Preskoči na glavni sadržaj

Johanna Lindsey-"Zatvorenik moje čežnje"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

J.Lindsey je autorica sa kojom se do sada još nisam imala prilike susresti, pa je naše upoznavanje kroz ovaj roman bilo poprilično intenzivno i uzbudljivo u svakom smislu tih riječi. Nekako mi je ova priča sjela onako na prvu samim time što je neobična, nema tu nikakvog odugovlačenja ni okolišanja, tu sve kreće odmah u glavu. Priča je zavodljiva i strastvena, ali neće biti slatkog udvaranja. A ne, ovo je nešto potpuno drugačije i neočekivano.

Mlada Rowena kako bi spasila majku prihvaća gorku sudbinu koju joj sprema nemilosrdni polubrat. Naime mora se udati za starog lorda i podariti mu sina kako bi uspjela polubratova prevara, ali sve krene naopako kada stari lord nenadano umre. Tada Rowena u krevet dobije okovanog Warricka i mora sa njim tako vezanim zatrudnjeti. To je protiv njene volje isto koliko i protiv njegove, ali ona mora to učiniti jer nema drugog izbora. Rowena zbog toga mrzi i brata i sebe, ponižavala se pred nepoznatim muškarcem za kojeg se smatralo da je običan kmet, a na kraju je ispalo kako je Warrick plemenitog roda, muškarac koji je pun mržnje i boli, a ovo što mu je Rowena učinila u njemu je pokrenulo novi osvetnički nagon.

Rowena ipak pomaže Warricku da pobjegne, ali on se vrati na drugi način i zarobi Rowenu, učini je svojoj zatočenicom i stavi je u tamnicu, a onda slijedi osveta-oko za oko.. Ona mrzi njega, on mrzi nju, ali ipak dijele postelju, da zvuči nečuveno, ali morate ipak sami pročitati kako bi saznali prave razloge. Osveta je slatka, ooo bila je isprva veoma bolna i frustrirajuća, ali postala je divno slatka i prepuna čežnje. Dvoje ljudi, zaljubljenih, ali i dalje vođenih osvetom pokušavaju istodobno mrziti i voljeti, a uz to i pokušavaju vratiti izgubljene posjede, uništiti one vrijedne prijezira i postaviti zamke za slomljena srca. A pletu se tu i laži i zavjere, kuju se planovi za uništenje, plaće se i okrutno smije, otimaju se mlade djeve, a kada dođe vrijeme istine padaju teški okovi i potrebno je tražiti oprost. Prošlost će se morati ostaviti u prošlosti jer vrijeme donosi neke nove izazove.

Ispočetka pomalo bolna priča prelazi kasnije u strastvenu pustolovinu. Prvi seks pada odmah na početku pa nećete morati puno čekati da buknu iskrice i priča je sa svakom stranicom sve napetija i strastvenija prepuna ljubavnih osveta, vrtloga mržnje i čeznutljivih pogleda. Definitivno roman za pustiti mozak na pašu i jednostavno iščekivati što će nam ovo dvoje ogorčenih ljubavnika novo prirediti. Zagarantirani su oštri dijalozi, zajedljive primjedbe i opake igre. Ima kvalitetnog smijeha i na kraju emotivna epizoda koja izmami pokoju suzu radosnicu. Svakako zanimljivo i lako čitljivo, buntovništvo će skočiti na novu razinu, zamke će se možda izjaloviti, ali i dalje je tu ta topla priča koja se rađa iz mržnje i postaje predivna ljubavna avantura sa mnoštvom kompliciranih događaja.

Što još reći osim, vrijedi pročitati, dakako da vrijedi, povijesno ljubavni romani uvijek će probuditi neki zaboravljeni plam u romantičnim dušama, zagolicat će vam maštu vrućim scenama i dati vam neke odlične materijale za razmišljanje..pa to nam je ponekad i potrebno zar ne?

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo