Preskoči na glavni sadržaj

Jane Shemilt- "Kći"

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Roman „Kći“ napeta je i intrigantna priča o nestanke najmlađe kćeri iz obitelji uspješnjih liječnika. Majka Jenny liječnica je opće prakse, uvučena u užurbani ritam života. Veliki dio dana radi, a u slobodno vrijeme bavi se slikanjem. Djeca su joj več skoro pa odrasli ljudi i budući da teško dopire do njih, ona ostavlja po strani njihove probleme praveči se da isti ne postoje. Suprug Ted je neurokirurg i dane provodi u bolnici, skoro nikada ga nema doma, ali Jenny to prihvaća i smatra kako je to sasvim normalno.

Jedne večeri, njihova se kći Naomi nije vratila kući nakon predstave i tu se njihova lažna obiteljska idila počinje raspadati i tajne polako dolaze na vidjelo. Kći im je nestala, a nitko ne zna gdje je dok policija bezuspješno traga za njom. Je li oteta, silovana, ubijena? Mjeseci prolaze, obitelj strepi da je upravo taj najgori mogući scenarij u pitanju, ali Jenny čak ni nakon godinu dana ne odustaje od potrage za Naomi iako se trag več odavno ohladio.

Jenny će saznati šokantne tajne koje krije njena obitelj i malo pomalo slijedit će tragove koje joj je Naomi ostavila. Hoće li Jenny nači svoju kći i u kakvim okolnostima, saznajte sami u ovom intrigantnom romanu punom neizvjesnosti.

Ponekad je roditeljska ljubav toliko snažna da postane opsesivna, a ponekad ni sav trud da se približite svome djetetu nije dovoljan da vam dijete otkrije svoje tajne naume. Jenny me na neki način razočarala u ulozi majke jer smatram kako nije dovoljno vremena posvećivala svojoj djeci pa su se iz tog razloga djeca distancirala od nje. A hoće li Jenny shvatiti kako je pogriješila kada uvidi da su joj djeca upetena u sumnjive radnje, kriminal, tajne veze, opijanje i drogiranje ili će i dalje oči čvrst zatvarati pred problemima? Brak joj je u opasnosti, muž se vješto skriva iza paravana bolnice, a djeca joj lažu, slomljena je i ne zna kako dalje.

„Kći“ je vrlo pametno štivo koje ukazuje na brojne probleme unutar obitelji i pomanjkanju komunikacije koje dovodi do raspada cijele situacije i stvari izmiću kontroli, a pravu vrijednost obitelji shvaćamo tek kada to nažalost bude prekasno. Ova napeta priča sa neočekivanim završetkom potaknut će vas na brojna razmišljanja i dugo ćete je pamtiti.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sažalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie.

Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgodan i…