovativnom radnjom i zapletima zbog kojih sam izgubila 5 godina života.

Knjigu možete naručiti javljanjem autorici Suzana Firestone
Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo