Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "Najbolje od mene"

U izdanju Fokus/ FOKUS na hit

Amanda i Dawson zaljubili su se u srednjoj školi, a dane su provodili potajno, skrivajući se kako njihove obitelji nebi saznale da se to dvoje mladih vole. Dawsonova obitelj bila je poznata po kriminalu, svi redom braća, otac i rođaci bili su alkoholičari, zlostavljači i svatko je od njih iskusio život u zatvorskoj čeliji. Dawson nije bio takav, trpio je fizičko zlostavljanje oca, ali nije bio sklon kriminalu. Htio je biti drugačiji, bolji, ali prezime Cole pratilo ga je cijeloga života i donosilo mu samo probleme. Amanda je bila cura iz ugledne obitelji, lijepo odgojena i popularna u školi, ali zaljubljenost u Dawsona pogurnula ju je malo preko ruba pa je počela bježati od kuće, lagati i mijenjati raspoloženja što je njenu obitelj itekako razljutilo. Njeni majka i otac ubrzo je saznali kako se ona zaljubila u Dawsona i bilo je vrijeme da se tu nešto poduzme.

Dawson je htio bolji život za Amandu od onoga što joj je on mogao pružiti te je u nadi da će stvoriti uspješniji i bolji život potjerao je od sebe, prekinuo je svaku vezu sa njom kako bi ona nesmetano nastavila studij. Prolazile su neminovno teške godine, Dawson je izbjegao smrt nekoliko puta radeći na naftnoj bušotini, ali zatvor ipak nije izbjegao. Oni se ponovno susreću na sprovodu dragog im prijatelja Tucka koji je nekad davno štitio i pomagao Amandi i Dawsonu u njihovim tajnim susretima. Sada su odrasli ljudi, Amanda je udana i ima djecu, ali kada vidi Dawsona ona shvaća kako ga i dalje jako voli. A on, nikada se nije oženio, da li zbog nje i ljubavi prema njoj ili iz pukog hira?

Pred njima je dug i naporan vikend. Sahrana prijatelja, okršaji sa obitelji, sumnje i strahovi te mnogi neizgovoreni osjećaji pretvoriti će nekoliko dana u pravu pustolovinu. Amanda i Dawson izgovoriti će riječi koje će sve promijeniti, čvrsta uvjerenja past će u vodu, a tvrdoglave obitelji i dalje su tu da rade probleme i stvaraju nemir. Hoće li se davno potisnuta ljubav ponovno probuditi u njima i sastaviti dva srca koja se nikada nisu prestala voljeti? Hoće li Amanda napustiti obitelj i muža alkoholičara i vratiti se djevojačkoj ljubavi ili će sudbina opet u njihove živote unijeti nemir i strašne tragedije? Dalje ćete morati saznati sami kakav put je sudbina odabrala za njih.

Upravo te činjenice koje vam ne želim otkriti su ono što me najviše dirnulo u cijeloj toj priči, ali svakako vam mogu reći kako je priča itekako puna emocija. Dvije dirljive ljubavne priče satkane su u jednu cjelinu i u vama će probuditi veliku nadu, a iščekivanje će rasti sa svakom stranicom. Otkrivat će se brojne istine i bolne će uspomene ponovno zaživjeti. Strah, kajanje, prezir i mržnja pretvaraju se u strast, zanos i slobodu, ali nažalost to je samo privremeno jer život još nije završio njihovu priču pa im na put stavlja nove izazove, teške odluke i strašne tragedije koje će promijeniti sve i nezaboravna ljubavna priča dobit će vrlo neočekivani kraj. Velika ljubav i ono najbolje od Dawsona zaživjet će novim životom i biti početak nove priče.

Mnoga se iskušenja stavljaju pred nas, tjeraju nas da učinimo novi korak, da odaberemo put, da krenemo dalje, ali ponekad su te odluke toliko teške i uvijek će na kraju netko biti povrijeđen što god mi odlučili, uvijek će biti uvrijeđenih, slomljenih i razočaranih, ali uvijek će postojati i ono nešto što će nam davati sigurnost u naše odluke, uvijek će postojati nada.

Ova predivna priča davala mi je nadu kroz cijeli roman, uzdizala me sa čežnjom i nestrpljenjem, ali na kraju me slomila u komadiće. I još sada samo sjedim i razmišljam o nepredvidivosti života i o novim prilikama koje nam se pruže tamo gdje se nečiji život ugasi. Ovo je jedan od onih romana za koji mogu reći kako mi je promijenio pogled na svijet i još me više uvjerio kako male geste čine velike stvari i kako velika ljubav stvara još veću.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije