Preskoči na glavni sadržaj

Colleen Hoover-"Opasna ljubav"

Izdanje Naklada Neptun

Sada kada znam radnju ovog romana već sam pogled na naslovnicu oči mi puni suzama i nešto me opako steže oko srca. Da, ovo je jedan od onih romana koji ću dugo svima preporučati. Nešto ovako divno već dugo nisam pročitala. Priča je to koja kida dušu, a emocije su toliko jake da se riječima ne mogu opisati.

Miles se kao osamnaestogodišnjak zaljubi u djevojku koja se tek doselila u njegov grad i počela pohađati njegovu školu. Instantno Rachel i Miles postanu par, nerazdvojni i ludo zaljubljeni, ali sve se počinje kompicirati kada se Rachel i njena mama pojave na vratima Milesove kuće. Miles i Rachel postave svoja pravila, ali nije baš da ih poštuju. Ubrzo njihovi roditelji imaju veliku vijest, ali vijest njihove djece bit će puno veća. I već kada misle da su sve sredili, već kada se nadaju da će sve napokon biti dobro i baš onako kako treba, sudbina tu umiješa svoje prste i donese u njihove živote strašnu bol. Miles se tada zakune kako više nikada nikoga neće voljeti.

Vraćamo se su sadašnjost, šest godina kasnije. Miles je pilot koji već šest godina nije poljubio nijednu djevojku i još uvijek nikome nije dao svoje srce, ali onda u njegov život i u stan nasuprot njegovog ušeta Tate i tu sve ode u krivom smjeru. Tate se zaljubljuje u Milesa, ali ipak pristaje na njegova pravila- ne pitaj za prošlost i ne očekuj budućnost, znači preostaje im samo seks. Provode burne sate u strastvenim vratolomijama skrivajući se od Tateinog brata koji je prema njoj zaštitnički nastrojen, i osjećaju puno više nego što pokazuju, ali nitko od njih to ne spominje. Javljaju se tu mnoge pomiješane emocije, strah od ljubavi se spaja sa strašću, dok sjećanja i bol na događaje iz njegove prošlosti tugu stavljaju u prvi plan. On je voli puno više nego što priznaje, ali nije spreman sa njom podijeliti svoju bolnu prošlost.

Priču pratimo u sadašnjosti iz Tateine perspektive te saznajemo sve njene osjećaje i boli dok nam priča kako je upoznala Milesa i kako se ludo zaljubila u njega. Ona pati duboko u svome srca, ona u tišini sama proživljava tisuće emocija koje joj ne daju da normalno funkcionira. Ona ga voli, pa ipak pristaje na sve što on od nje traži samo kako bi mogla ostati u njegovoj blizini. Uz tu priči isprepliće se Milesova priča iz prošlosti koju on priča sa velikim zanosom i na kraju sa tolikom boli da sam i sama mogla osjetiti koliko mu je teško bilo. Što se dogodilo sa Milesom i Rachel i kako će ta priča utjecati na Milesov i Tatein sadašnji život saznajte sami jer sam vam već i sada možda previše rekla.

Koliko nam ljubav može pomutiti razum? Do kraja, vjerujte mi, a Miles i Tate pravi su primjer ljubavi koja teži i želi, a koja treba borbu kako bi se ostvarila i održala. „Opasna ljubav“ strastven je, bolan i izuzetno dirljiv roman koji veliča ljubav upotpunjenu strašću, koji napeto daje tužnu priču na njenom putu prema sreći. Iščekivanje je na samom vrhuncu, drhtim samo dok se sjetim, a svi potisnuti osjećaji koje sam pronašla sada izlaze na svjetlo dana i grčevito kolaju venama. Zaista, ovakvo nešto već dugo nisam osjetila. Poricanje, potraga za srećom, puno preispitivanja kod donošenja odluka i laži koje slamaju srca.

Nemoguće je imati pravila kada vam ljubav zavrti glavom, a srce vam treperi svaki puta kada je on u blizini. Ubrzo će i naš par shvatiti kako su ta njihova pravila čista glupost i kako ih se nemoguće pridržavati. Njihova je ljubav opasna do bola, a kamo će ih odvesti saznate sami u ovoj neodoljivoj i snažnoj priči gdje emocije upravljaju životima i ne pitaju želite li se zaljubiti ili ne, zapravo nema tu baš puno izbora. I još samo za kraj da ponovim...Obavezno pročitajte ovu knjigu, promijenit će vam poglede na veličinu i jačinu ljubavi, emocije će vam doći na neke nove razine i drugačije ćete gledati na tešku prošlost kada znate da vam budućnost sprema nešto predivno. Očaravajuće, sa puno suza i nadasve zamamno ljubavno štivo.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo