Preskoči na glavni sadržaj

Charlotte Link- "Prevarena"

Znanje

Ubijen je umirovljeni policijski inspektor pa njegova kći narednica počinje i sama istraživati njegovu smrt jer je uvjerena kako nadležna policija ne radi dobro svoj posao. Ona je sama, bez muža, bez djece i bez obitelji, rastresena je i pogođena smrću oca, usamljena i nepovjerljiva. Sumnja da inspektor kojem je dodijeljen slučaj predano radi svoj posao pa stoga sama njuška tražeći istinu i rješavajući teške zločine.

Obitelj Crane odlazi na odmor, scenarist Jonas treba se riješiti stalnog iščekivanja katastrofe pa ga liječnik šalje na odmor bez posla, na putovanje gdje će biti nedostupan i smanjiti stres te osjećaj sloma i pada. Craneovi imaju posvojenog sina, a njegovi biološki roditelji prava su katastrofa. Craneovi upadaju u neprilike koje je izazvala upravo biološka majka njihova sina, smušena, mlada i povodljiva djevojka, naivna je i sama pa spas vidi samo u tipu koji joj ponekad skida zvijezde sa neba i obožava je dok u drugom trenutku ubije Boga u njoj batinama. On je manipulator i nasilnik, opsesivno ljubomoran zlostavljač, a ona izgubljena pa misli da je on njen jedini izlaz i jedini koji je voli, ali tko je zapravo on shvatit će na teži način. Neil i Terry sve su samo ne normalan par, a sve to će malo zakomplicira stvari i tri obitelji nađu se u istom problemu.

U toku istrage ubijena je i ljubavnica umirovljenog policajca te njegov dugogodišnji kolega i naizgled su njihova ubojstva povezana i skoro identična. Nekolicina ljudi povezana je na potpuno neočekivan način, a svi istodobno pate od urušavanja života, svaki je u svojem svijetu i koliko god oni bili različiti, svi su zapravo bili jako slični, a njihovi životi završili su tragično i u strašnih mukama dok su skrivali strašnu tajnu. Godinama su nosili bol u srcu i skrivali istinu, a sada dolazi ubojica da osveti drage osobe.

Likovi su bez samopoštovanja, izgubljeni su i usamljeni, nitko se o njima ne brine i nemaju nikakav oslonac u svojim životima, pa ni riječi utjehe i potpore. Svi su oni opisani u najsitnije detalje, a njihove male tajne izlaze polako na vidjelo. Isto je tako i sa narednicom Kate koja je povučena i izolirana, ali ne odustaje od potrage za ubojicom svoga oca. I dok polako povezuje slučajeve saznaje mnoge tajne koje je njen otac krio od nje i zašto je ubijen i on i nekolicina njemu dragih ljudi. Neuračunljiv ubojica muči i na kraju ubije svoje žrtve koje ga poznaju i koje znaju zbog čega ih je zadesila takva sudbina. Policija tapka u mraku, pojma nemaju od kuda krenuti sa istragom ni koja točno pitanja si trebaju postavljati. Ubojica je brz, tih i nemilosrdan te sa pomno razrađenim planom kreće u napad bez milosti.

Zločini su šokantni i uznemirujući te priči daju neopisivu napetost, a radnja je savršeno razrađena dok se preklapaju u gadnoj boli životi nevinih ljudi. Priča je slojevita i precizna, oštra i neizvjesna. Uvjerljiv je ovo psihološki triler koji priča o krivnji i osveti, emocionalan je i potresan, a laži su na svakom koraku. Ulazimo u neobičan svijet ljudske psihe, virimo u njihovu intimu i pitamo su što ljude pokreće u uništenju vlastitih života. Što je to što ih potiče na ubojstvo? Je li sve to samo stvar osvete? Kao što kaže naslovnica :„Tri tijela dijele mračnu tajnu, a jedna je žena obmanuta i prevarena...“ sve istina, stoga krenite u otkrivanje istine i saznajte tko je ubijen, a tko ubojica, i tko je ta prevarena..

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…