Preskoči na glavni sadržaj

Emily Giffin-"Gdje pripadamo"

Izdanje ALGORITAM

Marian je uspješna producentica, njena je TV serija pravi hit, živi glamurozan život i čini se kako ima sve što bi se moglo poželjeti. Ali...njen ljubavni život nekako je klimav, ona bi brak i djecu, a njen dečko nekoliko godina stariji od nje i sa propalim brakom iza sebe još uvijek nije spreman za taj korak pa tu dolazi do nekih nesuglasica. A onda joj jedne večeri na vrata stana pokuca osamnaestogodišnja Kirby i Marianin svijet se počinje rušiti. Bolna prošlost koju je mislila da je ostavila iza sebe sada će isplivati na površinu i više ništa neće biti isto.

Budući da se već na samom početku saznaje da je Kirby Marianina kći mislim da to onda nije spojler pa možemo malo pričati o tome. A sve je počelo ovako...Marian se zaljubila sa osamnaest i ostala trudna, odlučila je cijelu stvar prešutjeti ocu svoga djeteta i roditi daleko od svih, a sada ju je ta tajna sustigla i mora sve iznova preživljavati. Teški trenuci rastanka i bolna sjećanja izbaciti će Marian iz tračnica, a nimalo lako neće biti ni ostalima koji su uključeni u tu nevjerojatnu priču. Saznajemo kako se osjećaju usvojena djeca, kako se osjećaju roditelji te djece, koji su njihovi strahovi i sumnje, a doznajemo i kako je to kada u životu morate donijeti tešku odluku. Rastanak od rođenog djeteta nije mala stvar, nekada je neizbježno, ali uvijek bolno. Zbog čega se Marian odrekla Kirby, zašto istinu nije rekla njenom ocu i kako će sve to utjecati na Marianinu sadašnju vezu saznajte sami.

Predivna priča je to o roditeljstvu, o problemima sa tinejdžerima i odlukama oko školovanja. Alkohol, droga, krađa samo su dio onoga što mladi probaju, ali pod koju cijenu. Tako i tu ulazimo u taj svijet tinejdžera gdje je njima sve spomenuto dio odrastanja sve dok ih ne sustignu okrutne posljedice. A imamo tu i divne mladenačke ljubavi, prvi poljupci i dva srca koja svoju ljubav bezuvjetno daju jedno drugome i onda puno suza, a sve je to uokvireno tajnama koje će ljubav pretvoriti u mržnju a davne osjećaje ponovno rasplamsati. Iz pepela se rađaju nove ljubavi, a prošlost će se polako uvući u svaku poru Marianinog života i pokrenuti lavinu pitanja i neobjašnjivih osjećaja.

Jedna zaista emotivna i dirljiva priča sa mnoštvom oštrih dijaloga i realnom situacijom koja će postati poprilično bizarna. Likovi su pametni, ali povodljivi, a vas će snažna bujica ponijeti u njihov svijet i plakat ćete u trenucima ponovnih susreta, novih upoznavanja i ponovnog zaljubljivanja. Napeta je to priča za koju se nadate da nikada neće završiti, ali stranice lete kao lude i kraj je tu u trenu. A kako je sve to završilo za Marian i njenu prvu pravu ljubav? Hoće li joj on oprostiti što mu nije rekla istinu? Kako će Kirbyna nova obitelj prihvatiti sve to što se nenadano počelo događati i hoće li prihvatiti Kirbynu odluku? Da, znam, puno je to pitanja, ali saznat ćete ih u jedno poslijepodne dok ćete nesigurno ulaziti u njihove živote, rješavati sa njima teške situacije, a onda se na kraju nećete htjeti rastati od njih. Postat će svi oni veliki dio vas i pokazati vam snagu
ljubavi i prijateljstva.

Ova je knjiga odraz zbilje, a mi smo zavirili u samo jedan malo dio nečega što se zove –život, a koji je uzbudljiv, nepredvidiv, razarajuć i romantičan, da, naš život od kojeg kako i u knjizi kažu, možeš bježati, ali se ne možeš sakriti.
Velika preporuka od mene za ovaj roman koji će vas bocnuti tamo gdje najviše boli.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…