Preskoči na glavni sadržaj

Elizabeth Hoyt- Dražesna zvijer


Znanje

Ljubiteljicama divnih drevnih bajka, odmah na početku ove recenzije od srca preporučam ovu knjigu jer uz doista hvale vrijednu legendu o Minotauru koju nam autorica sa svakim početkom poglavlja prepričava, tu je i jedna neobična priča o ljepotici koja voli vrt u kojem obitava zvijer. Eto čak dvije priče u jednoj, dvije priče koje pričaju o dobroti i poniznosti, o ljubavi i predanosti, o zlostavljanju i plaćanju dugova.

„Dražesna zvijer“ roman je o jednoj ljubavi koja se nenadano rodila između predivne glumice Lily i strašnog gorostasa Apolla dok su se slučajno sreli u dogorijelom vrtu jednog isto tako skoro do temelja spaljenog kazališta gdje je ona živjela sa svojim sinčićem i dadiljom, a on u vrtu kojeg je i pokušavao oživjeti. Taj gorostas izgledao je zastrašujuće i nimalo privlačno, a još k tome nije ni mogao govoriti, ali njoj on je izgledao potpuno božanstveno, a ona njemu veličanstveno. Eto ljubav na prvi pogled, ali opet ljubav koja krije mnoge tajne. On je bjegunac, a ona je glumica bez posla koja bježi od jednog razjarenog lorda. Tajne će naravno ostati sakrivene sve do samoga kraja, ali malo pomalo kroz priču upoznati ćete ovo dvoje pravih manipulatora koji će učiniti sve kako bi obranili svoje i vratili davno izgubljenu čast.

Priča je naposljetku prepuna erotskog naboja i sočnih scena seksa pa tako žanrom spada u pravu povijesno ljubavnu priču gdje vladaju zli lordovi i bahati vojvode, gdje je pravda jako slabo zastupljena i gdje ološ, kako bi se pokazala dominacija, digne ruku na ženu. Doista snažna priča o osveti i ljubomori, o oprostu i obećanjima, divna romansa koja će kroz bijeg spoznati pravu ljubav koja ruši sve pred sobom.

Roman je kratak i čita se jako brzo jer čak i usprkos jednom liku koji je dobar dio priče nijem, ipak je tu jako puno dijaloga. Nema neke posebne napetosti ni intrige, ali ima dobrih pošalica i nekoliko smiješnih scena. Nećete strepiti jer moćan div ima sve pod kontrolom, a nježna diva snagu pronalazi u srcu. Sve u svemu, kratko i slatko, zavodljivo i poučno, ali moglo bi možda malo duže potrajati i biti nešto napetije kako bi se priča ipak zadržala u fokusu.

Ali Hoytica koliko čujem ima sve tako priče nježne i blage pa umjesto intrige na čelo priče stavi ljubav, a onda polako razradi pozadinu i krene u rješavanje situacija. Znači, taman lagano i romantično i definitivno za odmoriti mozak na jedno poslije podne. Nećete naći previše opisa, sve je u nekom minimalizmu, ali izgleda jako efektno budući da priča ima brzu radnju pa dodatni dugi opisi bi sve pokvarili. Lako ćete se uživjeti u pričicu pa zaneseno uzdahnuti čitajući o jednoj tako nevinoj ljubavi, pa na kraju dobiti sretan kraj i novu nadu.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga