Preskoči na glavni sadržaj

Veronica Henry-"Produženi vikend"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Claire i Luca vode „Kućicu na moru“, predivan pansion sa zadivljujućim vidikom i spremaju se za produženi vikend koji će biti za pamćenje. Na taj vikend u Kućicu dolazi Colin sa svojom nezakonitom kćeri. On se kaje što je prije 12 godina prevario svoju suprugu koja se tada borila sa depresijom i sve te godine skrivao je od nje svoju veliku tajnu koja će sada zbog spleta okolnosti morati izaći na vidjelo pa će se Colin naći u poziciji koja neće biti nimalo obećavajuća.

U Kućicu dolaze i Dan i Laura, mladi par koji vodi svoje bitke. Naime, Laura želi saznati tko je njen otac pa je istraga odvede upravo u Pennfleet gdje živi čovjek koji bi joj po svoj prilici mogao biti otac. Njihov susret svodi se na puno laži, a odgovora koji Laura traži nema nigdje. Shrvana je i željna istine.

Trevor i Monique dolaze u Kućicu nagovoriti Claire i Lucu da zajedno otvore restoran u Londonu i dok Luca, strastveni kuhar, je očaran idejom, Claire se dvoumi. A Trevor i Monique imaju bolnu prošlost koju žele zaboraviti i ostaviti iza sebe, ali nada je ta koja ih koči i stalno uzima maha pa je duhove prošlosti teško smiriti.

Da bi se sve to malo zapaprilo u Kućicu dolazi i Nick, Claireina prva ljubav, bivši dečko sa kojim je prekinula na ružan i bolan način i zbog jako krivih razloga. On dolazi proslaviti svoju momačku večer, ali stvari se gadno zakompliciraju kada se Nick i Claire sretnu. Nick je pred vjenčanjem, a Claire se upravo tog produženog vikenda zaručila, ali među njima ipak frcaju iskre. Pravo je pitanje hoće li se Nick oženiti sa Sophie ili će u Claire potražiti nešto više od samo strastvene afere? A kako će na sve to reagirati Claire koja zapravo uopće ne voli Lucu, ali je on ulovi na prepad što se zaruka tiče pa ona nema izlaza.

U svemu tome je i jedna plaha cura puna problema koja radi na recepciji Kućice. Angelica vodi rat sa majkom alkoholičarkom dok usput odgaja bolesnog brata, a uz sve te probleme potajno je i zaljubljena u Lucu.

Da, prava zavrzlama, priče su to koje su tako različite, a opet tako blisko povezane i sve će se to ni manje ni više odvijati u Kućici na moru jednog produženog vikenda. Roman je ovo o snovima i realnosti, o strasti i požudi, o odanosti i izdaji. Te neobične priče kriju mnoge tajne, parovi lažu i tonu svakom rečenicom sve dublje u ponor, a sve zbog jednog jedinog razloga-ljubavi, prave istinske ljubavi koja im je u mnogočemu zagorčala živote. Sada je vrijeme da se stvari isprave, vrijeme je da se tajne otkriju i dosta je bilo laganja. Junaci ovog romana biti će na mnogim kušnjama, imati će dvojbe, sumnje i strahove, ali imati će i izbora, a to je ipak najvažnije. Kako će tko od njih odabrati saznajte sami čitajući njihove iskrene i bolne priče koje su im uvelike promijenile živote.

„Produženi vikend“ roman je koji će vas odmah u startu zarobiti u vrtlog intriga naizmjenično isprepličući nekoliko priča ispričane iz različitih prespektiva. Priče se lako prate, likovi se upoznaju u tren oka, a svaka situacija skladno dopunjava sljedeću. Jedan će vrući produženi vikend našim likovima ostati u dugom sjećanju, nekima u gorkom, a nekima u slatkom, a sigurno je da ga nikada neće zaboraviti jer upravo su se tu u Kućici na moru dogodile mnoge prekretnice u njihovim zbrkanim životima. Pronašli su prave ljubavi, utažili strast, pronašli su dugo tražene istine i ostavili prošlost iza sebe. Uživajte i vi u „Produženom vikendu“ i zaplovite sa junacima ovih priča u posve novi svijet obavijen tajnama.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga