Preskoči na glavni sadržaj

Iona Grey- Kao treptaj u noći

Povijesna je ovo priča o razuzdanoj bogataškoj djeci kojima su skandali sastavni dio života. Oni su svojeglavi i ponosni, obuku smiješne kostime, odlaze na zabave i prkose svima. Da, sigurno ste čuli za njih jer oni su bili takozvana zlatna mladež. Selina je dio te skupine sve do trenutka kada se bezglavo zaljubi u siromašnog umjetnika Lawrencea, a tada sve svoje vrijeme provodi s njim.


Njihova je ljubav strastvena, impulzivna i naravno, zabranjena jer Selina bi se trebala udati za drugoga. Sve to saznajemo preko pisama koje mala Alice svakoga mjeseca dobije od svoje majke, a tko je njena majka i gdje se nalazi ostavljam vama da sami istražite. Na temu toga mogu samo reći da ćete se šokirati, izbezumiti i svakako osjetiti puno tuge.

Priča je vrlo nesputano i zaigrano napisana kada se prepričava sve što ta mladež radi, ali kada dođemo do jedne ozbiljnije teme radnja postaje emocionalna i bila sam pomalo slomljena krajem i neočekivanim ishodom. Ako pročitate kratak sadržaj s poleđine knjige, a onda prvih stotinjak stranica posve ćete se izgubiti, ali kako priča odmiče tako sve polako sjeda na svoje mjesto i odjednom se nađete u ljubavnoj priči epskih razmjera.

Roman „Kao treptaj u noći“ predivna je priča o strasti, ljubavi i gubitku, povijesna saga koja kroz živopisne priče veliča slobodu i nesputanost, a kraj vas podsjeti na krhkost života te vam izmami suze koje ste većinu priče vješto potiskivali. Pokolebalo me malo to što sam na početku bila izgubljena u radnji koja se neprestano vrtjela oko raskalašenih klinaca, ali kada sam shvatila koliko je zamršen život Selina imala i da je ovo zapravo priča o drugim vremenima i nedostižnim stvarima u kombinaciji sa slomljenim srcima sve se preokrenulo i zainteresirano sam čitala dalje.

Preporuka od mene jer imala je ta zlatna mladež puno hrabrosti za to njihovo konzervativno vrijeme gdje se lako osuđivalo, a posebno preporuka za tu romantičnu, opojnu i dirljivu ljubavnu priču koja je iskusila veliki izazov i pretrpjela mnoge gubitke.
Znanje


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga