Preskoči na glavni sadržaj

Kristina Koren -"Srela sam te"


Čitatelji moji, evo recenzije za Kristinin novi roman, a ovaj dio na kraju (pod navodnicima) nećete vjerovati, citiram samu sebe jer to je moj tekst koji se nalazi u romanu „Srela sam te“. Draga Kristina, hvala ti od srca što mogu biti dio tvoje knjige, doista sam ugodno iznenađena jer to nisam očekivala i jako sam počašćena. Nadam se da će ti se ova iskrena recenzija svidjeti i želim ti još puno napisanih romana.
...
Melanie Harper mlada je majka slomljenog srca. Njen je život obavijen velom boli i patnje, a njeno srce u neumornoj potrazi za davno izgubljenom kćeri. Jedno oteto dijete, jedna majka koje je izgubila sve i jedna priča o gubitku, boli i nadi.
Melanie je dječji psiholog te radi sa djecom koja su proživjela strahote. Posvećuje im svu svoju pažnju i daje im snagu u nadi da će im pomoći, ali ona je ta kojoj je zapravo potrebna pomoć. I ona je proživjela pakao gubitka. Kćer joj je oteta, muž umro, a nedavno je izgubila i oca. Bol zbog gubitka oca drugačija je vrsta patnje za već ionaku rastresenu Melanie. Ona se kaje što je odbila posjetiti oca u njegovim posljednjim danima života, kaje se što mu nije oprostila na vrijeme. Oprostila što? Bolno i teško djetinjstvo koje joj je otac u alkoholiziranom stanju priuštio, djetinjstvo bez razumijevanja, bez igračaka i sa puno prolivenih suza.

Njena majka, nježna i blaga žena nije se mogla nositi sa njegovim ispadima pa je patila zajedno sa svojim kćerima u tiraniji muža koji za ništa nije imao razumijevanja. A sada ga više nema, a Melanie pati zbog neizgovorenih riječi. Muža je izgubila mlada, tek što je rodila njihovu kćer Lory i svijet joj se srušio. Ostala je sama sa malenim djetetom pitajući se kako dalje. A onda je jednoga dana netko oteo njenu jedinu svijetlu točku, njenu Lory.

Priču pratimo u prošlosti gdje saznajemo sve o Melanienom djetinjstvu, strogom ocu te njenom odlasku od kuće u početku bračnog života. A sa druge strane priču pratimo u sadašnjosti gdje Melanie vodi vlastitu unutarnju borbu nakon što je pokopala oca i prisjeća se svoje kćeri kada kroz razgovor pokušava pomoći malenoj djevojčici Emmi koja je upravo izgubila roditelje u prometnoj nesreći. Emma je uvelike podsjeća na njenu Lory pa Melanie ponovno otvara istragu kako bi pronašla svoju kćer. I ovoga puta istraga je vodi u pogrešnom smjeru, a stvari se počinju komplicirati jer Emma ima potisnuta sjećanja i ne može se ničega sjetiti. Tu kreće nova potraga za Emminim identitetom i Melanie saznaje šokantne stvari. Tu je i jedan tajanstveni muškarac koji će Melanie pomoći i više nego se nadala, a koji je i sam pogođen gubitkom. Njih dvoje počinju neobično putovanje u potrazi za istinom, a možda je na pomolu i nova ljubav.

„Srela sam te“ roman je o gubicima, o tragedijama i boli. Priča je to o teškom životnom putu jedne majke koja ne prihvaća život olako i koja pod svaku cijenu želi natrag svoje dijete. Priča je to o zlostavljanju i boli djece koja teže samo tome da budu voljena. Ali ima tu i nekih novih ljubavi u novim prijateljstvima. Dirljiv, intrigantan i napet roman o otmici, lažima i prevarama, o ubojstvima i kriminalu. Priča koja će vam potresti i uznemiriti, a itekako priča koja će vam pokazati što znači biti majka.
...
„Jedno oteto dijete, jedna majka koje je izgubila sve i jedna priča o boli i nadi.
Melanie Harper radi kao dječji psiholog, ali zapravo je ona ta kojoj treba pomoć. Ona je ta koja mora izliječiti prvo svoje rane. Gubitak oca i muža slomili su je, a onda joj je oteta kći Lory. I dok se nižu šok i nevjerica Melanie hrabro kroči kroz sve nedaće i uzima pravdu u svoje ruke.
Tragedija i nevjerojatno bolna sjećanja isprepliću se u maestralnoj priči o ljubavi, gubitku i novim počecima. Dirljiv, intrigantan i napet roman o otmici, lažima i prevarama, o ubojstvima i kriminalu. Priča koja će vas potresti i uznemiriti, a itekako priča koja će vam pokazati što znači biti majka.“

Recenziju napisala Sandra Avar




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga