Preskoči na glavni sadržaj

Samantha Young- Jamaica Lane (Opasno zavođenje)


FOKUS na hit

Koliko sam sada shvatila pročitala sam sve knjige ovog serijala osim ove. Za većinu sam napisala recenzije, za neke nisam, ali sigurno ću jednom, a sad sam napokon kupila Jamaica Lane i kompletirala serijal pa rekoh da vam napitkam nešto o ovoj predivno razornoj priči. Smatram da postoje posebni trenuci kada neke knjige doživimo pretjerano osobno, tako je meni sada sa ovom. Dotukla me jer se posebno u ovom trenutku osjećam željna nečega što nemam i sad je bilo pravo vrijeme za ovu knjigu i ovu recenziju.

Olivia je samozatajna djevojka, nepovjerljiva, shrvana prošlošću i gubitcima, smatra se posve običnom i nimalo privlačnom. Sakriva se iz široke odjeće, osjeća se nesigurna u sebe i svoje postupke, a uz to ide i svezan jezik kada je u društvu privlačnog muškarca. Jednostavno se skameni i iz njenih usta ne izlazi ništa, baš ništa. A onda upozna Natea i oni postanu najbolji prijatelji. Čista su suprotnost, koliko je ona povučena, toliko je on besramno koketan i veliki plejboj. Nate također ima gubitak iza sebe pa zbog toga ne stvara veze već samo iskoristi ono što mu se ponudi. Doslovno. On upeca, on osvoji, on poše** i onda dotičnu damu lagano odj**. Svi to znaju i svi to trpe i nitko ništa ne pita.

A onda Olivia shvati kako ona ne želi biti nemoćna u svojoj osobnosti pa zamoli Natea da je poduči vještini zavođenja i tu počinju prave drame. Nate naravno pristane podučiti Liv kako da prije svega prihvati da je lijepa i poželjna, zatim je nauči kako da priđe muškarcu i kako da s njim flertuje, a kao šlag na kraju poduči je i svim seksualnim vještinama koje on posjeduje. Sve se lekcije održavaju u praktičnoj nastavi i samo je pitanje vremena kada će jedno od njih shvatiti da je tom prijateljstvu došao kraj i da je nastupila zaljubljenost. I kada napokon Liv priznaje Nateu da je zaljubljena u njega on se povrijeđeno povlači iz svega sa riječima da je na voli i kako je nikada neće voljeti. Eto slomljeno srce, laž, prekid.

Samopouzdanje je važno i žena koja ga nema teže ostvaruje prijateljstva i veze, a Liv je trebalo očito i nešto više jer kada je prihvatila sebe shvatila je i činjenicu da želi pripadati njemu, njemu zabranjenom, njemu koji joj je toliko vremena bio samo prijatelj i eto pala je na njega i zeznula ih oboje. Kako su Nateu stvari bile posložene u glavi to nitko ne zna jer stalno je tu bilo oprečnih signala i samo je bilo pitanje vremena kada će i on otpustiti kočnice i priznati da se tu ne radi samo o pukim lekcijama, ali on umjesto istine bira laž koja će uništiti dva srca.

Nasmijala sam se sa ovo dvoje onako glasno i od srca, pogotovo zajedljivim rečenicama, a isto tako i njihovim razgovorima koji su počinjali pitanjem- „Što bi radije...?“ To su bila toliko bizarna pitanja da sam ostala nevjerojatno zatečena, ali svaka je imala važnu poantu, čak i ono pitanje „Što bi radije? Zauvijek zaglavila na nečijoj svadbi ili na sprovodu nekoga koga ne poznaješ?“ Svako to pitanje bila je važna prekretnica za Liv i Natea i koliko je bilo smiješno toliko je bilo i realno. Nadalje, priču ćete pročitati u rekordno kratkom roku od svega par sati jer radnja je brza i dinamična te naprosto predivno romantična iako znamo da se sprema prava oluja kada oni zatomljeni osjećaji napokon izađu na vidjelo.

Ovoga puta glavna je riječ stavljena na gubitak voljenih osoba pa se romanom proteže nepovjerenje i bol koja ne jenjava, a to će povući sa sobom probleme sa vezivanjem i stvorit će se vrtlog straha koji opasno prijeti usisati naše likove na dno. Tko će prvi priznati, tko će prvi odustati, a tko prvi napasti saznajte sami, ali budite svjesni kako je igra zavođenja dvosjekli mač.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga