Preskoči na glavni sadržaj

Anna Campbell- "Ponoćni poljubac"

( Drugi roman iz serijala Sinovi grijeha)

Izdanje Naklada Neptun

Genevieve je župnikova kći, nimalo svjesna svoje ljepote i nosića stalno gurnutog u knjige, prava mala knjiška moljčica i briljantna znanstvenica predana radovima koje piše za oca i koje potpisuje njegovim imenom. Potpuno u sjeni oca, teži zahvali i prihvaćanju, a potajno istražuje povijest Harmsworthovog dragulja koji je dobila u nasljedstvo. Dragulj je nadasve jako tražen, pogotovo od sir Richarda Harmswortha koji smatra kako bi tim draguljem mogao dokazati svoje pravo na nasljedstvo iako je nezakoniti sin. Genevieve nikako ne želi prodati dragulj i čuva ga kao najveće blago, ali Richard ima plan.

Kada je Richard na pomalo podmukao način saznao da je dragulj stvarno u posjedu obitelji Barret, on odluči zavesti mladu Genevieve kako bi se domogao dragulja, pa u obitelj Barret dolazi kao student koji želi učiti povijest od Genevievenog oca. Nitko ne sluti da je mladi gospodin Evans zapravo sir Richard, ali mnoge su sumnje bačene na njega nakon što se na župnom dvoru dogodi niz provala i sve upućuje na to kako lopovi traže upravo dragulj.

Na dvoru je i Lord Neville koji je sponzor gospodinu Barretu i koji je svojski zainteresiran za udaju sa Genevieve. Njegova se zainteresiranost povećava kada sazna za dragulj, ali Genevieve svaki puta odbija njegovu prosidbu što zbog toga jer je kako kaže prestar za nju, što zbog toga jer joj srce nekako naglo zatitra kako se nađe u blizini gospodina Evansa. Uz brojne spletke i laži Genevieve i gospodin Evans upuštaju se u romantičnu pustolovinu popraćenu brojnim tajnama. Nitko tu nije bez grijeha, gosp. Evans otkrije Genevievinu tajnu, ali i ona zna jednu njegovu. Što će se dogoditi kada Genevieve sazna da je gospodin Evans zapravo sir Richard? Hoće li mu oprostiti sve te laži ili će ga zauvijek potjerati sa dvora? Hoće li Lord Neville olako odustati od Genevieve i dragulja kada sazna da Richard i Genevieve imaju aferu? Ajme što će se dogoditi sa tim draguljem koji je svima pomutio razum?

„Ponoćni poljubac“ vrlo je senzualan i romantičan roman, popraćen brojnim erotskim scenama u divnoj kombinaciji sa snažnom pričom o obiteljskim problemima i tajnama. Kako Richard ne znam tko mu je pravi otac cijela ova priča ima neku dublju poantu oko istraživanja te povijesti, a kada napokon saznaje cijelu istinu bujica emocija ponovno će spojiti majku i sina dajući obitelji novo značenje. Roman je ovo gdje laži postaju dio svakodnevice, a kada je vrijeme da se sazna istina tada do izražaja dolaze prave vrijednosti, pa ljubav i poštovanje ruše sve granice i predrasude. Dok Genevieve teži jedino da bude voljena od strane oca te pritom vješto odbija i samu pomisao na brak, Richard je razvratnik ali sa istim problemom traženja ljubavi u obiteljskim odnosima. I tako će jedna znanstvenica i opće poznati nezakoniti sin prkositi tračevima i sudbini i pronaći svoj put prema sreći.

Kako bi radnja bila zanimljivija i napetija autorica cijelu tu situaciju oko ljubavne priče i dragulja zapapri sa ponekom otmicom koja izmiče kontroli, doda dva muškarca koji snage odmjere šakama i sve uputpuni prijetnjama smrću koje završavaju na posve neočekivan način. Ucjene su sastavni dio lova na dragulj samo pitanje je tko će biti vještiji u postavljanju zahtjeva. Bez obzira na ljubavnu radnju ovaj je roman jako intrigantan, na dijelovima pomalo mračan i odlično psihološki razrađen. Ukratko, prava poslastica.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…