Preskoči na glavni sadržaj

Laura Griffin- "Na nišanu"


#24sataknjige

Detektivka i bivši marinac, dvojac koji se poznaje iz djetinjstva, mladi ljudi koji su potajno bili zaljubljeni jedno u drugog, par koji nikada nije bio par..komplicirano do bola. On još uvijek nešto osjeća prema njoj, ona sva ustreperi kada ga ugleda, a nisu zajedno, ali zajedno rade. Daniele i Scott zajedno istražuju slučaj dvostrukog ubojstva. Tragova skoro pa i nema, na prvu izgleda kao zločin iz strasti, ali je li doista tako? Dokazi su labilni, alibiji su lažni i sad ti vidi kako riješiti slučaj kada sve izgleda tako kaotično.

Dani vodi istragu popraćena brojnom ekipom i to što je morala Scotta uključiti nije joj bilo po volji jer sada uz težak slučaj mora se nositi i sa svojim nemirnim srcem. A nije ni njemu lako..to će dvoje kroz cijelu priču razmijeniti mnoge vruće trenutke dok će na terenu briljirati, ali...dogodi se nešto pa Scott padne u probleme i to one malo žešće, ali što mu se sprema neću vam otkriti. Da znam, bezobrazna sam, briga me.

Uglavnom, priča je bazirana na istrazi ubojstava, a ovo što sam vam ispričala u uvodu pozadinska je priča koja će ublažiti cijelu situaciju (ubojica vas gleda). Zanimljiv je to i napeti krimi roman koji uključuje nabrijane murjake, vješte detektive i nadobudne mačo muškarce. Nije tipičan krimi, ima sve elemente, ali savršen je dodatak ta malo intimnija priča između glavnih likova koja nam pomalo odvraća pažnju pa onda kada se taman opustimo uz njihove prepirke eto ti ubojica već diše za vratom pa se vratimo u stvarnost gdje samo da vas ne upucaju. Ljubitelji krimi priča doći će na svoje, biti će svjedoci strašnog čina ubojstva, sudjelovati u napetoj potrazi za ubojicom koji nas vreba svakoga trena i dobiti dozu intrige. Zakulisne igre i osveta uklopiti će se kao prst i šaka i potaknuti nas da i sami strepimo, ali i da se prenemo te počnemo razmišljati unaprijed ne dajući ubojici nimalo manevarskog prostora. Dani će nenadano biti uvučena u ubojičinu igru i život će joj biti u opasnosti, a Scott iako bez ovlasti čini sve kako bi je zaštitio. Redaju se leševi, a Dani se nađe u vrtlogu obmane i smrti.

Kažu- uzbudljiv, zavodljiv i snažan, doista je tako. Adrenalin kola venama, zavedeni smo ljubavnom pričom u nastajanju i dobijemo snažnu poruku kako o osveti tako i o povjerenju. Ubojstva nas šokiraju, istraga nas potakne da moždane vijuge stavimo na maksimum, ali bijeg i dalje nije opcija. Suočiti se moramo sa ubojicom isto kako se inače trebamo suočiti sa problemima samo što je to u ovoj priči malo ekstremnije. Sve u svemu, kao što sam već rekla, pravi krimi koji drži pažnju i do samoga kraja nema odgovora na sva ta pitanja koja vam se redaju u glavi. Čita se brzinom munje, ponegdje ćete se spotaknuti o probleme, ponegdje ćete slaviti pobjedu, a na trenutke ćete uživati u seksi scenama, baš taman da vas zaokupi. Ne znam je li po ovoj knjizi rađen film, ali čitajući je imala sam dojam kako bi ovo bio jedan jako dobar film (ako postoji javite mi molim). Likove sam doslovno imala u glavi kako bi trebali izgledati i radnja je baš rađena da jedna snažna žena preuzme kontrolu i pokaže kako se to radi.

U konačnici, ne smijem vam reći ni tko je ubojica ni zašto ubija ljude. Ne smijem vam reći ni jesu li Dani i Scott pronašli zajednički jezik u svome odnosu, a ni to je li ga Dani izvukla iz gabule. Kakav je tijek istrage ni to vam neću otkriti, ali otkrit ću vam da je roman „Na nišanu“ vrijedan čitanja. Uživajte.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije