Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "Bilježnica"

U izdanju FOKUS na hit

Podsjetila me jedna čitateljica na ovu priču i nisam mogla odoljeti da je ponovno ne uzmem u ruke i prisjetim se jedne bezvremenske ljubavne priče uz koju su suze zagarantirane i užitak čitanja je neopisiv.

Noah je volio prisjećati se minulih dana kada je bio mlad i zaljubio se u prekrasnu Allie sa kojoj se potajno nalazio jer ona je bila iz bogate obitelji, a on tek siromašan sanjar. Njeni roditelji nisu dopuštali tu njihovu ljetnu ljubav da raste i po završetku ljeta završila je i njihova veza. Dok je Noah godinama radio za nadnice i sanjao o svojoj Allie, ona je živjela daleko od njega, studirala, radila na humanitarnim projektima i gradila svoj život u drugome smjeru.

Noah je ostao bez majke kada je imao dvije godine, a otac mu je umro nedugo nakon što se Noah vratio iz rata, bio je sam i gradio svoju kuću iz snova, kuću za koju je nekada davno želio da bude dom velikoj ljubavi. A onda se sve odjednom promijenilo, Allie ga je vidjela u novinama i znala je kako ga mora posjetiti, samo još jednom da ga vidi prije nego se uda za bogatog odvjetnika. Čim ga je ugledala sve se nekako vratilo u prošlost, divno ljeto koje su proveli zajedno, duge šetnje i razgovori. Sa Lonom to nije imala, on je bio suzdržan i hladan poput njenog oca i tu je shvatila koliko joj je Noah nedostajao sve ove godine i u samo nekoliko sati provedenih u njegovom društvu ponovno su ostvarili onu prisnu vezu koja ih je nekada spajala. Opet se vratio onaj žar i strast, ali i Lon je došao vratiti kući svoju zaručnicu i sad je odluka pala na Allie da odlučite što joj je dalje činiti, vratiti se Lonu ili ostati.

Svi koji su pogledali film i pročitali ovu knjigu znaju kraj, ali ja ga tu ipak ne želim napisati jer još uvijek ima onih koji nisu bili dio ove priče. Njima ostavljam da sami saznaju koga je Allie odabrala i što se dalje događalo. Kakvu je ulogu u svemu tome imala Alliena majka i kakvu je sudbinu život odabrao za Noaha i Allie?

Ova će vas predivna priča rasplakati u tren oka, toliko je dirljiva i nježna, tako nevina i naivna ta ljubav, a odluke koji su pred junacima ove priče naučit će nas kako se nositi sa izazovima i koliko ljubav zapravo može biti velika i jaka. „Bilježnica“ je roman o predrasudama i izazovima, o izdaji i oprostu te o snazi i vjernosti , roman o izgubljenoj ljubavi koja nikada nije završila već koja je zajedno sa godinama samo još više rasla. Zaista dojmljiva priča koja će vam vratiti vjeru u ljubav, divne emocije prepune su čarolije i ovo je čisti primjer iz kojeg vidimo da je Sparks pravi srcolomac. Topla priča u koju se lako uživjeti i sa još većom lakoćom prepustiti se radnji. Ovaj je roman nešto predivno, ovo je roman o pravoj ljubavi.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo