Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "Bilježnica"

U izdanju FOKUS na hit

Podsjetila me jedna čitateljica na ovu priču i nisam mogla odoljeti da je ponovno ne uzmem u ruke i prisjetim se jedne bezvremenske ljubavne priče uz koju su suze zagarantirane i užitak čitanja je neopisiv.

Noah je volio prisjećati se minulih dana kada je bio mlad i zaljubio se u prekrasnu Allie sa kojoj se potajno nalazio jer ona je bila iz bogate obitelji, a on tek siromašan sanjar. Njeni roditelji nisu dopuštali tu njihovu ljetnu ljubav da raste i po završetku ljeta završila je i njihova veza. Dok je Noah godinama radio za nadnice i sanjao o svojoj Allie, ona je živjela daleko od njega, studirala, radila na humanitarnim projektima i gradila svoj život u drugome smjeru.

Noah je ostao bez majke kada je imao dvije godine, a otac mu je umro nedugo nakon što se Noah vratio iz rata, bio je sam i gradio svoju kuću iz snova, kuću za koju je nekada davno želio da bude dom velikoj ljubavi. A onda se sve odjednom promijenilo, Allie ga je vidjela u novinama i znala je kako ga mora posjetiti, samo još jednom da ga vidi prije nego se uda za bogatog odvjetnika. Čim ga je ugledala sve se nekako vratilo u prošlost, divno ljeto koje su proveli zajedno, duge šetnje i razgovori. Sa Lonom to nije imala, on je bio suzdržan i hladan poput njenog oca i tu je shvatila koliko joj je Noah nedostajao sve ove godine i u samo nekoliko sati provedenih u njegovom društvu ponovno su ostvarili onu prisnu vezu koja ih je nekada spajala. Opet se vratio onaj žar i strast, ali i Lon je došao vratiti kući svoju zaručnicu i sad je odluka pala na Allie da odlučite što joj je dalje činiti, vratiti se Lonu ili ostati.

Svi koji su pogledali film i pročitali ovu knjigu znaju kraj, ali ja ga tu ipak ne želim napisati jer još uvijek ima onih koji nisu bili dio ove priče. Njima ostavljam da sami saznaju koga je Allie odabrala i što se dalje događalo. Kakvu je ulogu u svemu tome imala Alliena majka i kakvu je sudbinu život odabrao za Noaha i Allie?

Ova će vas predivna priča rasplakati u tren oka, toliko je dirljiva i nježna, tako nevina i naivna ta ljubav, a odluke koji su pred junacima ove priče naučit će nas kako se nositi sa izazovima i koliko ljubav zapravo može biti velika i jaka. „Bilježnica“ je roman o predrasudama i izazovima, o izdaji i oprostu te o snazi i vjernosti , roman o izgubljenoj ljubavi koja nikada nije završila već koja je zajedno sa godinama samo još više rasla. Zaista dojmljiva priča koja će vam vratiti vjeru u ljubav, divne emocije prepune su čarolije i ovo je čisti primjer iz kojeg vidimo da je Sparks pravi srcolomac. Topla priča u koju se lako uživjeti i sa još većom lakoćom prepustiti se radnji. Ovaj je roman nešto predivno, ovo je roman o pravoj ljubavi.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)

FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svla…