Preskoči na glavni sadržaj

Camilla Lackberg- "Zlosretnik"

U izdanju V.B.Z. online bookshop & club

Inspektor Patrik ima pune ruke posla, posla koji voli raditi, ali kad se u svega par dana dogode dva smrtna slučaja potpuno neobjašnjivih razmjera, u Patriku se probude davno potisnute sumnje. Novo pridošla policajka Hanna, superambiciozna i sa potpuno drugim pogledima na svijet u odnosu na Patrika, već prvoga dana suočena je sa tragičnom smrću vlasnice trgovine. Hanna vrlo profesionalno pristupa istražiteljskom poslu iako u sebi krije mnoge potisnute osjećaje, a problemi vezani uz prošlost njenog supruga Larsa pretvaraju joj užurbanu svakodnevicu u pravi kaos.

Iako na prvi pogled izgleda kako je Marit, vlasnica trgovine doživjela prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju, malo dublje proučen slučaj pokazuje kako je ona zapravo ubijena, a sumnje odmah padaju na njenog bivšeg muža koji se vrlo javno protivio načinu života svoje bivše supruge sa novom životnom partnericom. Tko je ubio Marit ostaje jako dugo nepoznanica jer u toku istrage dogodi se još jedno ubojstvo koje istragu Maritine smrti baca u sjenu.

U toku je snimanje reality showa, a svi redom sudionici su na neki način društveni problem stavljen u jednu jako gledanu emisiju. Alkoholičari, partijaneri, pjevačke zvijezde u usponu, ljudi sa trajno oštećenom psihom koji se režu čim situacija zagusti i jedna silikonska ljepotica koja ni manje ni više nego biva ubijena. Strašan čin ubojstva cijelu će tu situacije oko emisije učiniti redateljima još primamljivijom, a sudionike psihički slomiti.

Tko je ubio Marit i Barbie? Jesu li njihova ubojstva povezana ili samo slučajni odabir? Postoji li navodni serijski ubojica i kakvu mračnu tajnu on skriva?

„Zlosretnik“ je odličan psihološki triler sa mnoštvom isprepletenih i vrlo slojevito ispričanih priča, a nemili događaji vidno potresaju kako likove tako i čitatelje. Ova priča daje nam nevjerojatan uvid u psihu ubojice i žrtve te kakve se mračne tajne kriju u pozadini njihovih priča. Svakodnevni problemi likova isplivati će na površinu u vrlo nezgodnom trenutku te time povećati misterij kod čitatelja.
Štivo je vrlo čitko i bez ikakvih problema pročitat ćete priču dok okom trepnete. Priče likova intrigantne su i zanimljive, a dijalozi oštri, i dok se kroz roman postavljaju brojna pitanja čitatelji će u trnu biti uvučeni u radnju te i sami pokušati shvatiti što se to krije u glavama ubojica.

Švedski su trileri svima omiljena tema pa tako i meni, a Camilla je svojim serijalom o inspektoru Patriku Hedstromu zaintrigirala brojne čitatelje. Mašta joj nema granica, a vrlo je zanimljiva činjenica kako je u svoje priče ponekad uvukla i ljude iz njenog stvarnog živote te im dodijelila fikcijske uloge. „Zlosretnik“ je četvrta knjiga iz serijala psiholoških trilera, a glavni lik svake knjige je već spomenuti inspektor Patrik, ali isto tako važno je za reći kako se svaka od tih knjiga može čitati i zasebno jer svaka od njih prati druge slučajeve sa kojima se Patrik hvala u koštac.
Moja velika preporuka za ovaj roman koji će vas ostaviti bez daha, a maštu uzburkati do ludila.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sažalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie.

Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgodan i…