Preskoči na glavni sadržaj

Charlotte Link- "Prevarena"

Znanje

Ubijen je umirovljeni policijski inspektor pa njegova kći narednica počinje i sama istraživati njegovu smrt jer je uvjerena kako nadležna policija ne radi dobro svoj posao. Ona je sama, bez muža, bez djece i bez obitelji, rastresena je i pogođena smrću oca, usamljena i nepovjerljiva. Sumnja da inspektor kojem je dodijeljen slučaj predano radi svoj posao pa stoga sama njuška tražeći istinu i rješavajući teške zločine.

Obitelj Crane odlazi na odmor, scenarist Jonas treba se riješiti stalnog iščekivanja katastrofe pa ga liječnik šalje na odmor bez posla, na putovanje gdje će biti nedostupan i smanjiti stres te osjećaj sloma i pada. Craneovi imaju posvojenog sina, a njegovi biološki roditelji prava su katastrofa. Craneovi upadaju u neprilike koje je izazvala upravo biološka majka njihova sina, smušena, mlada i povodljiva djevojka, naivna je i sama pa spas vidi samo u tipu koji joj ponekad skida zvijezde sa neba i obožava je dok u drugom trenutku ubije Boga u njoj batinama. On je manipulator i nasilnik, opsesivno ljubomoran zlostavljač, a ona izgubljena pa misli da je on njen jedini izlaz i jedini koji je voli, ali tko je zapravo on shvatit će na teži način. Neil i Terry sve su samo ne normalan par, a sve to će malo zakomplicira stvari i tri obitelji nađu se u istom problemu.

U toku istrage ubijena je i ljubavnica umirovljenog policajca te njegov dugogodišnji kolega i naizgled su njihova ubojstva povezana i skoro identična. Nekolicina ljudi povezana je na potpuno neočekivan način, a svi istodobno pate od urušavanja života, svaki je u svojem svijetu i koliko god oni bili različiti, svi su zapravo bili jako slični, a njihovi životi završili su tragično i u strašnih mukama dok su skrivali strašnu tajnu. Godinama su nosili bol u srcu i skrivali istinu, a sada dolazi ubojica da osveti drage osobe.

Likovi su bez samopoštovanja, izgubljeni su i usamljeni, nitko se o njima ne brine i nemaju nikakav oslonac u svojim životima, pa ni riječi utjehe i potpore. Svi su oni opisani u najsitnije detalje, a njihove male tajne izlaze polako na vidjelo. Isto je tako i sa narednicom Kate koja je povučena i izolirana, ali ne odustaje od potrage za ubojicom svoga oca. I dok polako povezuje slučajeve saznaje mnoge tajne koje je njen otac krio od nje i zašto je ubijen i on i nekolicina njemu dragih ljudi. Neuračunljiv ubojica muči i na kraju ubije svoje žrtve koje ga poznaju i koje znaju zbog čega ih je zadesila takva sudbina. Policija tapka u mraku, pojma nemaju od kuda krenuti sa istragom ni koja točno pitanja si trebaju postavljati. Ubojica je brz, tih i nemilosrdan te sa pomno razrađenim planom kreće u napad bez milosti.

Zločini su šokantni i uznemirujući te priči daju neopisivu napetost, a radnja je savršeno razrađena dok se preklapaju u gadnoj boli životi nevinih ljudi. Priča je slojevita i precizna, oštra i neizvjesna. Uvjerljiv je ovo psihološki triler koji priča o krivnji i osveti, emocionalan je i potresan, a laži su na svakom koraku. Ulazimo u neobičan svijet ljudske psihe, virimo u njihovu intimu i pitamo su što ljude pokreće u uništenju vlastitih života. Što je to što ih potiče na ubojstvo? Je li sve to samo stvar osvete? Kao što kaže naslovnica :„Tri tijela dijele mračnu tajnu, a jedna je žena obmanuta i prevarena...“ sve istina, stoga krenite u otkrivanje istine i saznajte tko je ubijen, a tko ubojica, i tko je ta prevarena..

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije