Preskoči na glavni sadržaj

Ruth Ware- "U mračnoj, mračnoj šumi"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Sve počinje kada Nora dobije poziv za djevojačku večer prijateljici koja to zapravo više i nije. Nora i Claire kontakt su izgubile prije deset godina i od onda nisu razmijenile ni slova. Ali sada Claire zove Noru na djevojačku zabavu i Nori nije jasno čemu sve to, čemu poziv ako više nisu u kontaktu, čemu poziv ako Nora uopće ne zna za koga joj se bivša prijateljica udaje. Nora nevoljko pristaje na odlazak na zabavu sa prijateljicom Ninom i tu sve krene naopako.

Nora je spisateljica, piše krimiće, živi sama i voli svoj mir i tišinu, a taj će joj djevojački vikend u udaljenoj staklenoj kući u šumi promijeniti život zauvijek. Skupilo se tek nekoliko prijatelji, a sve je predvodila Flo trenutna najbolja Clareina prijateljica koja je organizirala djevojačku zabavu i osmislila cijeli program zabave, ali taj će vikend postati koban za sve njih. Nora će saznati da se Claire udaje za njenog bivšeg dečka sa kojim je prekinula davno još kao srednjoškolka zbog nečega što ih je oboje slomilo. Nora nikada nije prežalila Jamesa, a Flo je to očito nanjušila pa je stalno imala Noru na piku i provocirala je. Situacija je bila napeta, izgovorene su teške riječi, svi su se prepirali uzduž i poprijeko, a onda je Nora shvatila da im se netko šulja oko kuće. Provalnik ili nepozvani gost? Nitko ne zna ili nitko ne govori istinu, a onda posljednje noći njihovog boravka jedno od njih ubije gosta koji je po svemu sudeći bio pozvan. Tko je pozvao gosta, a tko ga je ubio? I zašto je ubijen upravo onaj tko je najmanje kriv za išta od toga što se dogodilo? Nora se nakon svega toga budi u bolnici i ničega se od te večeri ne sjeća, a kada sjećanja polako počinju navirati, ona osjeća strah i nepovjerenje. Gadna će je pogreška dovesti do prave istine.

„U mračnoj, mračnoj šumi“ napet je i jako jeziv triler koji iz sasvim nevinog postaje zastrašujući, krvav i prepun opakih namjera. Netko je jako divno isplanirao riješiti se jedne osobe koja je saznala istinu i htjela je svima otkriti. Tako će netko dati svoj život u pokušaju otkrivanja istine, taj će netko ni kriv ni dužan stradati. Ali i pravi će ubojica platiti, a tko je ubojica, a tko ubijen saznajte sami u ovoj intrigantnoj priči koja se čita brzo, lako i sa puno iščekivanja.
Iskreno rečeno, pročitala sam ovaj roman u tren oka i nisam mogla prestati okretati stranice jer morala sam znati što se dalje dogodilo.

Istina se sazna tek na kraju i super je što nema nikakve naznake tko bi mogao biti osvetnik željan krvi. Tek na kraju kada sam sve saznala ostala sam u šoku uvidjevši zbog kakvih stvari su ljudi u stanju ubiti drugu osobu. Poremećen um natjerao je jednu osobu da napravi pravi kaos i da uzme „pravdu“ u svoje ruke. Ali ima li tu pravde ako se zapravo sve svodi na to da će ubojstvo ušutkati istinu? Da, zaista zastrašujuće, neke su scene toliko mračne da sam se naježila, dok su neke bile toliko dirljive da sam i zaplakala. Definitivno priča o odanosti, lažima i teškoj istini koju ću još dugo pamtiti i svima preporučati. Pročitajte i saznajte koliko nevina ljubav treba izdržati nedaća i kako nas laži mogu uputiti na krivi put, na put koji je nemiran i neispunjen. Nadam se pročitati još poneku knjigu ove spisateljice jer toliko super piše da me u trenu preuzme i uvede u priču, a priče joj izgledaju kao slagalica sa puno zamka i prepreka koje čitatelji trebaju rješavati zajedno sa likovima. Presavršeno.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije