Preskoči na glavni sadržaj

Liza Marklund- "Udarni termin"

Izdanje ALGORITAM

Ubijena je televizijska zvijezda prilikom snimanja ekskluzivne emisije. Osumnjičenih je dvanaest, a svi redom imaju motiv da je ubiju. Michelle je bila proglašena „najgore odjevenom ženom godine, televizijska fufica, zločinka iz visokih krugova...“ redala je tužbe jednu za drugom, zamjerila se mnogima, padala je u ponor vlastite prošlosti, borila se sa demonima koji su joj razorili obitelj, ali nije odustajala, bila je jaka, iznad svega iako stalno u centru skandala. Karijeru je nažalost završila puno prerano, a tko je kriv za to? Jedna je pijana večer završila kobno, popračena zlim pogledima i nekontroliranim vitlanjem pištoljem.

Annika je Ivanje trebala proslaviti sa zaručnikom i dvoje djece, ali u zadnji tren sazna da je Michelle ubijena i pozivaju Anniku da istraži okolnosti ubojstva te da napiše ekskluzivnu priču. Annika svojim pristankom na sudjelovanje u slučaju ubojstva navuče na svoja leđa gnjev obitelji i brojnih kolega. Njen Thomas pošalje je do vraga, djeca su žalosna što će na putovanje bez majke, Thomasova obitelj je ne prihvaća i još uvijek je svi krive zbog Thomasove rastave. A nije nimalo zgodno kada se u cijelu stvar uplete i Thomasova bivša žena. Svađa, problemi i optužbe, obitelj u rasulu. Annika radi najbolje kako zna, ali za kolege je još uvijek „ubojica iz nehaja“ (otkrijte sami zašto je tako zovu.) Po uredništvu kolaju priče kako Thomas i Annika više nisu zajedno što Anniku jako razljuti, ali je i potakne da se zapita je li bila fer prema Thomasu.

Puno se stvari preokrene, svaki od osumnjičenih ima svoju priču, ali sve se vrti oko svađa i ljubavnih afera. Istina se ni ne naslućuje, ali Annika polako povezuje konce. Naravno da to ne bi bilo sve, osumnjičena osoba Anniki je jako draga pa to Anniku poljulja u njenoj vlastitoj istrazi. Ubojica je na slobodi, sumnja je u zraku, a emisija koja je trebala biti emitirana u udarnom terminu postaje prava drama.

Dovoljno sam otkrila, ali nisam otkrila ništa. Puno je tu neobjašnjivih događaja, sumnjivci se izmotavaju gdje stignu, lažu svi pa i Annika. Sve njih prate tužne prošlosti i bolne uspomene. Ubijena nije jedina koja je bila u centru skandalnih vijesti, ali ostavit ću vam da priče svih likova saznate sami. Ova krimi priča itekako ima i drugih elemenata, pa se kroz radnju pletu zavjere i vješto postavljaju zamke. Radnja je dinamična, jednostavna te nadasve napeta i prepuna misterija. Pravi triler roman koji će vas u trenu smjestiti na mjesto zbivanja i okružiti vas potencijalnim ubojicama.

„Udarni termin“ roman je o borbi za prevlast, o uspjehu i cijeni koju treba platiti kako bi se postao slavan. Što sve činimo kako bismo pokazali svoje interese, znanje i moć, kako dolazimo do željenog cilja, što sve moramo žrtvovati za uspjeh? Priča je to o prioritetima, o obitelji i njenoj vrijednosti. Sve je to nešto posve normalno što naš život pretvara u realnost, a opet, je li ova priča mogla završiti drugačije ili je ubojstvo stvarno bila jedina opcija? Karijere, majčinstvo, slava, novac, spletke i tragedije, zanimljivo, napeto i uzbudljivo...sve to obavezno pratite u Udarnom terminu.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga