Preskoči na glavni sadržaj

Mikel Santiago- "Posljednja noć u Tremor Beachu"

Znanje

Peter se nakon gadnog razvoda i užasne epizode ne baš normalnog ponašanja nađe u Irskoj. Uspješni skladatelj u potrazi je za inspiracijom, ali ono što mu sada prvo treba je da pronađe smisao svoga života i da napokon dovede svoj život u red. Osamljena kuća, olujno more, mir, tišina i susjedi udaljeni dovoljno da ne smetaju-savršeno mjesto za srediti misli, ali nakon što ga udari grom Peter svako malo ima teške glavobolje i još teže vizije. Uvjeren je da ludi, njegove misli komešaju se iz sna u javu, sve postaje previše realno, a opet tako nezamislivo.

Peterove su vizije brutalne, krvave i jezive, a uključuju sve osobe koje su mu se u posljednje vrijeme uvukle pod kožu. On vidi svoje susjede uvučene u krvav obračun, vidi vlastitu djecu ubijenu, Peter vidi svoju voljenu Judie vezanu i uplašenu. I priča on to svojim prijateljima kako ga muče strašne more i kako brine za njihove živote vjerujući kako je i dalje u pitanju samo san, a i psiholog mu govori kako je te stvari samo umislio jer se boji prihvatiti stvarnost. Ali kada se neke od tih stvari zaista i počinju događati Peter shvaća kako je to što on vidi i osjeća neka vrsta predskazanja i odlučan je spasiti svoje prijatelje i obitelj.

Ispočetka rastresena priča u svega par stranica uvukla me u radnju nevjerojatnom brzinom i uz Petera se više nisam osjećala sigurnom. Kako je on strepio za živote ljudi koje voli tako sam bome i ja strepila za svoj život i nisam se mogla otresti dojmu da me netko prati ili da mi se sprema nešto gadno. Jedino gadno što mi se spremalo je vjerojatno viroza, ali ipak strepila sam da će biti svakakvih gluposti. Da, priča me toliko opčinila i zainteresirala da vam to teško mogu opisati. Ta neka jeziva i mračna radnja, osvježena sa novom ljubavi koja nudi spas u svom tom sivilu itekako mi je otvorila nove vidike u vodama psiho trilera.

Intrigantan je to i uznemirujući roman, savršeno osmišljen, predivno napisan i toliko pristupačan čitatelju da ćete osjetiti sve te strahove iz knjige na vlastitoj koži. Kažem vam, mene je priča baš uvukla i nisam je mogla prestati čitati. Nema nepotrebnih opisa, a opet ima sve super objašnjeno i čitatelju prikazano taman da razumijemo i da nam ostane zanimljivo. Nakon pola pročitane knjige počinju se događati nevjerojatno čudne stvari koje će vam pomutiti razum i sami ćete se pitati jel Peter to sanja ili se to stvarno događa. Izbezumit će vas priča, ali kako se radnja zahuktava, tako će se i smisleno sve rasplesti i sjesti na svoje mjesto.

Zgodne su i priče koje ćete pronaći unutar glavne priče, a to su priče o jednoj obitelji koja ima čudne sposobnosti koje su ujedno extra jezive pa to daje posebnu intrigu romanu i tjera vas da saznate o čemu se tu doista radi. Eto tako, o radnji nisam puno da ne otkrijem previše, ali zato sam sa dojmovima rastegnula samo da shvatite kako je roman doista vrijedan čitanja. Bit će da je stvarno bila gadna ta posljedna noć u Tremor Beachu. Ja sam se morala sama uvjeriti pa krenite i vi, samo oprezno molim.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…