Preskoči na glavni sadržaj

Sarah Pinborough- "Ne vjeruj svojim očima"

Egmont Hrvatska

Ljubavna priča? Ljubavni trokut? Sladunjavost i preljub? To mislite da je ovaj roman? Moram vam reći istinu! Ova priča je sve samo ne sladunjava, ovaj roman je priča koja ne veliča ljubav nego opsesiju, nikako idila i sklad već samo kaos i problemi. Ne nasjedajte na iluzije, ne vjerujte svojim očima!

Priča doista počinje nekako milo i drago kada Louise u jednome baru pada u zagrljaj Davidu, oženjenom muškarcu, svom novom šefu, krene to neko neugodno upoznavanje sa naznakom kako je on oženjen pa iz svega toga neće biti ništa jer ipak moraju raditi zajedno pa ne bi bilo zgodno da cijelo vrijeme osjećaju nelagodu. I dogovor je da će biti prijatelji, samo prijatelji i ništa više, ali onda jednoga dana Louise naleti na Adele, Davidovu ženu koja izgleda tako divno, tako krhko i tako nevino i one postanu prijateljice, one postanu ovisne o svojim tajnim sastancima, a priča dobije potpuno novi smisao.

Kako sada ne bi previše otkrila reći ću još samo ovo-ne vjerujte ničemu što pročitate, ništa nije takvo kakvim se čini, ništa nije tako jednostavno koliko bi trebalo biti, nitko nije potpuno iskren. Ali ja ću biti iskrena, čitala sam ovaj roman do polovice imajući jasnu sliku kako je ovo neki ljubić u kojem će netko svakoga trena pasti mrtav pa će oko toga biti triler priča napravljena i to će se istraživati. Pojma nemate koliko sam se prevarila. Upravo tu negdje na polovici shvatila sam kako je ta priča koju čitam zapravo od samoga početka pravi triler, ma jok, kao da sam ušla u gadan horor i počela sam osjećati jaku nervozu. Našla sam se na nepoznatom terenu i nisam znala kako nastaviti dalje i što sam više čitala sve sam više ulazila u mračnu psihu naših likova koji uopće zapravo nisu marili za sve to oko preljuba već se sve vrtilo oko lažnih prijateljstava, osjećaja krivnje, zbilje i snova, iluzije o skladnom obiteljskom životu i jako opake stvari pod nazivom-opsesija.

Ovo je roman upravo o opsesiji, želji da se postigne i dobije nešto što jako želimo usprkos zdravom razumu koji vrišti kako radimo krive stvari. „Ne vjeruj svojim očima“ u jednom je trenutku postao mračan triler koji sam proždirala sa nevjerojatnim zanimanjem. Pojam „ulaženja u nečiju glavu“ sada je dobio veliki smisao, zatekla sam se kako razmišljam bi li nešto od navedenog o ljudskoj psihi i kontroli snova bilo moguće isprobati. Zatekla sam se kako sa strahom okrećem stranice pred nepoznatom pričom.

Opsesija je gadna stvar i usprkos tome što je ovaj triler dobio elemente fantastike sjajno nam je prikazana potreba sociopata da sve istjeraju na svoj mlin, kako bi rekli, imaju potrebu prvenstveno udovoljiti sebi kako bi za sebe dobili ono što toliko žarko žele, a kada nešto žele, dobiti će to pod svaku cijenu, čak i pod cijenu života. Takve osobe navest će vas da pomislite kako imate kontrolu, dok zapravo kontrolu u rukama ima jedna potpuno poremećena osoba spremna na sve.

Psihičke manipulacije, vješto mentalno navođenje, igrice koje graniče sa ludošću i nekoliko zanesenih kandidata i eto vam priče koja će vas izludjeti napetošću i neznanjem, a onda i taj famozni nevjerojatan kraj koji će vas zbuniti, šokirati i izbaciti iz tračnica i eto me, pitam se kako ću noćas zaspati, ne zbog straha već zbog snova koje ću poželjeti proživjeti. Od mene velika preporuka i samo još mali savjet- pazite što želite.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…