Preskoči na glavni sadržaj

Samantha Young- Dublin Street (Opasna žudnja)

FOKUS na hit

Mislim da sam se zaljubila!! Ne u glavnog lika ovog romana nego u način na koji Samantha Y.savršeno piše. Da, definitivno sam se zaljubila u ovu priču, u način na koji je napisana, u lagan i zanimljiv tok radnje i nadasve u opise seksa koji su realni da realniji ne mogu biti. I odmah da vam napomenem-ovo nije sadomazohostički roman, nema dominacije ni pokornih, ovo je ljubavni roman sa taman dozom seksi scena. Priča podsjeća na romane CoHo, samo što Samantha više igra na usrane prošlosti, a CoHo ide na emocije, ali naravno obje sada obožavam. Samim time što u romanu nema podčinjenosti već sam pala i zadovoljena je moja čitalačka znatiželja. Budimo realni, više je bilo dosta tih doma i pokornih pa mi je ovo divna promjena, a opet još smo uvijek u seksi vodama.

Pa ajmo malo o radnji. U „Dublin Street“ upoznajemo Jocelyn i Bradena koji sasvim slučajno podijele taksi i tu počinje njihova igra zavođenja i debelih laži. Naime, Joss se uselila u stan Bradenove sestre i očito je da će se nastaviti sretati iako to oni oboje poriču. E pa sreču se i pretvaraju se da su prijatelji i oboje zbog svojih nedaća iz prošlosti ne žele ništa ozbiljno. Bradenu je davno bilo slomljeno srce pa ga to pretvara u osornog lika, a Joss je izgubila obitelj jako mlada, ali nikada se stvarno nije pomirila sa njihovom smrću pa vuče sa sobom tešku bol i nikako da sama sebi prizna taj gubitak. Pomno su razrađene te njihove prošlosti što mi je bilo jako zanimljivo čitati i uopće nisam imala osjećaj da čitam erotski roman, tek kada su oni postali „prijatelji sa povlasticama“ onda krenu divlje seks scene i detalji su sočni za prste polizati.

Zanimljiva je i situacija i meni divno otkriće to što ona nije mala siromašna curica, već bogata žena sa hladnim „kućka“ stavom, a on je bogat, ali nećete vjerovati, on ne posjeduje helikopter, što me toliko šokiralo da sam se počela smijati od silnog veselja što smo napokon izašli iz stereotipa. I tako se to naše dvoje potežu kroz cijelu priču, rješavaju svoje probleme svatko za sebe, pa malo zajedno, pa opet svatko u svome filmu, a smicalice im se redaju istom brzinom kao i orgazmi. Mislim nemojte se sada smijati, pišem recenziju za erotski roman pa je valjda ok da budem malo i vulgarna.

Neću više ni o radnji ni o likovima, ali dodat ću da je ovo prvi dio serijala, ali koliko sam upućena svaka se knjiga može čitati zasebno jer svaka ima definiran kraj i sređen završetak za par o kojem je priča. Isto tako roman koliko je napaljujuć toliko je i romantičan pa će cure sa mekšim srcem pustiti i poneku suzu, a definitivno ćete se super zabaviti uz sočne dijaloge i rečenice sa dvojnim značenjem. Uz to dodajte priču koja daje smisao svemu ovome, a to je gadna situacija u kojoj se nađu dvije jako tvrdoglave osobe koje imaju kako kažu pukotine na kojima treba poraditi kako bi zacijelile. Znači, demoni su prisutni, ali ljubav uvijek pobijedi očaj. Svakako moja preporuka i već sutra krećem na „London road“ da vidim što me tamo čeka.
Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…