Preskoči na glavni sadržaj

Lucinda Riley- Tajanstvena sestra

 Vjerujem da ste svi jedva čekali ovaj sedmi dio sage, moram priznati da sam i ja bila u velikom nestrpljenju i imala sam velika očekivanja spram priče. Ono što me dočekalo u romanu nešto je što nisam očekivala. Ovoga puta tu nisu dvije priče u ispreplitanju već njih najmanje pet koje redom imaju jako puno likova i događanja, a opisivanja stvarno idu do najsitnijih detalja. Malo me to pokolebalo, malo me razočaralo i usporilo dok nisam povezala tko je kome što i kako je tko važan za priču. Istina je da mnogi likovi uopće nisu važni za priču, ali eto tu su.


Da vam ne spojlam samo ću reći da se na kraju ne sazna ništa. Od početka je nekako jasno tko je tajanstvena sestra, žena koja se boji svoje prošlosti, koja vječito bježi od svoje prošlosti i koja živi u stalnom strahu. Kroz brojne stranice upoznat ćemo njen život, život njene obitelji, njene bake, njenih prijatelja i njene djece u sadašnjosti, a na kraju saznajemo tko su roditelje spomenute tajanstvene sestre, ali to je kraj i ništa dalje ne dobijemo ni tko ni kako ni zašto kao što je bio slučaj u prethodnim knjigama serijala.

Po svemu što sam napisala mislim da vam je jasno kako mi je ovo najslabija knjiga cijelog serijala i to samo zbog previše likova i zbog toga što mi je radnja na kraju nepotpuna. Naravno da slijedi nastavak o Pa Saltu i tamo će se razriješiti cijeli njegov život i samim time i život tajanstvene sestre koja je povezana s njim, ali dugo je to čekati s obzirom da sam se nadala o toj sedmoj sestri istinu otkriti sada.

O samom romanu moram priznati da je lijepo napisan, tečno, s puno dijaloga, zanimljive i osebujne radnje, stalno se nešto događa, stalno su likovi u pokretu i stalno ima napetosti. Budući da se kroz roman pokušava jedna sestra spojiti sa svojom srodnom dušom, na kraju ni to baš nismo dobili riješeno pa pretpostavljam da će ta jedna sestra u nastavku također dobiti svoj sretan kraj. Budući da sam pratila serijal od početka drago mi je da sam pročitala i ovaj nastavak, a bome veselim se i završnoj knjizi. Iako mi je slabija u serijalu svejedno vam je preporučujem za čitanje jer neizvjesnost koja se proteže pričom neće vas napustiti čak ni kada je pročitate već će se samo povećati s obzirom na to da glavna tajna ostaje neotkrivena.
Prevela Jelena Pataki
PULS - Čitaj najbolje

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

  1. U braku sam sedam godina bez djeteta pa se moj suprug počinje čudno ponašati, u posljednje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom, a i razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je liječnik rekao da ne postoji način da zatrudnim, to bi mi doista zagorčalo život. sve dok nisam naišao na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR ALABI, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje prolazim, pa sam ga kontaktirao na: dralaba3000@gmail.com i objasnio mu. rekao mi je sve što sam trebao dati prije nego što je mogao odustati od uroka da vrati mog muža, što sam i učinila, i poslao je snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je izgovarao ljubavnu čaroliju. Bilo je pravo čudo 48 sati kasnije moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je potpuno spreman podržati me u svemu što želim. Brzo sam nazvao ALABA -u i rekao mu što se u tom trenutku događa, a on mi je također pripremio i poslao lijek koji je rekao da će izliječiti sve neželjene bolesti ili infekcije koje me sprečavaju da zatrudnim, a zatim me uputio u to. kako ga koristiti prije susreta sa suprugom. To je bilo nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće po cijelom tijelu, stvarno sam trudna, upravo sam rodila dječaka 1. ovog mjeseca. Obećavam da ću obavijestiti cijeli svijet o DR ALABA -i kako bi očuvao moju vezu, kao i da će mi dati djecu, koju danas mogu ponosno nazvati svojom. Za svaku ženu koja smatra da je ovo nemoguće, evo vaše prilike da se nasmiješite i donosite sreću svojoj obitelji, obratite se e-pošti DR ALABA: dralaba3000@gmail.com ili kontaktirajte njegov WhatsApp / viber s ovim brojem: +1 (580) 373- 2215, Bog je poslan da vrati izgubljene ljubavnike i donese vam sreću.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga