Preskoči na glavni sadržaj

Veronica Henry-"Produženi vikend"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Claire i Luca vode „Kućicu na moru“, predivan pansion sa zadivljujućim vidikom i spremaju se za produženi vikend koji će biti za pamćenje. Na taj vikend u Kućicu dolazi Colin sa svojom nezakonitom kćeri. On se kaje što je prije 12 godina prevario svoju suprugu koja se tada borila sa depresijom i sve te godine skrivao je od nje svoju veliku tajnu koja će sada zbog spleta okolnosti morati izaći na vidjelo pa će se Colin naći u poziciji koja neće biti nimalo obećavajuća.

U Kućicu dolaze i Dan i Laura, mladi par koji vodi svoje bitke. Naime, Laura želi saznati tko je njen otac pa je istraga odvede upravo u Pennfleet gdje živi čovjek koji bi joj po svoj prilici mogao biti otac. Njihov susret svodi se na puno laži, a odgovora koji Laura traži nema nigdje. Shrvana je i željna istine.

Trevor i Monique dolaze u Kućicu nagovoriti Claire i Lucu da zajedno otvore restoran u Londonu i dok Luca, strastveni kuhar, je očaran idejom, Claire se dvoumi. A Trevor i Monique imaju bolnu prošlost koju žele zaboraviti i ostaviti iza sebe, ali nada je ta koja ih koči i stalno uzima maha pa je duhove prošlosti teško smiriti.

Da bi se sve to malo zapaprilo u Kućicu dolazi i Nick, Claireina prva ljubav, bivši dečko sa kojim je prekinula na ružan i bolan način i zbog jako krivih razloga. On dolazi proslaviti svoju momačku večer, ali stvari se gadno zakompliciraju kada se Nick i Claire sretnu. Nick je pred vjenčanjem, a Claire se upravo tog produženog vikenda zaručila, ali među njima ipak frcaju iskre. Pravo je pitanje hoće li se Nick oženiti sa Sophie ili će u Claire potražiti nešto više od samo strastvene afere? A kako će na sve to reagirati Claire koja zapravo uopće ne voli Lucu, ali je on ulovi na prepad što se zaruka tiče pa ona nema izlaza.

U svemu tome je i jedna plaha cura puna problema koja radi na recepciji Kućice. Angelica vodi rat sa majkom alkoholičarkom dok usput odgaja bolesnog brata, a uz sve te probleme potajno je i zaljubljena u Lucu.

Da, prava zavrzlama, priče su to koje su tako različite, a opet tako blisko povezane i sve će se to ni manje ni više odvijati u Kućici na moru jednog produženog vikenda. Roman je ovo o snovima i realnosti, o strasti i požudi, o odanosti i izdaji. Te neobične priče kriju mnoge tajne, parovi lažu i tonu svakom rečenicom sve dublje u ponor, a sve zbog jednog jedinog razloga-ljubavi, prave istinske ljubavi koja im je u mnogočemu zagorčala živote. Sada je vrijeme da se stvari isprave, vrijeme je da se tajne otkriju i dosta je bilo laganja. Junaci ovog romana biti će na mnogim kušnjama, imati će dvojbe, sumnje i strahove, ali imati će i izbora, a to je ipak najvažnije. Kako će tko od njih odabrati saznajte sami čitajući njihove iskrene i bolne priče koje su im uvelike promijenile živote.

„Produženi vikend“ roman je koji će vas odmah u startu zarobiti u vrtlog intriga naizmjenično isprepličući nekoliko priča ispričane iz različitih prespektiva. Priče se lako prate, likovi se upoznaju u tren oka, a svaka situacija skladno dopunjava sljedeću. Jedan će vrući produženi vikend našim likovima ostati u dugom sjećanju, nekima u gorkom, a nekima u slatkom, a sigurno je da ga nikada neće zaboraviti jer upravo su se tu u Kućici na moru dogodile mnoge prekretnice u njihovim zbrkanim životima. Pronašli su prave ljubavi, utažili strast, pronašli su dugo tražene istine i ostavili prošlost iza sebe. Uživajte i vi u „Produženom vikendu“ i zaplovite sa junacima ovih priča u posve novi svijet obavijen tajnama.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije