Preskoči na glavni sadržaj

Tilly Bagshawe-"Skandalozno"

Ovo je knjiga koju žanrom ne mogu smjestiti u neki određeni, ali zasigurno mogu reći kako je ovo knjiga koja me oduševila već od prve stranice. Priča je to o profesoru Theu koji je arogantan, umišljen, zgodan, mlad i veliki ženskaroš. Zavodi sve studentice, ali požalit će što je zaveo Sashu Miller. Nakon što ju je iskoristio, ukrao je njen rad i predstavio ga svijetu pod svojim okriljem. Zaradio je milijune, postao poznat i bogat, a Sasha je ostala sama, ponižena i odbaćena, nitko joj nije vjerovao i ona se zaklela da će se kad-tad osvetiti Theu.

Godine su prolazile, Theo je bio besramno bogat, šarao je okolo, zanemarivao ženu koja je bila razorena činjenicom da ne može zatrudnjeti, sve je išlo u krivom smjeru, ali Sashi je išlo itekako dobro. Od znanstvenice postala je poslovna žena, jednu poznatu firmu zauzela je i preuzela, a šef ju je doslovno mrzio. On ju je stvorio, on ju je zaposlio, a ona mu je pokazala kako se vode poslovi i kako se umišljenim tipovima pokazuje gdje im je mjesto. Imala je sve, slavu, ponos, novac, ali nije imala ljubav. Živjela je u prošlosti, Theu nikada nije oprostila što ju je optužio da je ona njemu ukrala rad iako je bilo obrnuto, mrzila ga je i željela je osvetu više od svega na ovome svijetu.

O životima Sashe, Jacksona i Thea neću vam posebno pričati da vam ne otkrijem previše detalja, ali moram reći kako su mi njihove priče pokazale što znači voljeti krive osobe, što znači željeti i ostvariti i kako osveta može biti slatka i u većini slučajeva itekako potrebna. Roman je ovo koji vam svojim naslovom daje savršen uvid u radnju, sve što se događa skandalozno je, seks skandali, afere, prevare, laži...skandal do skandala. Šokantne istine, burne reakcije, svega ima moram priznati i upravo je to ovu priču začinilo i napravilo pravu senzaciju u mojoj glavi.

Seksa kao što sam rekla ima u izobilju, ali nije to erotska priča, nema opisivanja seksa na 100 stranica, već samo naznaka da se nešto takvo dogodilo, što vam naravno mašti daje na volju, ali najbolje od svega je što ova priča ima jaku poruku, hrabru misiju u ostvarenju ciljeva i nema odustajanja. Savršeno su okarakterizirani likovi i zajedno sa njima prolazit ćete agoniju i suze, smijeh i radost, pad i uspjeh. Zajedno ćete sa likovima uroniti u njihove živote, stresne i razorene, zajedno ćete proživljavati njihove pustolovine i iščekivati osvetu.

„Skandalozno“ je knjiga koja priča o tabu temama i koja otvara neke nove svjetove. Gazi se sve pred sobom kako bi se ostvarile ambicije, zaista jedno opširno, uzbudljivo i napeto štivo. Povjerenje i vjernost pojmovi su koje Theo i Jackson ne shvaćaju i ne prihvaćaju, ali dvije će se žene udružiti i pokazati im koliko su bili u krivu kada su ih ponižavali. Kakav će život voditi Theo i Jackson? Koliko će još nevinih žena pasti na njihov bezobrazan šarm i tko će na kraju izvuči deblji kraj u svom tom kaosu seksa i zavjera? Hoće li netko napokon toj dvojici muškaraca pokazati što znači biti povrijeđena i izigrana žena? Oh ne pričam dalje više ništa, čitajte i uvjerite se sami kolika je zapravo krhka granica između ljubavi i mržnje.
Izdanje Znanje

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije